Rapport från julafton 1.0

I går hade vi ju vår första julafton, och det var verkligen tokmysigt! Glögg och jullunch med hemrullade köttbullar, egengjord sill (inget slår min pappas inlagda!), skinka, prinskorv, ostar, hemgjord snaps, gott bröd, en magiskt smarrig Jansson med mera med mera med mera. Har inte ätit någon julmat alls innan i går, så det var verkligen en treat. Så satans gott! *raap* Efter lunchen var det julmys på hög nivå med kaffe, hemkokta kolor och presentöppning. Låter som en klassisk Blogg-Jul där Allt Är Perfekt, men jag måste säga att det var faktiskt precis så. Helt perfekt. Så rackarns mysigt att få hänga med la familia, gossa med min ena brorsas kids och pumpa hans fru på bebisråd. Typ: "Ska Iggy ha overall i åkpåsen, eller räcker det med bara vanliga kläder?", "Ska man köra både tvål och handdesinfektion?" och "Hur många bodys behöver man - egentligen?". Alltså sånt som är sjuuukt ointressant för de flesta, men högvilt för en blivande mams.

 

Snälla som de är så hade de styrt upp nåt roligt att dricka till gravidisen, så jag fick eklagrad lyxjulmust. Sjukt smarrig, rekommenderas! Härligt härligt också att någon tänker på det alkoholfria preggot, så jäkla festligt att sörpla Loka är det faktiskt inte.

 

Julklappsutdelningen var den roligaste på många år måste jag säga. Jag är INTE en av de där som vill sluta med klappar bara för att Man Blivit Vuxen. Nähä då! Jag tycker att det är svinkul att både pyssla med presenter till andra, och att få själv. (Min mamma fick styra skattjakt åt mig på min födelsedag aaaalldeles för länge. När jag fyllde 25 sa hon ifrån att "nu får det räcka!". Men jag kan inte hjälpa det, jag ÄLSKAR presenter! Själva öppnandet mer än innehållet till och med, vilket iofs var tacksamt för mina föräldrar som kunde dela upp leksaker i olika delar för att det skulle bli fler presenter. Och jag var lika glad för det. Behövde inte vara tjusiga gåvor heller, fick jag en tanborste var jag lycklig som attan. Bara den var inslagen.) Hursom, i år var det ju liksom mer fokus på Iggy på klappfronten än på mig, och det var så roligt! Fick hur mycket sött som helst. En liten moln-outfit med flugsvampskräkis satt ju fint till exempel.

 

Svampbrallor och dregellapp med folkabubblor med surfbrädor på taket gjorde förstås stor succé hos Niklas.

 

Söta bebistofflor går ju liksom inte att få för många av. Och självklart kommer Igster älska sin Iggy Igelkottfilt...

 

Iggy goes Sporty Spice! Och när han flyttat ut ur min mage kan han ligga och tryna på världens gossigaste molnfilt. Det märks att folk gillar att köpa klappar till en bebis, så ur ett ekonomiskt perspektiv är det himlans kostnadseffektivt att styra upp kids strax efter julafton. Rekommenderas varmt. He he. Tror jag och Niklas kommer undan med Sveriges billigaste bebis.

 

Lite vuxenklappar fick vi också förstås; en ohälsosamt stor mängd lyxigt julgodis, och min (och kanske framförallt Niklas) absoluta favoritdryck: min mammas sjukt goda hemgjorda must. Vi har alltid en dunk av hennes äppelmust i kylen, nu hade hon dessutom styrt upp päronmust och svartvinbärsmust. Kommer slinka ner finfint.

 

Fick också lite fina bilder på brorsbarnen. Här håller jag i lilla Olle för allra första gången, då var han omkring två veckor gammal. Bilden är tagen för snart ett och ett halvt år sen. Nästan lite läskigt att titta på den nu, och tänka att om bara några veckor (gaaaaahhhh!!!) så kommer jag stå och hålla i mitt eget barn. Lurigt värre.

 

Utöver den massiva presentskörden igår, så fick vi också med oss Iggys lilla säng hem. Det är en sjukhussäng från förra sekelskiftet, som ursprungligen kommer från förlossningingsavdelningen på Umeå sjukhus. Den går i arv till alla bebisar i vår familj, så vi har allihop spenderat våra första månader i den. Och snart är det Iggys tur. Sängen är så otroligt söt, vi ställde in den i vårt sovrum i dag för att se hur det såg ut, och på nåt sätt så blev det med ens så mycket tydligare att Vi Ska Få En Bebis. SNART. Och kanske var den känslan den finaste julklappen av alla.

3 kommentarer

Mer än 7 år sedan
Men precis, man vill ju inte att det ska hända nånting bara för att man inte tänkt på hur brett det är mellan spjälorna. Babynestet blir säkert jättebra och mysigt, tänker själv ha ett i spjälsängen. Är i vecka 28. :)
Mer än 7 år sedan
Som svar till W: Tack för tipset! Tänkte ha ett babynest i sängen, det har en hög kant som bebisen inte ska kunna komma över. Har också fått tips om spjälsängsskydd som man kan sätta på insidan. Vill ju såklart inte att Igster ska fastna. Hua hua. :-(
Mer än 7 år sedan
Jag måste bara fråga, hur stort mellanrum mellan spjälorna är det på sängen? Det ska vara mellan 45 mm och 65 mm för att barnet inte ska kunna fastna. Tycker att mellanrummen ser väldigt stora ut på bilden.
http://www.barntotal.se/faktabank_foer_dig_som_har_bebis/utrustning/koep_en_saeker_spjaelsaeng/
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen