Amningsklädestips!

Att klä sig när man ammar är inte det lättaste. I alla fall inte om man inte gillar plagg som skriker just "AMNINGSTOPP!". Det är ofta luckor mitt på bröstet, eller krisskrosslösningar i urringningen. Helt enkelt väldigt uppenbara amningsplagg, som i alla fall jag inte är så förtjust i eftersom man tvingas in i nån slags "amningsstil". Men även om jag skulle gilla dem, så skulle jag inte köpa så många såna plagg eftersom de används under en begränsad period, och hur skoj är det att gå runt i samma kläder hela tiden i sex månader eller mer? Hursom, jag har lite tips på detta trixiga område!

 

Mitt första tips är såklart tishorna och linnena från GlamMom (jag har den här tishan på mig på bilden ovan då jag var i vecka 38). De ser ut som helt vanliga plagg (inga bröstluckor så långt ögat kan nå!) tack vare en helt osynlig amningslösning, och man kan dessutom ha dem även när man är preggo. Superfiffigt! Men, eftersom jag inte vill gå i dem JÄMT, så har jag ett annat tips som låter en använda alla sina vanliga kläder som redan finns i garderoben:

 

...nämligen ett tunt och stretchigt amningslinne att bära undertill! Jag har ett vitt (hittas här) och ett svart (hittas här). Och det är allt som behövs för att förvandla samtliga toppar man har hemma till amningstoppar. Funkar under tröjor, tishor, skjortor...allt! Linnena är sömlösa, supermjuka och tokstretchiga, så de slinker lätt in under alla kläder utan att synas, korva sig eller göra en för varm. När man ska amma fiskar man bara upp sin tröja, hakar av kupan på linnet och på bh:n och matar på. Lätt som en plätt, och man slipper flasha magen. Voilà - mitt bästa amningsklädestips!

7 kommentarer

så bra! Tack så mycket för att du delar en så bra artikel. Jag har redan delat den här artikeln med mitt Facebook-konto.
Mer än 7 år sedan
Vad fin din stickade tröja är :) Vart är den ifrån?
Mer än 7 år sedan
Kan tänka mig att man kommer nästan bo i amningslinnen i början!
Mer än 7 år sedan
Hej Vanja! Jag kör också på den där varianten, så himla praktiskt! Och ekonomiskt. :) Dessvärre har jag bara två amningslinnen från hm som är tokstora även om de är i storlek S. Påminner lite om sopsäckar på mig... Misstänker att du har minsta storleken i linnet på bilden? Lite svårt att se exakt hur pass tajt det sitter på dig, men det ser storleksmässigt lovande ut tycker jag. :) Våriga kramar!
Mer än 7 år sedan
Bra tips! Jag har också kört med amningslinnen sen start, skönt att kunna ha på sig lite vad man vill! Och du, tack för kommentaren på bloggen! En oerhört inaktiv plats som antagligen inte kommer att få så mycket mer uppmärksamhet närmsta tiden trots/pga mammaledighet
Mer än 7 år sedan
Hej Vanja!

Kommer det komma fler delar i din förlossningsberättelse? Vore jätteintressant att läsa!

Kram och tack!
Lotta

Mer än 7 år sedan
Jag har tre frågor som jag hoppas att du orkar svara på :)

Efter hur lång tid tog du bort dina små plåster/strips som satt över kejsarsnittsärret?

Du har tidigare nämnt att du sedan kommer att fortsätta tejpa själv upp till ett halvår, gör du det fortfarande?

I början använde du gördel till magen, gör du det fortfarande?

Tack för din underbara blogg!!
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen