Mera Nippon!

Förutom tjusiga stränder bjussade Shimoda också på en mysig stad med vackra gamla stadsdelar. Japanska hotsprings fanns överallt (tänk Yasuragi upphöjt till hundra), så varje kväll avslutades med en promenad i morgonrock till hotellets egna hotsprings där man låg i vackra källor utomhus och mös i naturligt hett mineralrikt vatten som bubblar upp ur bergen. Mys i kubik.

 

Några av Japans mest kända gamla tempel finns också i Shimoda. Utanför ett sånt hittade jag den här klassiska japanrackaren! Grrr!

 

Vi besökte också deras flytande marinpark där man kan snutta omkring med delfiner och spana in ett av världens största saltvattenakvarium. Just här är det feeding time för de mer än 200 fiskar som hänger runt där. Superkul att se!

 

På marinparken hade de också ett hus som hette "Healing spot". Därinne var det mörkt, och där hade de samlat en massa otroligt vackra fiskar, maneter och koraller som lös i mörkret och hade helt vansinniga färger. Som filuren ovan. Han är vacker på bilden, men var såklart tusen gånger snyggare i verkligheten.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen