Magiska parken i Caldas da Rainha

Den här vistelsen i Portugal är en kombinerad semester och jobbresa eftersom Lodgen går mot sin första högsäsong, så det är mycket som ska trimmas och fixas just nu. Jag (och Piggly) har varit med på de flesta mötena, men idag när farmor å pappa satt å snicksnackade med en advokat *gääääsp* så snodde jag med mig Iggeloni och smet ut till en magisk park. Det här är ingången till den. Pampigt värre.

 

Magiskt tjusigt. Parken är strösslad med såna här små träbyggnader, täckta av vackra växter. 

 

Avskavt trä, grönska och sol = rackarns snyggt tak.

 

Det finns också ett gäng vackra gamla byggnader i parken, som numera bebos av duvor. Portugal är en märklig blandning av makalöst snygga old school-hus, och nybyggnation som är direkt förfärlig. Men de gamla husen är så rasande fina, att man förlåter alla nya fula cementlådor i ett nafs.

 

Medan man traskar runt så fylls näsan av fantastiska dofter. Ingen aning om vad den här blomrackaren heter, men satan vad härligt den luktade! Finns också en rosträdgård med rosa, vita, röda, orange rosor. Ingen dum plats för en dejt, passerade säkert ett dussin småhånglande turturduvor under prommisen.

 

Alltid kul med statyer som inte är gamla gubbar. Heja luriga djur-statyer!

 

Grodis sov sig igenom hela promenaden såklart. Men när han är lite äldre ska vi leka här, tror han kommer tycka den här platsen är lika magisk som jag. Snutten har Iggly inte brytt sig så mycket om tidigare, men den senaste veckan har Spaghetti (som snutten heter) gjort en jäkla spurt. Klar favorit, och trygg att gossa in sig i när man ska sova. Perfekt att den är som en liten filt, han drar den liksom över ögonen så att det blir mörkt å mysigt när det är sovdags.

 

På väg ut från magiska parken. När man e ute å traskar själv har man ju ingen som kan ta fräsiga bilder på en, Iggys förmåga att hantera en kamera är än så länge inte lysande. Så vagnen får duga som motiv. 

 

Men titta! En spegeltelefonkiosk! Så fick jag va med lite i det här inlägget i alla fall...

2 kommentarer

Mer än 6 år sedan
S: Gud vad söt du är, och vad fint skrivet. Klart jag inte tar illa upp, det är ju bara kärlek. :-D <3 Tack för infon, vi har koll på det, men kommer tänka lite extra på det nu faktiskt. Så det var bara bra att du skrev. :-) Lätt att det blir lite för mycket maxicosi kanske, eftersom det är så smidigt och Iggy trivs så bra däri. Vad KUL att du gillar bloggen, och tack för dina söta ord, NIklas å Igster tackar å bockar! Stor kram!
Mer än 6 år sedan
Hej! Vill börja med att säga att jag tycker att din blogg är grym! Ni verkar vara en fantastisk liten familj och Iggy är sååå söt!!! Jag visste inte om jag skulle skriva det här för det kan uppfattas på helt fel sätt men det är bara ett råd som jag inte visste om när jag fick barn och som ni kanske inte heller vet. Jag har uppfattat att ni gillar att använda babyskyddet istället för liggdelen på vagnen och jag håller med, det är sjukt smidigt! Vill bara tipsa om att jag förstått det som att bebisars ryggar behöver ligga plant och sträcka ut sig och att det kan vara dåligt för ryggen att sitta för mycket i babyskyddet eftersom att de då är lite böjda. Nu kanske han inte sitter där mycket alls, för bloggen speglar ju inte hela ert liv, och det kanske är så att ni har stenkoll på det här men jag tänkte ändå att jag skulle skriva det ifall det var nytt för er med. Hoppas du inte tar det fel! Keep up the good work, det är jätteroligt att få följa er!
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen