Kräk å bajsmaskinen

Som jag skev på Insta: nej, Niklas har inte bytt lag å varit ute på rajtantajtan. Däremot kan vi avslöja att det här med att börja ge sitt barn riktig mat för med sig vissa konsekvenser. Vår goda lilla bebis har förvandlats till en kräk- å bajsbomb, som närsomhelst och varsomhelst kan explodera. Som i morse, då Niklas fick en härlig sprutkräk rakt i ögat. Ber om ursäkt för att bilden inte riktigt är i fokus, men jag fick bara ett försök på mig att fånga denna händelse, om vi säger så.

 

Inte så konstigt att tarmsystemet reagerar såklart. Iggy har bara ätit bröstmjök å ersättning fram tills för lite sen, och nu är det allt möjligt som slinker ner i magen helt plötsligt. Vi har ju backat lite, och tar det försiktigt dock. De senaste dagarna har vi kört nåt mål per dag där han fått "riktig" mat (inte ett helt mål, vi fyller på med ersättning när han fått nog av maten). Och katrinplommonpurétipset kör vi stenhårt på. Varje gång han får mat, så får han lika mycket puré.

 

I dag körde vi gröt till frulle (med puré), och sen en barnmatsburk till middag (typ en tredjedel mumsar han i sig) - plus puré såklart. Glad bebis, och inget ont i magen. Så två mindre mål verkar funka nu. Vi kör det ett par dagar, och sen ökar vi till tre mindre mål, eller lägger till ett mellanmål.

 

Magen som tidigare var hård (och gjorde grodis ledsen) är nu tack vare denna magiska puré i fin form som det verkar. Lite lagom, sådär. Är glad att vi inte åkt på ...eeehh, en rinnande variant som någon av er nämnde att purén kan orsaka. Som slinker ut ur blöjan å så. Eftersom vi ska på babysim i morgon (woop woop, peppen är MASSIV!) så håller jag tummarna att rinnvarianten håller sig borta även då. Vore jobbigt att bli de där föräldrarna med det där barnet som poopade ner hela poolen liksom. Rapport följer såklart!

 

Matintagen går i alla fall framåt, och bebis e glad. Det var det jag ville säga. 

2 kommentarer

Mer än 6 år sedan
Lena: Håller med om det där med micro, det känns inte helt hundra. Men vi kör på det. Typ 20 sek så att maten blir lite ljummen. Helt enkelt så mycket snabbare än de andra sätten, så micron vinner. Men vi värmer inget som inte måste värmas, öppnar vi en ny burk kör vi den i rumstemperatur. Så minimerar man micrandet. :-)
Mer än 6 år sedan
Hej! Hur värmer ni maten till Iggy? I micro, på platta el serverar ni den rums/kylskåpstemp? Tycker själv det är lite läskigt med microvärme till barn.
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen