Påsk!

För min (Vanjas) del innebär påsk numera ett besök hos mamsen, som nyligen lämnat Stockholm för att bosätta sig i metropolen Hova. Damen ovan är inte mamsen ifråga, men en annan fräsig donna som funnits med på väggarna så länge jag kan minnas. Alltid lika trevligt att ses.

 

Gårdscaféer där man i princip blir inbjuden till någons vardagsrum på en slät kopp och en hembakt sockerkringla finns det gott om i trakterna kring Hova (svårare att hitta samma gästfrihet i Estocolmo kan vi lova), och nu har vi hittat vår absoluta favorit - Everta Hak! Där bjöd denna baktokiga ljusblå uppenbarelse på den godaste rulltårta jag smakat sen mormors dagar, en uppsjö av saftiga småkakor och ett rackarns härligt humör. I ett minitorp som hon renoverat upp för att ha någonstans att få utlopp för sin bakpassion. Lovely.

 

Mamsen och jag knaprade glatt oss igenom hela sortimentet (hehe), men dessa var nog våra favoriter; en kyckling-kokosboll och en tupp-maräng. Lika snygga som smaskiga!

 

Konstutställning på väggarna i torpet var det också. Där hängde den här skönheten. Som jag hade snärjt i ett NAFS! ...om den inte redan var köpt. Buhu. :-(

3 kommentarer

Mer än 8 år sedan
Hoppla, ser man på vad jag fann när jag goggla de Everta hak! Låter som ni var nöjda! Välkomna tillbaka å då ska jag dra storyn om hundtavlan du gillade & det värmde att läsa ditt inlägg! Hälsa mamma!
Kram från den ljusblå uppenbarelsen :-)
Ps rulltårta går som smör i solsken
Mer än 8 år sedan
Ingegärd - vad kul att någon annan också upptäckt det! :-) SÅ mysigt ställe - kommer garanterat tillbaka! :-D
Mer än 8 år sedan
Har också varit hos Everta hak. Det är verkligen en upplevelse, en oas i en f.ö. stressad tid. En njutning för både öga , själ och mage.
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen