Gördel efter förlossning

Det är flera som frågat om hur man ska tänka när det kommer till storlek på gördeln som jag hade precis efter min förlossning. Bjussar därför på en bild som togs 6 dagar efter snittet, och tänkte skriva ett lite utförligare svar.

 

Jag köpte min gördel ungefär två veckor innan förlossningen, och gjorde precis som det stod i produkttexten för att hitta rätt storlek. Jag mätte magen på det bredaste stället och drog av 15 cm. Då hamnade jag enligt mätschemat på storlek XS som jag alltså köpte. Jag skulle rekommendera att köpa gördeln innan förlossningen, efter har man så mycket att dona med i alla fall så det sista man vill tänka på är att kirra en gördel. Plus att man vill gärna kunna hoppa i den så snart som möjligt. 

 

För er som är sugna: gå antingen till vår butik på Regeringsgatan 91 i Stockholm. Där får ni tiptop hjälp av våra duktiga glammistjejer. Bor ni inte i Estocolmo (eller pallar inte gå till en butik, jag förstår era trötta preggofossingar!), så klicka hem den på nätet. Gördeln hittas här. Är det så att ni mäter magen och ändå tycker det är svårt att veta vilken storlek ni ska ha, klicka hem två stycken, prova i lugn och ro när bebben kommit och returnera sedan den som är för stor. Vi har alltid 30 dagars öppet köp på GlamMom, så ni har tid på er. :-) Köp den inte tidigare än omkring två veckor innan födseln, så att mätningen av magen inte blir för missvisande.

 

Jag hade tänkt att ta med min till BB för att börja kunna använda den så snart som möjligt efter förlossningen, men lämnade kvar den hemma. Vilket var rätt beslut för min del, jag hade aldrig orkat böka med den på BB. Då ville jag bara ligga i sängen och dyrka Piggly. När jag kom hem sen efter tre dagar åkte den dock på direkt. Eller, direkt och direkt. Så direkt som det gick, efter tumskruvar, Niklas hjälp och grannarnas inblandning.

 

Skämt åsido, jag behövde inte grannarnas hjälp, men jag fick verkligen kämpa mig in i den där rackarns gördeln de första dagarna. Det var på håret att jag fick igen den. Men när den väl var på satt den som berget och gav ett skönt stöd till ryggen och överkroppen (man kan ju känna sig lite ehhhhh...sladdrig i kroppen efter 9 månaders preggofiering och delade magmuskler). Den var dessutom mjuk mot huden, så den var inte obekväm på. En obekväm gördel går bort, då pallar man inte bära den tycker jag. Men! Ta hellre en storlek som du får kämpa dig in i än en som sitter för löst, är gördeln för stor kan den inte göra sitt jobb.

 

Angående hur länge man ska använda den varierar helt från person till person. Jag var själv typ chockad över hur snabbt min kropp återhämtade sig, så jag slutade ha den efter ett par veckor. Då tyckte jag inte att jag behövde den längre. Andra vet jag har burit den i tre månader, så det beror helt på hur kroppen beter sig. Och vad man tycker är skönt såklart. Kan tänka mig att vissa tycker om att bära den lite längre för att den som sagt stagar upp en litegrann.

 

Jag tyckte gördeln var toppen att använda, och den har garanterat påverkat min magåterhämtning. Kommer absolut köra på den när det är dags för bebis numero due också.

 

Hoppas det gav svar på era gördelundringar!

8 kommentarer

Simaslim 1 år sedan
Jag gillar din artikel! Tack din bra artikel. Jag har bara en vän som behöver den här informationen, jag har redan delat den med henne, tack.
yoyo 2 år sedan
så bra! Tack så mycket för att du delar en så bra artikel. Jag har redan delat den här artikeln med mitt Facebook-konto.
yoyo 2 år sedan
Tack så mycket för att du delar en så bra artikel. Jag har redan delat den här artikeln med mitt Facebook-konto. yoyo gördel efter förlossning
yoyo 2 år sedan
Tack så mycket för att du delar en så bra artikel. Jag har redan delat den här artikeln med mitt Facebook-konto.
Mer än 6 år sedan
Hjälper det att börja använda gördel, även om man inte gjort det från allra första början?
Mer än 6 år sedan
Hej jag har 16 dagar kvar till mitt KS och tänkte införskaffa denna :)
Men undrar vad som menas med att man ska mäta på bredaste stället. Ska man mäta vid midjan eller nere vid höften på bredaste stället? Mina "muffinshandag" gör att jag blir bredare vid höften, men gördeln ska väll sitta mer vid midjan?

Hoppas du förstår min lite virriga fråga :)
Mer än 6 år sedan
Hej!
Jag ska förlösas med kejsarsnitt och tycker gördel verkar vara en bra grej att använda efteråt. Vad skiljer ej gördel mot Carriwell som många rekommenderar? Tacksam för hjälp i gördel-djungeln :)
Mer än 6 år sedan
Åh, tack för detta inlägg! Jag har precis klickat hem en sådan, men varit tveksam om det verkligen var ett bra köp, då jag inte minns att du skrivit så mycket om gördeln tidigare, men nu är jag pepp på att använda den när det är dags!
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen