Instafriends

Det här med sociala medier är ju en lustig grej. Man lever delar av sitt liv där. Skrattar åt vissa saker, förfäras av andra. Och så denna grej: Man Börjar KÄNNA Folk. Dels, så känner man igen dem. Vilket kan bli otroligt obekvämt när man befinner sig i situationer där man blir osäker på om man träffat en person förut, eller bara känner igen honom/henne från Insta/Fejan/Tuben. Händer ganska så ofta tycker jag.

 

Ibland är det dock fiffigt, det här med igenkännandet. Som i morse när jag kände igen en gammal kompis som gick förbi bageriet där jag, Niklas å Piggly käkade frulle. Hade jag inte sett honom flimra förbi på fejan då och då hade han garanterat slunkit förbi mig, även IRL så att säga. Vi gick i mellanstadiet tillsammans (hade tillåmed ett band ihop!), men det var säkert ett decennium sen vi sågs senast. Men nu haffade jag honom. Och det resulterade i ett väldigt härligt extrasällskap där på bageriets uteservering, med uppdatering om kids å jobb, och framtida planer på att sänka en öl ihop och uppdatera lite mer. Kul!

 

En annan skojig grej med sociala medier är att man ju faktiskt kan hitta nya vänner. Riktiga liksom. I dag kändes det som att det hände för min del. Gick nämligen ut på barnvagnsprommis med en tjej som jag haft lite kontakt med på Instagram sen nåt halvår tillbaka. Vet inte riktigt hur det började, men vi började följa varandra och jag fick en känsla av att Den Här Tjejen Skulle Jag Gilla, liksom. Fnurlade även på om vi kunde samarbeta på nåt sätt, hon är också en momtrepreneur. 

 

I dag fick vi i alla fall till en dejt - vi tog kidsen (hon har en 10-månaders) och slank ut å gick. Glömde bort att knäppa en bild på denna nya bekantskap medan vi hängde, så prommisen får illustreras av en selfie på mig å en selad Iggly istället. Hursom så var det rackarns trevligt, på riktigt liksom, inte bara "trevligt". Så det blir definitivt mer häng med denna Instakompis. Kul tycker jag, att sånt kan hända. 

 

Efter Instakompishänget blev det en spontalurre med Moster Mini. Tillsammans med min ostbågande bebis. Som (uppenbarligen) inte ville bjussa på en blick in i kameran. Bajsblöja däremot, bjussade han så glatt på. Ungefär 30 sekunder efter det att denna bild togs serverades min lyxiga lunch, som jag fick lämna ungefär omgående för att störta in på toaletten och röja runt i bajs. #mammaliv

2 kommentarer

Mer än 6 år sedan
helena: vad roligt att du också fått en virtuell kompis att bli en...riktig kompis elle rvad man nu ska säga! Heja oss som vågar! ;-D Härligt härligt att du uppskattar bloggandet, och vad roligt att Malenami gjorde att du hittade både GM och mig. ÄLSKAR henne, hon är så satans härlig! :-) Kram till såväl dig som den lille kolikylaren! ;-D
Mer än 6 år sedan
Vad roligt med live-dejt! Själv har jag lärt känna en av mina bästa vänner via bloggandet, och fastän hon bor i Stockholm och jag på Öland så brukar vi ses flera gånger per år. Det är kul att man fortfarande kan träffa nya vänner i "vuxen" ålder via bloggen och gemensamma intressen. Och du, tack för att du bloggar så ofta! Då har jag något att se fram emot att läsa när jag ammar min 2,5-månaders bebis, eller när jag får en paus i kolikskrikandet. Piggly är fantastiskt söt, och det är så roligt att få läsa om ert bebisliv! Och lärorikt för mig också, som ligger några månader efter med min bebis. Det var Malenami som tipsade mig om er webshop, och det var då jag hittade till din blogg. Stor kram!
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen