Visa alla blogginlägg

Visar inlägg från Oktober 2013

*asg*

Denna #tbt kollar jag tillbaka 10 veckor och jämför vecka 16 med vecka 26 - och garvar ihjäl mig åt mig själv som var sååå stolt å tyckte jag såg sååå preggo ut för 10 veckor sen. "Preggo?!" Tänker jag nu. "Hon ser ju för fasen på gränsen till anorektisk ut, TOM liksom!" Undrar om det är samma visa 10 veckor från nu...?

Mickan ♥ Glam Mom!

I söndagens avsnitt av Solsidan fräste Mickan Schiller runt på kräftskiva i vår finfina Emma-klänning! Himla tjusigt tycker vi, klänningen hittas HÄR!

Veckans Mage!

Nu är det återigen dags för - tadaaa - Veckans Mage! Jag å Iggy presenterar därför mycket stolt: vecka 27, wooohooooo! :-)

Datenights & Preggonäsan

Halloj! Nu finns ett nytt avsnitt av "Gravid vecka för vecka" ute! Den här gången svamlar jag om preggonäsans superkrafter (en inte odelat positiv ny utvecklad egenskap), att jag vill planera in bebisfria datenights med Niklas (redan nu!) samt att vi förstagångspreggos verkligen ska ta vara på och njuta av vår preggofiering. När nästa knodd ska bakas kommer vi inte ha en tusendel av den tid vi nu kan lägga på att Känna In Graviditeten om man säger så. För då är det redan småfolk runt fötterna som ska ätadrickasovabajsaleka. Så passa på att vara TOKgravida NU!

Back on track!

I går var jag ett riktigt neggopreggo, men nu är jag back on track - livskrafterna är tillbaka! Jiihooo! Tänk vad 16 timmars raklångt soffliggande, en natts sömn, och framförallt - era fantastiska råd här på bloggen och på Insta! - kan göra för ett uttröttat sinne. Underverk helt enkelt! TACK ni fina mamas för all pepp, och för att ni delar med er av hur ni gör för att pussla ihop kombon av jobb och familj! Det GÅR att få ihop på ett kalasbra sätt, ni är beviset för detta och inspirerar mig att styra upp nåt som kommer funka för mig och för oss. I ♥ you! Mmwaaah!

Som ett utsketet äppelskrutt!

...precis så känner jag mig just nu. Det är som att någon har tuggat i sig allt jag har att erbjuda, svalt ner resterna också, processat mig igenom en labyrint av ytterligare utsugning, för att till sist spotta ut mig - i en toalett. Inte den härligaste känslan kan jag meddela. Jag är helt slut. Inte för att jag är preggo, utan för att jag känner mig helt satans sönderjobbad. Jag är van att jobba hårt och gör det gärna, eftersom jag älskar mitt arbete. Har alltid hållit på med egenföretagande av olika slag vilket gör att jag i princip bara jobbat med sånt som intresserat mig och som jag känt en passion för. Mitt liv är mitt jobb är mitt liv om ni förstår vad jag menar? Jobbet och livet har för mig alltid varit samma flöde och ständigt slingrat sig in i varandra, nåt som jag älskat. Det gör dock att man i princip aldrig "stänger av", man är hela tiden uppkopplad/påkopplad/inkopplad, och slappnar sällan av helt och hållet. Det har iofs aldrig varit ett problem, är (kanske för) bra på att Bara Köra På Utan Att Känna Efter, och jag brukar fixa det mesta - oavsett hur mycket jag tuffar på. Men jag har nog aldrig rattat så många olika saker och jobbat så hårt som jag gjort under de senaste veckorna, och för första gången i mitt liv så Känner Jag Det. Och det beror nog på preggofieringen. Iggy säger Stopp! Han tvingar mig att känna efter. Hade min första helt lediga dag på jagvetintehurlänge idag, och den har spenderats raklång i soffan. Framför dumteve, orkar inte ta in nåt annat. Har inte rört mig en millimeter sen jag la mig här, däremot har tankarna löpt maraton. Det enda som snurrar i mitt huvud är hur sjutton jag ska få ihop mitt liv är mitt jobb är mitt liv med en bebis...? Visst, de senaste veckorna har varit extrema på jobbfronten, men även "lugnare" perioder så är det såklart ganska mycket att göra. Just för att jag pysslar med sånt jag älskar, det är kul att jobba! Så hur får man ihop det? Det går ju bevisligen, jag är inte den första egenföretagartjejen som får en bebis. Snälla mamas, ge mig tips på hur ni fått till en bra kombo! Jag behöver alla uppmuntrande ord jag kan få. Sinnet är för tillfället nattsvart. Nu ska jag, min Britneytofs och mitt osminkade trötta ansikte inta den där raklånga soffpositionen igen. Så får vi hoppas att det känns bättre imorgon.

Skyltfönstret är klart!

GlamMom-teamets senaste tillskott Irica med skissen hon gjort på hur vårt skyltfönster skulle se ut.

Och sähår fint blev det i verkligheten! :-) Man kan tom följa vår egen GlamMom-bebis Iggy, och se i vilken vecka han (och jag...) befinner sig i, genialt!

Happy Halloween!

...önskar GlamMom-kontoret, via Malin som är extra snygg idag!

Blommorblommorblommor!

Såhär dagen efter öppning så har vi lyxen att drunkna i blommor! Vi har fått så många fantastiskt tjusiga buketter - TACK alla fina nära och kära som presentat oss med det bästa vi vet - vackra snittblommor! (Ps - Även om målarfärgen torkat, inredningen är uppe på väggarna, det är kläder på galgarna och bubbel i glasen så har vi inte hunnit med riktigt ALLT... Den uppmärksamme hittar nåt lurigt på den här bilden... Guldstjärna och MVG+++ till den som hittar vad det är... ;-D)

Våra vänner vet (uppenbarligen...) vilken färgkombo vi glammisar gillar allra bäst. SAMTLIGA blomster vi presentades med gick i tonerna rosa/vitt/grönt/orange. Bra jobbat hörrni! ;-)

Även på den här bilden märks det att inte riktigt ALLT i butiken är klart än... Vi fick helt enkelt rama in en av våra GlamMom-påsar, eftersom vi inte har hunnit kirra nåt annat tjusigt att ha som tavla. Men det funkade bra tycker vi, vår logga är ju så rackarns fin... :-D

Underbara Lotta kom inte bara med en toksnygg blekrosa Hortensia, den levererades dessutom färdig å klar i en lika toksnygg vas!

Malins pyssliga päron hade styrt upp en hel låda full med höstiga härligheter. TACK alla fina! Mwwaaaahh från oss! ♥//Vanja & Malin

Två trötta men glada glammisar!

Malin!

Vanja! (Iförd hatt, eftersom de senaste veckornas intensiva schema inte riktigt tillåtit tid för hårtvätt. Då sitter en smäck...som en smäck!)

Bloggmamas invaderar!

30 sek efter det att vi packat sista goodiebagen (pju....) så invaderades butiken av ett gäng härliga bloggmamas! Här är Jennie tillsammans med Diana som ordnade detta supermysiga och glammiga event!

Sen dracks det mammavänligt bubbel coh provades GlamMom-kläder för hela slanten! Här är Jenny i vår fina Lace Wine Dress!

Catarina var toksnygg i vår leopardklänning/tunika!

Jennie var ett fan både av vår glammiga gravid- och amningsklänning Appliqué Dress...

...och vår fantastiskt gossiga dunjacka för preggosar!

Malin var en riktigt hot mama i vårt fina amningslinne!

Tack till Diana & Deer´s & Jennies blogg för de fina bilderna! (Vi hade alldeles för trevligt för att komma ihåg att ta bilder själva, så vi har lånat era!)

Bloggmingel!

Strax ska vi ha en liten pre-opening i butiken för ett gäng härliga bloggmamas! Självklart har vi skumpa på plats, men eftersom merparten av gästerna antingen är preggosar eller ammande så går det helt klart åt fler flaskor av den alkoholfria varianten... Som tur är har vi hittat en kalasgod mammavänlig Prosecco (P. Lex Pure), otippat nog framtagen av ingen annan än rapparen Petter, så hurra för honom! Finfint initiativ tycker vi!

Självklart bjussar vi på finfina goodiebags med härligt innehåll!

Efter att ha stressat som tokar de senaste veckorna för att få butiken klar i tid kändes det nästan overkligt att se kläder på galgarna. Vi hann! Hallef*ckingluleja!

Simultanförmågan testas rejält i dag...

Förutom att skruva ihop sista delarna av butiksinredningen, hänga upp kläder på galgarna, packa goodiebags inför bloggminglet som snart drar igång etc etc etc så passar vi också på att spela in ett avsnitt av "Gravid vecka för vecka" mitt i alltihop. Idag testas simultanförmågan kan jag lova...

Åsså lite magbilder på det! Jag, Iggy å myggsladden i vecka 26! Ok - tillbaks till bloggmingelförberedelserna!

Snaaaart så!

Just nu - skruvas pallen som ska stå bakom kassan i butiken ihop! Så inom ett par minuter kommer det finnas något för personalen att vila rumpen på. Snaaaart så har vi en butik, kan knappt tro det!

Inredningen uppskruvad!

HALLELUJA - butiksinredningen är ihopmonterad och uppskruvad på väggarna! Nu börjar detta att faktiskt likna en butik!

Vi har ett provrum! Jippieee!

OCH en kassadisk! Kan knappt tro att det är sant... Nu börjar det roliga - själva fluffandet! Kläder ska upp på galgarna, blommor ska köpas och doftljus ska tändas! Trots en extremt tight tidsplan så verkar det som att vi faktiskt kommer få ihop en butik trots allt, och att vi dessutom kommer kunna smygöppna i övermorgon som vi tänkt. Om vi inte dör av stress innnan dess. Den som lever får se. Hö hö.

Jeans-yra!

Nu har hösten kommit och då behöver man uppdatera sin jeansgarderob. Därför bjuder vi just nu på 100 pix på ALLA jeans i butiken, jiiihooooo! :-) Rabatten dras automatiskt i kassan och gäller självklart oavsett hur många par jeans man handlar; 100 kr rabatt för 1 par, 200 kr rabatt om man köper 2 par, 300 kr rabatt om man köper 3 par osv. Jeans-yran gäller tom onsdag 23 oktober, endast ordrar som kommit in efter att detta erbjudande gått ut. Happy shopping! :-)

Work in progress

Som vi tidigare berättat så har ju Glam Mom blivit med butik! Och just nu pysslas det för fullt i lokalen med allt som behöver styras upp för att den ska bli som vi vill ha den. Vilket är en heeeeeel del. ALLA ytor måste göras om, eftersom de var täckta av strukturmurbruk som gjorde att hela lokalen såg ut som att den åkt på gonorré. Men nu är renoveringsgipset på plats, allt har spacklats och slipats, och nu är det dags för målning. Det tar sig...

Elementen byggs in och målas. Snaaaart kan vi börja skruva upp butiksinredningen på väggarna! *längtar*

Vecka 26!

Här står jag med mina lurigt morgontrötta ögon och posar - för nu är det tamejtusan vecka 26, tjooohooooo!!! :-D

Så. Himla. Konstigt.

Googlade på "baby week 25" och hittade den här bilden + en massa andra för tidigt födda bebisar. Fick någon slags chock. Läste i min app att från och med vecka 25 så kan barnet faktiskt klara sig om det föds för tidigt. Det är inte säkert, men det finns en chans. Den informationen, kombinerad med bilder som den ovan gör att det liksom går upp för en att Det Är En RIKTIG Bebis Därinne! Det är ju nästan knäppt att man FORTFARANDE inte fattat det, trots en kropp som tydligt talar om för en varje dag att den numera bebos av fler än jag själv. Men det är så svårt att förstå att det som ålar runt i magen nu ser ut som en liten person, och skulle han få för sig att titta ut så är det inget embryo eller genomskinligt skal som vi skulle få hälsa på, utan en riktig bebis. Fast i miniformat. Just nu buffar Iggy på rätt bra därinne, och att sitta och titta på den här bilden, samtidigt som man känner honom och hans rörelser så tydligt, gör att det nästan kokar över i hjärnan. Kan en bebis som ser sådär färdig ut verkligen bo inne i en mage? Tycker han inte att det är läskigt? Mörkt? Ensamt? Blött? Idiottankar, jag vet, men jag kan liksom inte koppla ihop buffandet med det jag ser på bilden. Det blir för konstigt. Samtidigt som det känns nästan ännu konstigare att jag inte kan koppla ihop det, om ni förstår vad jag menar? Det var ju det här som var målet - vi skulle göra en bebis! Och det är precis vad vi gjort; nu ligger det ju bevisligen en liten minimänska inne i mig och gör sig påmind. Score! Men det går ändå inte att fatta. Jag är inte en särskilt religiös person, men det här med att göra bebisar är ta mig tusan det närmaste jag kommit ett verkligt mirakel.

God morgon!

Hoppas ni har sovit gott! Det har INTE jag. Jag har ju tidigare nämnt mina duster med preggonäsan, och i natt härjade den loss ordentligt med mig igen. Tyckte redan innan jag skulle gå och lägga mig i går att en jobbig doft hade belägrat vårt sovrum. Och mycket riktigt, några timmar senare vaknade jag av att jag tyckte mig känna att en otroligt vidrig lukt spridit sig i rummet. Omöjligt att somna om. Jag öppnade fönstret, men det blev inte bättre. Drog upp täcket över näsan, funkade inte. Öppnade dörren till sovrummet, ingen förändring. Det slutade med att jag knatade in til badrummet, greppade tag i min parfymflaska och sprejade vilt omkring mig i sovrum och säng. Sen kunde jag somna. Vaknade i morse med huvudet tungt av parfym, och en mycket förundrad Niklas bredvid mig i sängen som undrade vad sjutton jag pysslade med i natt och varför vårt hem luktade bordell. Pust.

Nytt avsnitt!

Nytt avsnitt ute av "Gravid vecka för vecka"! Nu är det vecka 22, och mina boobs är på tapeten igen... ;-) För övrigt kan vi väl konstatera att jag måste vara mästare på att få till megafula freeze frames.

Dagens Glam Mom - Sofi!

Dagens Glam Mom är fashionista-Sofi, som är ett stort fan av våra toksmarta gravidlinnen som dessutom går att amma i tack vare den osynliga amningslösningen!

Amningslinne från GlamMom, hittas HÄR!

Jeans från Topshop

Väska från Saint Laurent

Solglasögon från Céline

(Bilder lånade från Sofis fina blogg.)

Skicka in en gravid- eller amningsoutfit-bild till oss på [email protected] och vinn 500 kr att shoppa loss för! Varje månad väljs en vinnare ut bland de inskickade bilderna, LÄS MER HÄR!

Preggoskugga!

Dagens Preggo!

Dagens Preggo!

Boyfriendjeans / GlamMom som hittas HÄR!

Tisha / Maison Scotch

Solbrillor / fyndade på loppis i NY

Pjucks / INGA! *fötterna i sanden woop woop*

Trappa / Peniche

Mage / vecka 25

Sunset session

Varje kväll (om vädret tillåter) så är det Sunset Sessions på lodgens takterrass. Satans mysigt! Just nu är det Niklas bror Charlie som spisar plattor, för att använda ett uttryck som absolut borde få större plats i vår moderna vokabulär.

Himla barnvänligt är det också. :-) Här ligger Iggys 10 veckor gamla kusin (och soon to be best friend hoppas vi!) Ruben och terrassmyser med mamma Olivia. Denna bebis var för övrigt en vandrande (ok, kanske mer en liggandes och sprattlandes) reklampelare för bebisproduktion; snällare och lugnare bebis kan nog vara trixigt att hitta!

Mr Manager himself, John, kopplar av med lodgens egenproducerade (och självklart ekologiska!) öl.

Sunset sessions - fasansfullt mysigt!

Surfers Lodge Peniche II

(Samtliga bilder lånade av Emilie Lindgren Fotografi.)

Surfers Lodge Peniche

Anledningen till denna blixtvisit i Portugal är att mina svärisar, tillsammans med Niklas bror John, precis öppnat en surflodge i Peniche. Hela Niklas familj är surftokig, och efter flera års hårt arbete så står äntligen vad de tycker är det optimala surfstället färdigt: Surfers Lodge Peniche. Och det går inte annat än att hålla med; detta är ett helt fantastiskt härligt ställe - optimalt helt enkelt! Världens mysigaste inredning, omsorgsfullt handplockad från resor jorden runt (allt trä kommer från gamla båtar på Bali t ex). Världens godaste mat, där alla råvaror är ekologiska och närproducerade. Och världens bästa location - grymma vågor, vackra solnedgångar och magiskt vacker natur. Alla rum är unika och personliga, och det går helt enkelt inte att inte trivas på detta underbara ställe. Jag är helt knockad av hur fantastiskt bra det här stället är, och rekommenderar verkligen alla att ta sig hit. Ett måste för alla som vill ha en annorlunda semester! Man kan surfa, golfa, yoga, mysa, bada, sola... Svårt att beskriva med ord hur mysigt det är, så jag har lånat ett gäng bilder från tokduktiga fotografen Emilie Lindgren som var här för någon vecka sen, som istället för sköta snacket.

Dagens Preggo!

Här kommer en Dagens Preggo från Portugal! Himla härligt att få plocka fram solisarna igen vill jag lova! ;-)

Preggobrallor från GlamMom (dessvärre slutsålda, men HÄR hittas ett par liknande)

Tisha från H&M

Jacka fyndad på (herr)vintagebutik i Tokyo

Väska från Marc by Marc Jacobs

Solbrillor från en loppis i New York (himla globetrotteraktig outfit det här märker jag)

Hus i Foz do Arhelo

Mage i vecka 25

Working with a view

Just nu så jobbas det från den här helt otroligt härliga platsen. Vågorna brusar, vinden susar, MacBooken brummar och Iggy sparkar i magen. Himla bra kombo!

Dagens Glam Mom - My!

I fredags när vi var på Ikea för att fixa och trixa med butiksinredningen till vår butik, så sprang vi in i en av våra fina modeller - My! Hon var där och kikade på kök tillsammans med lilla Lena, nu 8 veckor gammal. Vi kunde såklart inte låta bli att plåta denna toksöta duo, särskilt inte eftersom My dessutom hade en GlamMom-klänning på sig! ;-)

Maxiklänning från GlamMom som man både kan vara gravid och amma i tack vare den osynliga amningslösningen. Hittas HÄR!

Skor från Blundstones

Tröja från Acne

Päls från Bondens Loppis på Söder

Mössa fyndad i svärmors lada på Gotland

Skicka in en gravid- eller amningsoutfit-bild till oss på [email protected] och vinn 500 kr att shoppa loss för! Varje månad väljs en vinnare ut bland de inskickade bilderna, LÄS MER HÄR!

Djuriskt

Håller precis på att packa inför en blixtvisit i Portugal dit kosan bär om några timmar. Upptäcker en klar röd tråd i min väska. Hm. Känns som att jag om en sisådär 40 år kommer bli en sån där tant som är i starkt behov av djurmönster-rehab.

Skämmigt skämmigt skämmigt

Jag e nyss hemkommen från att ha gjort nya fräsiga höstnaglar. Dessvärre blev priset skyhögt, om man inkluderar min skämsfaktor. Ett minus med att bli preggofierad har för mig nämligen varit att jag är så satans varm hela tiden. Varje dag när jag kommer till kontoret slår jag upp fönsterna på vid gavel. Mina stackars kolleger fryser baken av sig, och jag svettas, trots öppnade fönster. Har verkligen sett fram emot kyligare dagar, men trots att det bara är runt tio grader ute nu så vägrar värmen ge med sig. Jag vet ju att jag inte direkt är ensam om det här, ökad blodvolym osv gör att man får stå ut med att bli varmare än vad man brukar vara. Men på sistone tycker jag det blivit lite tröttsamt. Och värst är det i händerna. Kan avslöja att det är en hetta utan dess like som bosatt sig i mina handflator och fingrar, varav en tråkig biprodukt är *trumvirvel*...handsvett! Jajemän, inte härligt alls. Det tyckte heller inte nagelkvinnan som behandlade mig idag. Hon suckade, pustade, plockade demonstrativt fram en hushållspappersrulle och torkade av mig (!), och föreslog innan jag skamset slank iväg att jag borde prata med en läkare om mina "problem". Så nu vågar jag inte gå tillbaka dit, utan kommer googla fram nya nagelställen att avverka ett efter ett tills den här jäkla hettan släpper! Alla tips på nagelsalonger på Söder (alternativt fukttåliga manikyrister) emottages därför tacksamt! Är det nån som har knep för att kyla ner preggon så behöver jag kanske inte säga att ni mer än gärna får dela med er. Phu.

Den Store Zlatan

Apropå mäster Zlatans insats i går; jag tror det är svårt för oss svenskar att ta in hur ENORMT stor Zlatan är utomlands. Större än kungaparet, Roxette och kanske till och med Astrid Lindgren. Tillsammans. Ett exempel på detta är när jag och Niklas var i Japan i somras, då dök det upp folk som ville ta kort på oss med den enda anledningen att vi kom från samma hemland som den store Zlatan. När vi var ute och käkade en kväll, så blev en av servitörerna helt kollrig när han förstod att vi var från Sverige; han bad oss prata svenska och skulle ta bilder tillsammans med oss. Allt på grund av Zlatan, som var hans store hjälte. Zlatans stjärnglans är större än av vi förstår, och i somras sken den ett litet slag även på oss.

God morgon!

En sån här syn är säkert vardagsmat för de flesta, men för mig som brukar köpa enmackaåenkaffeellerenyoghurtåenkaffe och kvickt gulpa i mig det antingen på väg till jobbet eller framför datorn, så är hemmafrulle faktiskt en relativt ny företeelse. Nu vill jag sitta ner, gärna tända lite ljus, göra en svingod kaffe i lugn och ro och sen äta oldschoolmackor med Västerbotten/tomat/aromat, eller gröt med rårörda lingon, eller kokt ägg med Kalles, eller yoghurt med färsk frukt. Eller kanske allra helst allt på samma gång. Det här nya frukostbeteendet dök helt klart upp i samband med preggofierandet av min kropp. Så kanske att det är Iggy som tycker det är på sin plats med lite lugnare (och mer näringsrika...) frukostrutiner? Eller är det kanske mitt undermedvetnna som ser till att jag får njuta av dessa morgnar nu medans det går, lugnet före stormen liksom... Vad tror ni? Någon som känner igen sig...?

(Går)dagens preggo!

Phu. I dag har varit en sån fullspäckad och intensiv dag att jag knappt vet vad jag heter för tillfället. Näsblodstempo från kl 08 till kl 21. Malin och jag har farit runt som skottspolar (vad sjutton ÄR en skottspole egentligen?! *måstegoogla*) för att titta på inredning, lager med mera till butiken. Inte det lättaste att få ihop eftersom den är så rackarns liten. Så man får verkligen tänka till. Dagen har därför spenderats med måttband och skisser i högsta hugg, tänkandes så det knakar, på diverse butikinredningsställen. När inte de levererade på alla fronter så styrde vi kosan mot Ikea; himmelriket för den som orkar tänka kreativt. Vår kassadisk kommer till exempel bestå av köksskåp kom vi fram till till. LÅter kanske lurigt, men kommer bli jättebra. Och alldeles lagom size för vår minibutik. Vi har också hunnit med Jula, Citygross och K-Rauta, och efter 12 intensiva timmar så känns det som att vi börjar få koll på hur butiken ska se ut. Vi har varit alldeles för upptagna med måtträknafnurla för att hinna ta några fräsiga bilder, så i dag bjuds det istället på en bild från i går, då tempot var i alla fall något lugnare. ;-)

Preggojeans med snakeskinprint från GlamMom, hittas HÄR (älskar dem! Toksöna och superfina!)

Pjucks från Acne

Tisha från H&M

Tröja från Weekday

Jacka från Carin Wester

Mage i vecka 24

Nu är det soffan som gäller! *zzzzzzzzz*

Vecka 24!

Äntliiigen är vi ikapp min "riktiga" preggovecka, så här kommer en dagsfärsk bild på magen som den ser ut precis just nu - i vecka 24! Tycker inte att man ser så himla stor skillnad på denna veckan och förra, däremot känns skillnaden! Iggy (arbetsnamnet på bebisen) blir helt klart starkare och starkare därinne, för rackarns vad han gör sig påmind! Håller man handen på magen när han är igång kan man åka på rejäla boxningar. Han e en aktiv liten rackare den där Iggy.

Nyckeln i låset!

GlamMom har ju blivit med butik (kan vara världens minsta butik, men den kommer bli naggande god kan vi lova!), och i dag var den magiska dagen när vi fick sätta nyckeln i låset för allra första gången. Wiiiiii! Så jäkla kul! Det är dock en hel del som måste fixas innan vi kan bjuda in alla fina mamas, så i dag var det mätaräknafnurla-tajm, så att vi får ut det mesta myset av vår teeny weeny-butiks magra kvadrat. Kommer bli toppen!

Avsnitt 4!


Nu finns avsnitt 4 av YouTube-serien "Gravid vecka för vecka" ute! Vårt kontorspreggo (och GlamMoms VD) Vanja är en av tjejerna som följs, och som ni ser är veckans avsnitt extra spännande då hon uppenbarligen fått finbesök av The Claw i vardagsrumssoffan... #kanskevärldensfulastescreenshot

Sista magkavalkaden!

Nu börjar vi närma oss min "riktiga" vecka. De här magarna är från vecka 22 och vecka 23, och det känns verkligen som att preggo-looken satt sig på riktigt! Magen har landat, den e här för att stanna liksom. Den känns mycket mera spänd än tidigare, innan var det mest min egen ganska mjuka mage med en bulle längst ner, men iom vecka 22 anlände en nyvunnen spänstighet, och nu känns det verkligen som En Riktigt Bebismage, KUL! :-)

Magkavalkad II!

Vecka 19, 20 & 21, nu börjar det hända grejer! Jag går stadigt från att mest se lite för glad ut i bullar (med kläder på), till att folk nog ändå tänker "kanske är hon preggo? Hmm...." när de ser mig traska förbi.

Magkavalkad!

Eftersom jag började blogga först efter halva preggotiden, så måste jag hinna ikapp lite här tänker jag. Så vi kör lite magbilder, så att vi tar oss fram till den vecka som jag faktiskt är i just nu (gick in i vecka 24 i går). Så här får ni kika på hur magen såg ut i vecka 16, 17 & 18! Man ser tydliga framsteg tycker jag. :-D

Partypreggo!

Jag är ingen festprisse som Måste Ut varje helg (trivs nästan FÖR bra hemma i soffan med en påse saltlakrits inom räckhåll och Shark Tank på tv), men nåt jag älskar är att gå ut och ta ett glas bubbel eller en riktigt god drink med mina kompisar. Någonstans där det är skön stämning, och sådär lagom festigt, så att man kan prataprataprata. Ni vet, precis såna där samtal som efter två glas bubbel löser såväl alla upptänkliga personliga problem som världskriser. Finns inga så fantastiska problemlösare som kvinnor med två glas innanför bhn. Hursom, har förstått att många preggon därute slutar gå ut och drinka med kompisarna så fort de fått reda på att de är gravida. Och detta beror inte på att de inte vill, utan för att deras kompisar helt enkelt slutar att bjuda med dem. Himla synd tycker jag. Det finns ju faktiskt massor av smarriga alkoholfria saker att festa loss på. Och även om man inte suger i sig volymprocent, så kan man fortfarande prataprataprata, känna in den där lagom festiga stämningen och - framför allt - fortsätta hänga med på kompiståget. Att inte bjuda med preggosarna på utekvällarna tycker jag är lika skumt (och dumt!) som att man inte bjuder med vegosen när alla ska ut å käka middag. Som tur är har denna partyuteslutning inte drabbat mig, så igår var det drinkkväll med kompisarna, på ett ställe med lagom festlig stämning, och vi pratadepratadepratadepratade. Löste alla världens problem. Även om min problemlösarförmåga dock var något nedsatt (tranbärsjuice gör en inte riktigt lika kreativ som en whisky sour).

Hittade också den perfekta drinken att beställa!

Fredagsfundering

För ett tag sen var jag och Niklas barnvakter åt mina brorsbarn, 3 och 1 år gamla. Det var inget litet fjösigt "någratimmars"-barnvaktande inte, vi kom vid lunch och gick när mamma och pappa bröllopsfestat färdigt runt 02-tiden. All in barnakteri alltså! Dagen och kvällen gick hur bra som helst, kan nog till och med säga att det var succé - på alla fronter! Jag och Niklas (som är rätt nya på det här med barnpassning) var beredda på en riktig rackarns fullrulle-dag, eventuellt fylld av föräldralängt, gråt och tandagnisslan (potentiellt resulterandes i VADSATANHARVIGETTOSSINPÅEGENTLIGEN?!). Men det blev precis tvärtom. Världens mysigaste dag och kväll, toksnälla roliga barn som bara fick oss att längta ännu mer efter bebisen som just nu ligger på jäsning i min mage. Med självförtroendet på topp (ta hand om kids - en piece of cake! Bli föräldrar - nemas problemas!) seglade vi därifrån på natten efter väl utfört uppdrag. (Dock medvetna om skörheten i det hela; eftersom den här dagen gick så himla bra, kommer vi inte våga närma oss en enda unge fram tills dess att vårt eget kids anländer. Det gäller att klamra sig fast vid den här självförtroendeboosten nu, försvara den med näbbar och klor!)

Hursom, förutom att det var en sjukt mysig dag, så satte barnvakteriet igång en hel del tankar. Ettåringen var (som många ettåringar antar jag) lite mammig, och eftersom jag och hans mamma inte är helt olika till utseendet (korta blonda små saker), så tror jag att det blev en trygghet att vända sig till mig när han ville bli upplockad osv. Och det innebar att jag för första gången fick känna på känslan av att vara sådär Superviktig För Ett Barn. Och det är ju kanske världens gosigaste känsla. Berusande till och med. Men, det fick mig också att fundera. Eftersom jag och Niklas som sagt är nya på det här med barnvakteri, så var det enklast att jag tog hand om den minsta då han ändå vände sig till mig. Det var den smidigaste lösningen. Dock gjorde det att jag började tänka på hur lätt det var att direkt komma till undsättning (jag är ju faktiskt Superviktig!), istället för att låta den andra föräldern också hjälpa till. Jag förstår att det finns naturliga orsaker till att det kan bli mest Mammamammamamma i början, men jag vill verkligen att det ska bli Vi Båda, så mycket som möjligt, så tidigt som möjligt. Den största anledningen till att det blir Mammammammammamma är förmodligen för att det just är smidigast - där finns käket osv. Men jag fick också en inblick i den där berusande härliga känslan av ett litet litet barn som sträcker sig efter en och bara vill ha Mammammammammamma, och insåg att den är så mysig att den inte är helt lätt att dela med sig av. Och kanske kanske kanske att även det spelar in litegrann vad gäller uppdelningen Mamma/Pappa därhemma. Jag kände i alla fall att det var väldigt viktigt för mig att bli medveten om det här, så att jag förhoppningsvis kan minnas det om ett år, och då inte glömma att dela med mig av den där berusande, megasuperdupergossiga känslan, så att Pappapappapappa får en chans att bli lika självklar som Mammamammamamma.

Om tre och ett halvt år sitter Pappapappapappa Niklas och mutar vår egna lille kille med glass. Tusen tack brorsan för att vi fick låna dina fantastiska kids!

Preggonäsan...

Preggonäsans superkrafter är ett tveeggat svärd har jag upptäckt. Jag tackar gudarna för Kanelbullens Dag (svävade på de fluffigaste av sockermoln hela vägen till kontoret i morse tack vare alla 7/Eleven som maniskt cashar in på alla bullsugna), men jag vill också yxmörda alla rökare. Långsamt, bit för bit.

Dagens Glam Mom - Alexandra!

Vi avslutar den här veckan med en riktigt underbar höstbild på Alexandra!


Preggoleggings från H&M
Stickad tröja från Vero Moda
Jacka från MQ
Mage i vecka 37


Skicka in en gravid- eller amningsoutfit-bild till oss på [email protected] och vinn 500 kr att shoppa loss för! Varje månad väljs en vinnare ut bland de inskickade bilderna, LÄS MER HÄR!

Gay?

Det är någon *host host Jesper Olsson host host* som kommenterat på ett av våra "Gravid vecka för vecka"-avsnitt att min pojkvän "är bög, eller åtminstone smygbi". Detta konstateras mycket bestämt av kommentarslämnaren, analysen baseras på Niklas "mesighet, röstläge och rörelsemönster". Jag förstår inte alls vad han menar, postar därför den här oerhört manliga bilden på Niklas för att ta död på denna diskussion i dess linda.

Glam Mom Home Party!

I går testkörde vi vårt allra första Glam Mom Home Party, sååååå himla himla kul! Vi hade sjukt trevligt, åt (alldeles för många) supersmarriga bakverk, pratade preggo/bebis/amning/livet och gottade oss i massor av fina amningsbh:ar och gravid- och amningsplagg. Härliga Carin da Silva med sin 8 veckor färska Theo var en av mammorna som kom och mös med oss, hon skrev även ett härligt blogginlägg om det som hittas HÄR!

Partyt hölls hemma hos härliga Lotta (här visandes våra fina plagg från Dote som man kan ha både när man är preggo och när man ammar), med finfin hjälp av dottern Lily. Det är bara att höra av er till oss på [email protected] om ni vill hosta ett Glam Mom Party! Än så länge kan vi bara erbjuda detta i Stockholmsområdet, men alla ni som bor utanför - hör av er ändå, för snart drar vi igång i resten av landet också!

Följ mig på Instagram!

Följ mig gärna på Instagram, där heter jag @vanja_vfv! Där bjussas det friskt på magbilder och annat megasuperduperspännande. ;-) Här är en bild från mitt och Niklas hotellrum i Tokyo i somras. Känns som evigheter sen. Då var jag i vecka 11, och vi var så himla nervösa att bebisen inte skulle stanna kvar hos oss. Ville bara förbi vecka 12 så att vi kunde känna oss lite tryggare. Vi ville inte heller berätta för familjen innan vi var över vecka 12-puckeln, så vi var så sjukt peppade på att få komma hem från Japan med bebisen i behåll, och berätta Den Stora Nyheten. Och det fick vi. Himla fint.

He. He.

Den pinsamma sanningen bakom Dagens Preggo. #ofotogenisk

Dagens Preggo!

Vi kör ju på Dagens Glam Mom här på sajten där ni fina kunder skickar in bilder till oss. Men eftersom vi nu har en livs levande gravidis här på kontoret (läs: preggo-Vanja), så kommer vi köra lite outfits på mig också - man kan ju aldrig få för mycket gravidinspo! Mina bidrag kommer dock heta Dagens Preggo, men de hamnar under samma bloggkategori som era bilder (Dagens Glam Mom) så att man snabbt kan hitta alla bloggens outfitbilder. Okidoki, nog förklarat. Nu drar vi igång detta!


Olivgröna preggojeans från GlamMom som hittas HÄR
Tröja från NN07
Pjucks från Ingen Aning
Halsband från H&M
Mage i vecka 23


...åsså lite läppstift på det - världens bästa trick för att bli lite extra glad när man tittar i spegeln; färg funkar! :-D

Avsnitt 3 - följ med oss in på GlamMom-kontoret!

Avsnitt 3 av "Gravid vecka för vecka" har nu landat på Youtube! Den här gången får ni följa med in på GlamMom-kontoret, där avslöjar jag mina bästa tips för att få preggogarderoben att funka! Jag leker också modell *insert skämskudde* och svassar runt i mina favoritplagg som just nu finns i shoppen! Som den här toksnygga klänningen, de här jeansen och de här leggingsen! De här superfina olivgröna jeansen har jag också på mig i programmet (ääälskar dem - lika snygga som sköna och mycket roligare att sätta på sig en mulen höstdag än svarta jeans... ;-D).

I´m taking ooooveeer!

Halloj! Eftersom det är många som varit nyfikna på allt som har med min graviditet att göra, så gör vi nu om detta till min alldeles egna preggoblogg, med stadiga inslag från GlamMom förstås! :-D Så från och med nu så kommer jag putta ut mina gravidistankar (och bilder!) här. Varmt välkomna att följa med preggers-resan! Nu köööör vi! :-)

Rannveig ♥ GlamMom!

Norska toppbloggerskan Rannveig Heitmann är toksnygg i vår Aniélinabh som hittas HÄR!

Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen