Första natten i egen säng

Okej, hur gick det nu då, att sova hela natten i egen säng? Över förväntan måste jag säga! Halleluja. Det kändes absolut som att Igster blev mindre störd av oss, för det var inte tal om att vakna en/två gånger i timmen som det varit den senaste tiden. Visst vaknade han, men det var inte alls lika frekvent. 

 

Det visade sig lite trixigt att få honom att somna i sängen, han hade så mycket plats att han röjde runt som en yster lax istället för att bli sömnig. Att hänga i sängen var tydligen hur kul som helst, men det var ju inte riktigt lektajm. Eftersom jag förstått att man inte ska ha så mycket kuddar, täcken å grejer (kvävningsrisk) så la vi honom i hans SleepCarrier. Den har vi ju använt som resesäng tidigare och den har funkat kalasbra. Man kan dra åt ändarna med dragskosnoddar så att den blir lite mer ombonad, så det körde vi på. Men Iggly var ändå för exalterad över sin nya lekplats för att sova, så det slutade med att han fick somna i vår säng. Sen lyfte vi över honom till hans egen.

 

Vi la honom runt 21, sen vaknade han när vi la oss vid 23.30 och åt. Sen var det nappistoppning runt 01, och två vakningar med mat (tror jag, det är lite dimmigt he he) mellan 02 och 07. Kanske låter mycket, men för oss var det en skonsam natt. Tidigare har det ju liksom vaknats var 20:e minut mellan 23 och 02, och sen minst en gång i timmen fram till 07. Så att sova i egen säng får ett riktigt rackarns JIPPIE!

 

Upptäckte dock där runt 02 att Iggy hade svårt att somna igen efter matningen, för att han for runt så mycket i sängen. Så jag hämtade babynestet (trodde nästets tid var förbi eftersom han...växt ur det) och la även det i sängen, det hindrade honom från att rulla runt så mycket. Då blev han lugn och somnade. 

 

Har stått på mig tre nätter i rad vad gäller nappinstoppningarna, så att det inte ska bli det där ständiga snaskandet. Att han måste ha en mun ersättning innan man får stoppa i nappen, det blir ingen bra vana tänker jag. Tidigare har jag bara kört på och dragit fram flaskan för att kunna få ro så snabbt som möjligt, men de senaste tre nätterna har jag låtit det gå i alla fall någon minut, och då har han accepterat nappen - utan flaska. Helt klart en liten seger i kampen om bättre sömn.

 

Målet nu är att han helst inte ska äta så många gånger per natt. Optimalt vore om han kunde äta när vi lägger honom, sen när Niklas går och lägger sig runt 23 (då brukar bebeloni vakna till), och sen inte förrän kl 05. Skippa 02 och 05-målen alltså. Så hade vi det ju för två månader sen (ljuva minnen), och att få komma tillbaka till att kunna sova fem, sex timmar i sträck vore GULD. 

 

Men vi tar det pö om pö. Nu koncentrerar vi oss på att Piggly ska trivas i sin egen säng (man vet aldrig om denna första succé-natt berodde på tur), sen tar vi ätandet. Fortsättning följer...

6 kommentarer

Mer än 6 år sedan
Vår bebbe är också en riktig röjare när det är sovdags. Vi brukar därför lägga oss med honom i vår egna säng där han somnar lite lättare (efter ett antal kast fram och tillbaka), för att sedan lyfta över honom i sin egna spjälsäng när vi själva ska sova.
Funkar bra för oss, eftersom att vi ger han en flaska ersättning innan "sängbytet", vilket gör att han inte vaknar till mellan.

Kan även igen tipsa om Brios "vyssanlulltassar", superb om man har en bebis som sover lite oroligt!

Lycka till!
Mer än 6 år sedan
Jessica: TACK! Vilken smart grej! :-)

Johanna & Emma: Lovely input, tuuusen tusen tack! :-)

Maya: Den fräsiga pyjamasen är från Lindex (finns i butik nu). Hääärligt att du gillade min tuttchockslook, ha ha! :-D Linnet är frå+n Weekday (heter Riri tank och kostar 100 pix, finns i butik nu) och bhn är Calvin Klein. :-)
Mer än 6 år sedan
Hej! Vilken fräsig pyjamas vart är den ifrån? Plus att du va väldans snygg i senaste videon, vart var linnet ifrån pch snygga bhn? Bra tuttchock!
Mer än 6 år sedan
Jag tror ni ska satsa på ingen mat alls under natten, det fixar han utan problem! Och ta bort nappen när ni ändå håller på! Lär han sig somna om på egen hand utan att ni måste göra något, kanske en snutte som han kan gosa med själv, så gissar jag att han kommer sova hela nätter (12 h) snart :) så har jag gjort och min grabb har sovit så sen 4 mån och är nu 13. Tipset är att du har tron på att han klarar att sova! För det har han, jag lovar :) lycka till!
Mer än 6 år sedan
Ett tips är att läsa Barnaboken och sova hela natten av Anna Wahlgren. Efter 4 månader kan bebisar sova 12 timmar utan mat:) förutsatt att dom fått i sig tillräckligt under dagen.
Mer än 6 år sedan
Tipsar om ett spjälsängsskydd som gör det mer ombonat för bebben. Vi har använt det sedan flickan vuxit ur babynestet http://www.pinkorblue.se/Barnkammare/Saengtillbehoer/Spjaelsaengsskydd/ZOELLNER-Spjaelsaengsskydd-Orm-uni-silver-4052-7-180-cm.html
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen