Mot Portugal!

YES! I morgon drar vi till Portugallien! Supermys. Jag ser fram emot att läsa alla tidningar som jag inte ens hunnit öppna de senaste månaderna, äta frulle utomhus i solskenet, besöka Surfers Lodge, promenera på stranden och doppa tårna i Atlanten. Men mest av allt ser jag fram emot lite poolhäng. Jag hoppas innerligt på bra väder så att jag får användning för utrustningen ovan. Att få ligga vid poolen och låta solen omsluta en med en härlig tidning i handen, fräsiga solglajer på näsan, en god kaffe (eller kall ljus öl) på bordet bredvid och en Piggelini jollrandes i skuggan = paradiset på jorden.

 

Och på tal om solsken; jag är maniskt besatt av bra solskydd, så jag tänkte tipsa om mina favoriter för tillfället. Jag solade som en tok fram tills jag var runt 20, men efter att ha tagit bort otaliga leverfläckar (vissa med cellförändringar i, hua hua!) och fått arga miner av hudläkare så har jag blivit helt tvärtom. Så de senaste 15 åren har jag varit noggrannare än noggrannast med att se till att jag har bra solskydd och inte bränner mig. Jag solar väldigt måttligt (är i alla fall alldeles för ljushylt för att kunna bli en sån där tjusig pepparkakstjej så det är ingen idé att jag ligger å pressar, jag blir bara en röd rackarns kräfta med svidig hud) och ansiktet solar jag aldrig. Får ibland höra att jag ser yngre ut än mina 35 bast, och kanske kanske att detta icke-solande påverkat? Tror utseendet på ens hud mestadels beror på gener, men att jag inte solar och inte röker tror jag helt klart bidrar till att jag inte ser ut som ett trött russin. Än. ;-) Hursom, här e mina solskyddsfavvisar just nu:

 

1) Bioline Sundefense High Protection Face/Body Cream
Den här kan man ha både i ansiktet och på kroppen, den motsvarar ungefär SPF 25. Perfekt för mig efter några dagar när jag fått lite färg, har den på hela kroppen förutom dekolletaget (urringningen). Den är lätt, kladdfri och doftar megasuperduperjättegott! Jag gillar att unna mig lite lyxigare solskydd, det gör liksom att det blir lite roligare att smörja in sig. Och det här är en lyxpyxkräm som gör att man känner sig som en riktig solprinsessa.


2) Hawaiian Tropic Lip Gloss
Jag (och många andra) gör ofta misstaget att glömma SPF på läpparna, vilket resulterar i fnas och öm pussmun. Dumt dumt. Så de senaste åren har jag kört på Hawaiian Tropics läppglans, de är inte för klistriga, ger bara lite lagom färg och har SPF 25. Dessutom smakar de väldans smarrigt. He he.


3) Vichy Capital Soleil SPF 50
Jajemän! SPF 50 är det som gäller för en ljusing som jag. Denna har jag på hela kroppen de första dagarna, samt alltid i dekolletaget. Försöker vårda den superkänsliga huden runt halsen och boobsen så gott jag kan. Ibland blandar jag ut den här med vanlig kroppslotion för att få ner SPF:en på t ex armar och ben, om jag inte har någon annan kräm med mig.


4) Davines Hair Protecting Conditining Sun Milk
Även håret behöver lite SPF (jag SA ju att jag var besatt), och den här prylen är som ett leave in-balsam, fast med solskydd i. Himla fiffigt tycker jag. Och eftersom jag lägger så mycket pengar på att gå till frissan och kirra en tjusig färg på mina strån, så försöker jag vårda denna färg sen så gott jag kan. Till exempel genom att ha solskydd även i håret.


5) Dermalogica Solar Defense Booster
Min all time favourite sen 15 år tillbaks. Grymt bra solskydd för ansiktet, SPF 30 (räcker för mig eftersom jag dessutom oftast skyddar fejan med en hatt också #besattsomsagt), och perfekt konsistens. Den är lätt och kladdar inte. Avskyr ansiktskrämer som gör en fet och blank bara för att de innehåller SPF. Den här är precis som en vanlig kräm och jag lägger den helt enkelt över min egen. Man kan också blanda ut den i sin egen kräm eller flytande foundation, om man vill ha mindre solskydd.


6) Solhatt till Piggly!
El Piggeloni ska förstås inte alls vara i solen, han får semestera i skuggan. Men om vi går ut på en promenix med bärselen tilll exempel, så känns det som att en solhatt vore på sin plats. Så denna tjusiga ananas-skapelse åker med i Pigglys solskyddskit.

 

Det var väl alles. Inspireras gärna av min besatthet! Hudcancer växer lavinartat, och att solarier ens är lagliga fortfarande är för mig en satans gåta. Så ta hand om er nu när solen börjar stråla, och glöm inte att skydda er! ♥

9 kommentarer

Mer än 7 år sedan
Christel: Den är från H&M! Köptes däremot förra säsongen, så den finns nog inte kvar. Men nåt liknande har de säkert. :-)
Mer än 7 år sedan
Hej!
Har missat mycket av din blogg nu pga stressig vardag, därför kommentar på detta inlägg som nu är ganska gammalt. Men jag är så nyfiken på var du har köpt understa bikini överdelen? :)
Mer än 7 år sedan
Carro: Halloj halloj! Du, det verkar som att 30 kanske har utgått. Men 50 är ju ännu bättre, helst ska ju inga solstrålar slinka in i fejan. Bättre att köra ett lyxigt solpuder då istället för att trimma färgen lite. ;-) Så kör på spf50 tycker jag! Den är ju så smart eftersom du kan blanda ut den i din egen ansiktskräm, så om du vill ha mindre spf är det bara att du gör det. Kram!
Mer än 7 år sedan
hej fina vanja! nu har jag letat hela morgonen efter dermalogica spf 30 men hittar den ej! :( hittar bara med spf50.. den kanske har utgått? eller var köper du din? kram
Mer än 7 år sedan
Håller med Josefin, måste nog köpa alla de där solskydden nu så jag också får konserveras lika bra som du... ;)
Mer än 7 år sedan
TRETTIO FEM!!!?? När du skrev "solade mycket fram till 20, och de senaste 15åren ....." Jag bah? Öh bah? Fräsch morsa bah ;))) gött för dig, du kommer sitta på hemmet och ha babyhy ;D
Mer än 7 år sedan
Hej vanja! Litet tips om du vill gå med igster i baby Björn kan du ha den fantastiska amningsfilten och lixom trycka ner den lite där uppe asså vid kanten så kan du trycka ner den i babybjörnan, så att den fastnar och hänger över iggys ben, fattar du? På så sätt kan han leva i en body och ha en svalkande filt som bara hänger över hans bara ben.
Mer än 7 år sedan
Anna: Tack snälla du! :-) Den kommer från Insight, de har alltid TOKsnygga bikinis!
Mer än 7 år sedan
Åh så härligt!
Vart kommer den översta bikiniöverdelen ifrån? Galet fräsch!
Trevlig resa!
Kram
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen