Förisdjungeln!

La upp den här bilden på Insta tidigare i kväll. Skrev att när vi köpte den här solhatten till Piggly så kändes den gigantisk, vi trodde liksom aldrig att han skulle kunna växa i den. Och nu är den för liten. Tiden går så himla fort. Igster har gått från att vara en liten bebis till att bli mer och mer en liten pojke, och att bläddra bland gamla bilder är hisnande. Han har förändrats SÅ mycket! Och kvickt går det också, ofta kan man tycka att han ser helt annorlunda ut om man bara går två veckor tillbaks i tiden.

 

Hursom, vår lille bebis har nu hunnit bli sex månader gammal, och det innebär att det är dags att ställa honom i förskolekö. Jag (i min naiva enfald) tänkte i går kväll att det "skulle jag fixa".  Snacka om att jag behövde en realitycheck. Gick in på Stockholms stads hemsida där man kan kika på de förisar som finns i närheten av oss. Tänkte läsa på lite och sen välja fem stycken. Men! Det kom upp ÖVER 40 STYCKEN RACKARNS FÖRISAR...! Bara att läsa igenom infon på ALLA dom känns övermäktigt. Ska man sen lyckas hålla isär dem, minnas vilka man tyckte kändes extra bra, och ringa å boka tid för besök så känns det som en månads heltidsjobb typ. 

 

Så nu - återigen, det var värst vad jag är hjälplös den här veckan då - ber jag om er hjälp. Är det någon av er som läser bloggen som möjligtvis har koll på förisar på Söder? Vi bor på östra Söder (Medis/Mosebacke/SoFo), och jag har ingen rackarns susning om vart jag ens ska börja för att reda ut det här föristräsket. Har koll på två privata som jag har förstått är bra, men i övrigt är jag clueless. Har någon något tips? #desperat

 

Om inte, vad sjuttsingen börjar man? Hur gjorde ni?  Fine om det var 10 förisar att kolla in, men nästan 50 känns absurt att lyckas få koll på. 

1 kommentar

Mer än 6 år sedan
Använde oss av Sthlm stads? hemsida och tittade pâ utvärderingarna (nöjdhet?). Hittade en förskola vi absolut ville till som var privat. Besökte den och det kändes bra. Rekommenderar att göra ett par besök. Ställde oss även i kommunala kön. Fick inte plats i den prioriterade kommunala förskolan utan ganska lângt bort sâ var jättenöjda med att ha ett privat alternativ som verkligen passade oss. Det som var viktigt för oss. Personalen! Inte för stor förskola med för stora grupper till ett litet barn. Blir ju ganska stor omställning för barnet. Gârd att leka pâ för de smâ barnen är ganska bra eftersom de kanske inte kan göra sâ mycket utflykter om det är smâbarnsavdelning men det beror väl pâ upplägget. Det blir lätt lite stressigt pâ morgonen speciellt om man har ett barn som faktiskt sover länge... sâ att förskolan inte ligger lângt bort är en bonus. Mindre totalt antal barn pâ förskolan tror jag är ganska bra första âren för jag tror det blir lite mindre sjukdagar. Däremot tycker säkert de större barnen att det är roligt med större grupper? Räkna med att förskolan kommer ringa dit er för att hämta sjukt barn och att ni kommer ha mânga veckors/mânaders vabb första vintern? Eftersom ni är entreprenörer kanske det där med avstând och tider är lätt att lösa för er? Vâr förskola drevs som föräldrakooperativ men vi behövde inte aktivt vara med och jobba i organisationen sâ det var bara jättetrevligt pâ alla sätt. Vi hade vänner som tyckte ordet lät otäckt med det behöver alltsâ inte betyda en massa städdagar och sjukvikarietjänst... Maten tyckte inte vi var sâ viktig eftersm vi vet att barnet äter bra mat hemma. även praktiskt om det finns barnvagnsparkering kanske men det är väl bonus och inget man väljer efter. JO och fundera kring semestern! När och hur länge stänger förskolan och finns det samarbete med en annan förskola pâ sommaren! Kanske inte heller viktigt för er om ni är flexibla?
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen