Glad groda och lättad hönsmamma

I dag var vi på BVC för en sexmånaderskontroll. Allt var tiptopp, och vi har tydligen producerat en bebis som utvecklas alldeles prima. Väldigt härligt såklart.

 

Pratade med läkaren om Pigglys vevande högeram som gjorde att jag blev så sjukt orolig när vi var i Portugal senast. Jag lugnade ju ner mig efter att ha pratat med läkarkompisar och svenska BVC, och sen vi kom hem har han faktiskt knappt vevat alls. Eftersom vi hade en läkartid inbokad så pass snabbt på vårt BVC har vi inte åkt till akuten, utan känt att det varit ok att vänta tills i dag. Vi hade filmat när Iggeloni röjde på rätt ordentligt med armen i Portugal, så vi visade filmen för barnläkaren i dag och pratade med henne om det.

 

Lyckligtvis sa hon att det inte såg ut att vara något farligt alls. Barn har en massa luriga röreslemönster, särskilt när de äter, och så länge man enkelt kan stoppa vevningarna och få kontakt med barnet, så är det ingen fara. Det är kramp man är orolig över när barn rycker å vevar, men någon sån är det inte som Igster har. Eftersom allt annat såg så himla bra ut dessutom, så tyckte läkaren att det inte var något att oroa sig över. PHUUUU! Så jäkla skönt att höra.

 

Känner mig som jordens löjligaste hönsmamma, men jag mådde så otroligt dåligt där i Portugal. Får fortfarande små flashbacks av känslan av skräck som kryper genom kroppen ibland, men jag hoppas att de ska ta slut nu när vi varit och pratat med en läkare. 

 

Vi filmade faktiskt lite i dag. Så jag ska bara klippa ihop det, sen puttar jag upp avsnittet på kanalen så får ni se mig hönsa runt lite mer. Blev skakis innan läkarbesöket, och så lättad efteråt att det kändes som jag klunkat helium. See for yourselves när klippet kommer upp.

 

Och tack igen alla ni som kommenterade med pepp, tröst och liknande vevnings-stories om era bebbar, det hjälpte så himla mycket. ♥

3 kommentarer

Mer än 6 år sedan
My: Vi filmar med en iPhone 5S, och sen redigerar jag i iMovie. Lätt som en plätt! :-)

Matilda: TACK för alla fina ord och för att du gillar att hänga här hos mig/oss. Blir så himla glad! :-D Kram från en hönsmamma till en annan. ;-)
Mer än 6 år sedan
Så otroligt fint gjort av dig att beskriva dina "hönsmamma" känslor. Är preciiiiis likadan
Med mina barn och mår så sjukt dåligt innan man fått svar. Tack för att du delar med dig och du är inte ensam om att känna och må så. Otroligt bra blogg!!!! Mycket inspiration och mycket igenkännande. Är småbarnsförälder själv och liknande livsnjutare. Älskar ditt sätt att se på livet och leva det. Fortsätt så!!!
Mer än 6 år sedan
Hej! Gott att höra att allt står bra till med Iggy! Jag tänkte höra med dig om vad det är för kamera ni filmar med och vilket program ni redigerar i? Kram
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen