♥ ♥ ♥ TACK! ♥ ♥ ♥

 

20 kilo lättare! Så känner jag mig nu. Och det är tack vare er! TACK snälla ni för alla kommentarer och mail! ♥ ♥ ♥ Ni har lämnat så fina avtryck, såväl här i bloggen, som på Instagram och på YouTube. Jag har till och med fått meddelanden från bekantas bekanta på Facebook, varav en skrev "att föda med kejsarsnitt är nästan som att vara med i en hemlig klubb, ingen pratar om det, men så fort någon går ut med att hon gjort det så öppnar sig en massa andra tjejer och helt plötsligt inser man att vi inte är så himla få till antalet som man trodde". Så jag kanske inte är så ensam ändå. Men, det som känns allra allra finast är just det, att trots att inte alla ni som kommenterat själva skulle välja kejsarsnitt, så tycker (i alla fall merparten) att det är helt ok att jag gör det; att det är min kropp, mitt beslut, mitt val. Och det är egentligen allt jag begär: att vi ska tillåta varandra att välja olika. Jag är så himla glad att ni delat med er av så otroligt personliga saker; att jag fått lyxen att kika in i era liv och ta del av era känslor och tankar kring det här uppenbarligen fortfarande heta ämnet. Ni berättar om planerade kejsarsnitt som gått toppenbra, men också om såna som inte gått som man tänkt sig alls. Om akuta kejsarsnitt som varit otroligt jobbiga, men också om såna som funkat hur fint som helst. Om vaginala förlossningar som gått som en dans och varit livets häftigaste utmaning, och om de som gått snett. Fantastiskt intressant att läsa, och så otroligt givande på så många plan.

 

Tack Mikaela för infon om att snittbebisar kan ha fostervatten kvar i lungorna, väldigt bra att ha koll på. Du har förmodligen sparat mig en hjärtattack. ;-) Tack fina C som delade med sig av sin förlossningsresa som inte blev alls som du hade tänkt dig. Har flera vänner som råkat ut för traumatiska förlossningar med svåra förlossningsskador som följd (som tyvärr inte repat sig trots att det gått flera år sen de fick sina barn), där åtminstone två (precis som du) hamnade i djupa depressioner efteråt pga sina upplevelser. Inte den härligaste starten på familjelvet. Oavsett hur du väljer att föda nästa barn, så prata med din barnmorska och förklara vad som hänt, så att du får tryggast möjliga bemötande. Förstår hon dig inte till fullo, så byt! Är det något jag lärt mig på den här resan, så är det att fel barnmorska kan ställa till det rejält, och rätt barnmorska kan göra underverk. Tack Lisa som ifrågasätter om män skulle acceptera de eventuella kroniska skador som kan uppstå vid en vaginal födsel. Jag tror inte det. Och framförallt tror jag att om det var män som födde barn, så skulle eftervården se helt annorlunda ut. Det skulle vara mycket mer självklart att man (på statens bekostnad) hade rätt till återställande insatser. Det är min känsla i alla fall. Tack Karin, vars bloggkommentar fick mig att fälla en tår. Så otroligt, otroligt fin. ♥ Och tack alla ni andra som peppat, stöttat och delat med er. Känns som att jag har en massa bästisar därute som jag inte träffat än. Love you. ♥ 

 

Ps - Eftersom det är så många som frågat om närvarhur jag pratade med min barnmorska om att jag önskade kejsarsnitt, och vad som hände efter det, så återkommer jag med ett inlägg om allt som rör den processen. Då får ni veta precis hur det gått till i mitt fall.

4 kommentarer

Mer än 7 år sedan
Vanja, först av allt... du är fantastiskt vackert gravid! Ser att du inte har långt kvar, all lycka till dig och inför förlossningen som jag ser att du valt med kejsarsnitt!
Vill bara lugna dig ytterligare med att skriva hur galant du kommer att klara av det, födde själv min första dotter med snitt (då hon låg säte) och när jag nu väntar mitt andra barn så önskar jag att genomgå ännu ett snitt. Kanske för att jag kände mig så otroligt trygg första gången! Det blir några tuffa veckor första tiden efter snitt, men kroppen är så fantastisk på att hämta sig och dessutom har nog doktorn lite fina värktabletter till dig :) All lycka!!
Mer än 7 år sedan
Elsa: GULLE GULLE dig! HUR glad blir man inte när man läser en kommentar som din? Tack snälla fina du, känner mig sjukt stolt att jag får inspirera en sån härlig ung tjej som du uppenbarligen är. Så ung och så klok! :-) Du är underbar! Och jag skrattade gott åt din sista mening, härligt att du tror att Igster kommer kunna tjusa lite tjejbebisar! ;-) Oavsett hur han ser ut kommer vi nog tycka att han är den vackraste lille pojkbebis som någonsin fötts. Såklart. ;-) Kram på dig! <3

Nea: samma där, hur smarta och kloka och härliga läsare har inte denna blogg? Jag är helt överväldigad av er fantastiskhet måste jag säga. Så mycket smarta observeringar i din kommentar, det där med tysta frågor är ju genialt. Precis så känns det ju! Megakram! <3
Mer än 7 år sedan
Tycker självklart att det är ditt beslut, din kropp och du som bestämmer! Trött på många människor som ska ge råd om förlossningar och berätta sina egna historier utan att man ens bett om det och som om man ska fatta sitt beslut baserat på vad de varit med om?! Känns som att så fort en del kvinnor ser en med gravidmage så är det fritt fram att dela med sig av -hur långt tid deras förlossning/ar tog - händelser - om de sprack eller ej - "kloka" tip etc. etc.
Jag är väldigt ambivalent själv, jag vill gärna veta om förlossningar OM JAG SJÄLV FRÅGAR. Inte få det i ansiktet som om det är en tyst fråga jag ställer för att jag är gravid. Jag är ganska så skiträdd för min kommande förlossning, mestadels för att jag är rädd att det ska bli som ett bombat Beirut dowstairs efteråt men också för att jag inte vet hur jag kommer hantera smärtan. Mitt val är att jag ska ge mig in i det o kan inte göra annat än att göra mitt bästa av den situationen.
Det betyder verkligen inte att jag prackar på dig att "Testa" som jag sett någon kommentar på Insta, bara för att jag kommer välja den varianten. NEJ det är ju mitt val baserat på mig.
Så you go girl! Det man vill är att få ett friskt barn till världen, hur den kommer ut är upp till var och en!

Kram kram!! :)
Mer än 7 år sedan
Hej! Jag är 17 år och blir så himla inspererad av dig! Tycker att det är jättekul att följa dig på "Gravid vecka för vecka" och du verkar va en så himla varm och go person, DU KOMMER BLI EN FANTASTISK MAMMA! Ingenting ska stoppa dig ifrån att skaffa barn, inte skräcken för förlossning och absolut inte en dum och dömmande barnmorska. Låt alla negativa kommentarer gå in genom det ena örat och ut genom det andra för det är helt fantastiskt att det finns ett andra alternativ (kejsarsnitt). Blev så himla arg när jag såg avsnittet då du var så nervös, folk ska tycka så himla mycket hit och dit. Strunta i dom och kör ditt och din fina pojkväns rejs!!! Ps. Iggy kommer bli riktigt snygg!!!!
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen