Jag intervjuar mig själv

Morrn morrn! Eller, okej det är lite ljug. För nu när jag skriver detta så är klockan 01.11 och jag har inte gått å lagt mig än. Men snart så! Har haft en fantastisk eremitkväll här i soffan med rödtjut, god mat och så mycket sviss att jag känner mig kanderad inombords. En perfekt PF-kväll alltså.

 

Hursom, tänkte författa ett inlägg i förväg som jag kan publicera i morgon när vi gått upp (min dumma blogg kan inte göra tidsinställda inlägg). Eftersom jag är mol allena med Piggly så kommer det nog inte finnas möjlighet att blogga i morgon förmiddag, så därför förbereder jag mig så ambitiöst nu så att det ska finnas nåt läsa. Gör alltså ett litet quiz till mig själv, som jag snabbt kan fylla i i morgon innan jag trycker på publiceraknappen:

 

Natten ensam med Piggly var lättare än vad jag hade trott.

 

Han vaknade kanske 3 gånger. Tror jag. Det är lite dimmigt. Hittade min mobil på ett rätt oväntat ställe, så jag gör nog en hel del matningsmoves i sömnen tror jag. Kan alltså vara fler gånger än jag tror som Iggeloni vaknat, och kanske färre. Men oavsett så var det helt klart inte så många gånger som det brukar vara. Tror det kan bero på att Niklas (som har väldigt dålig sömn och vänder och vrider sig mycket under natten) inte var där, och att Piggly då kanske stördes mindre.

 

Måste tillägga en intressant observation kring Iggys sömn denna experimentnatt. För den var ju oväntat bra. Bättre än normalt. Vanligtvis så går Niklas och lägger sig runt kl 23. Jag brukar slinka in runt 01.30. Däremellan vaknar Piggly oftast en eller två gånger i timmen, vilket innebär att trots att Niklas går och lägger sig så pass mycket tidigare än mig, får han inte mycket mer sömn. Men! I går så la jag Piggly vid kl 20. Han vaknade till några gånger, åt ett ordentligt mål, de andra gångerna gick det bra att bara stoppa in nappen (brukar ju inte funka nattetid, men nu stod jag på mig med mina nappförsök, och då gick det).

 

Sista gången jag slank till sovrummet och stoppade in nappen var runt 23-tiden. Men sen vaknade han inte en endaste gång mellan det och när jag gick och la mig runt halv två. Detta kan ju faktiskt bero på att han fick tryna ensam i sängen, utan pappa där. Och då blev mindre störd, och vaknade mer sällan? Det plus att han faktiskt sov bättre i natt än på länge inger i alla fall hopp om vårt krig som kommer inledas på söndag, när vi ska försöka få fason på den här lille nattmarodören. Egen säng är ju på tapeten, och då är det lovande att han knoppade lite extra bra i natt tycker jag, när han fick sova lite mer ensam i sängen.

 

Nåväl, tillbaka till mitt (något märkliga) självquiz:

 

Jag sov många fler timmar/minuter än vad jag hade trott.

 

Känner mig därför rätt utvilad i dag.

 

Mina två glas rödtjut gav mig faktiskt ingen baksmälla. Alltid nåt. Däremot är tungan sträv som en tråkig dörrmatta, men det beror nog mer på min intensiva sockerfest än vinet.

 

Dealen med Niklas att byta en ensamnatt mot 90 minuters massage är jag sjukt nöjd med.

 

Jag skulle absolut göra samma deal igen. Men alltså, jag är ju en massageslampa av rang, så lockar man med kroppsknådning ska det mycket till för att jag inte ska gå med på grejer. Good to know, ni som har utpressningsgener.

 

Exakt hur mycket bättre mår du än Niklas i dag tror du? Efter 7 månaders partajtorka tror jag att han (och Magician) gick all in i går, så jag kan nog sätta mitt liv på att jag tar hem "fräschast i förhållandet"-statyetten i dag.

 

Okej, nu avslutar vi det här schizofrena kapitlet i bloggens historia. Nästa inlägg i dag kommer när min förmodat svårt baksjuke man krälat tillbaka till lägenheten. 

2 kommentarer

Mer än 6 år sedan
Anna: Visst finns det funderingar kring det. Skriver ett inlägg snart om hur jag/vi tänker där! Kram! :-)
Mer än 6 år sedan
Hej
En till fråga: funderar ni/du på syskon? När? Hur många?
Kram
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen