Oj vad MAMMABLOGGIGT det blev nu...

...jag är ledsen - ber i förväg om ursäkt till er som läser den här bloggen för att "den inte är som andra mammabloggar" (nåt jag roligt nog ofta får höra - tack för det!). Men nu kommer jag prata bajs.

 

Det här med att introducera riktig mat till Iggly är ju en riktig rackarns resa. Som bjuder på en hel del. Framförallt kroppsvätskor, har vi märkt. Denna enorma kudde som vi hängde i i dag får därför äran att illustrera detta inlägg. Färgen passar liksom så...bra.

 

Nåväl, Iggly var ju en ledsenmule heeeela kvällen i går. Sov som en stock i natt däremot (var väl helt utpumpad stackarn) och vaknade som en sol. Soligheten har hållit i sig hela dagen, och vi har låtit bli att ge honom nåt annat än ersättning, tycker att lilla magen ska få en välförtjänt paus. Den har dock jobbat på rätt bra, och vår bebis som poopar en gång om dagen vanligtvis, har bjussat på både en, två och fyra bajsblöjor i dag. Plus ett gäng kräkningar. Det väller över från alla hål(l) och kanter, kan man säga. Och då har vi inte ens introducerat denna katrinplommonpuré som hela världen verkade veta om, förutom vi. (Helt klart nåt för BVC att tipsa om i samma andetag som de säger "det e dags att börja ge din bebis riktig mat".)

 

Tack snälla för tipsen, och kommentarerna kring hur era bebbar beter/betett sig när det varit dags för fast föda. Verkar som att det är mer regel än undantag att magarna blir hårda/lösa/kaosiga, och att en hel del dessutom börjar kräkas. Vi kommer backa bandet, ta det lite lugnare och köra ett par skedar katrinplommon innan varje måltid. Några av er kör plommonpurén på gröten (låter både gott å smart tycker jag), och några har också tipsat om att köra matolja/rapsolja i mat och/eller gröt, för att underlätta för minimagarna. Superbra tips - som vanligt! Tack! :-)

 

I morgon ska vi ge oss på att putta i Igglypiggly lite mat igen. Med betoning på lite. Och purén såklart. Så då blir det väl ännu mera fjutt på blöjorna. Håhåjaja.

3 kommentarer

Mer än 6 år sedan
Linda: TUSEN tack för all info - så sjukt värdefullt! Sörplar i mig allt med glädje - gulle dig för att du delar med dig! :-) Ang sociala media så skrev jag om det för inte så länge sen, det inlägget hittas här: http://glammom.se/blogg/blurrad-nakenchock/

Ellie: (Fint namn du har!) Grymt tips! Tack snälla! :-)
Mer än 6 år sedan
Hej. Jag har en dotter som är lika gammal som Iggy. Hon blir till och från hård i magen nu när hon fått "riktig" mat. Vi fick tipset att ge henne katrinplommon avkok. Koka katrinplommon och tryck plommonen genom en sil och ge vätskan på tesked eller i flaska. Det ska vara bra för att vätska kommer lättare ner i tarmen. Funkar på min dotter iaf. Annars ger jag alltid katrinplommonpure på gröten.
Mer än 6 år sedan
Har en 7,5 månaders bebis som med jämna mellanrum blir hård i magen sen vi började med mat när han var runt 6 mån, nåt som jag lärt mig på vägen (hade noll koll innan) är att MASSA mat är/kan vara mer eller mindre "stoppande", tex: banan, morot, majs, vitt bröd, ris/risgröt osv. Så om bebben verkar bli trög i magen så ge aldrig mer än en av dessa grejerna samma dag, och ge alltid nån/några skedar katrineplommon och eller päronpuree efter maten och till gröten! Och om han inte ammar/dricker ersättning kring måltiderna så ge vatten?

Våran bebbe har blivit bättre sen han började dricka välling så den extra vätskan hjälper till, annars ammar han bara på fm och natten numera, på dagen är det mest gröt, fruktpureer och lite mat och vatten som gäller!

Ett annat tips är kanske att ta det lugnare som ni själva sagt och sen testa en sorts pure åt gången nån dag i rad och se om han reagerar olika på olika grejer.

Iggy är för övrigt en otroligt söt bebis och jag gillar ämnena du tar upp i bloggen massor, mkt för att jag själv ju har en bebis i nästan samma ålder och då är det så himla skönt att läsa om hur andra gör och hur andra har det! Speciellt sömn och mat som ofta är så himla krångligt i perioder!

Men en grej jag undrar över som du kanske kan skriva om nångång är hur ni ser på att ha så mkt bilder på Iggy på social media, hur tänker ni kring detta och vad har ni kommit fram till osv. Jag själv brottas med detta med min egen bebis, man är ju så stolt över sin unge och vill visa upp honom för hela världen men samtidigt så vill man ju bevara hans integritet osv. Mina känslor går lite fram och tillbaka kring detta, ibland tänker jag att det gör inte så mkt om hans bilder finns på nätet för alla andra verkar ju lägga upp deras bebisbilder på nätet osv men så ibland så tänker jag att nej han ska få bestämma det själv när han vill ha sin bild ute på internet...! Intressant ämne tycker jag! Speciellt i dessa tider och nu när Iggy i stort sett är första generationen av barn där deras bilder läggs ut på social media i stort sett från ultraljudet och frammåt...!
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen