Tvättmeck

I dag var en riktig fix and trix-dag. Så jäkla skönt att ha såna. Ni vet, när man tvättar såväl kläder som hår, rensar ut sånt som är för litet ur grodis garderob, sorterar in det som är nytt, organiserar om lite så man hittar bland alla bebiskläder (de e så rackarns små, blir rörigt på en gång ju!), bleker en solkig tisha så den blir som ny, svarar på såna där mail man inte orkat svara på på lite för länge. Med mera med mera. Fix and trix.

 

Hade min duktiga tvättassistent med mig i tvättstugan. Å hörrni - gör era kids såhär också? Så fort det finns en sjal/filt/handduk/täcke i närheten ska Iggy dra det över huvudet, och liksom gno in ansiktet i det. Han blir sjukt exalterad, nästan vild! Det är (tydligen) så jädra skoj.

 

Har ju tipsat tidigare i bloggen om grejen som Iggly ligger i på bildern - Sleepcarrier. Så sjukt bra grej, vi har använt vår så himla mycket. Den buntar ihop en massa funktioner (älskar saker som multitaskar - då slipper man köpa sjuttiarton pryttlar), och funkar som alltifrån en bärbar vagga till ett babynest till en lekmatta till en mjuklift till en resesäng till en..."bära bebbe till tvättstugan"-grej. Toppen!

 

Och om jag i går raljerade lite över det här med att man blir en sjukt skillad meckare som nybliven förälder, så är ett av ställena då det märks nåt infernaliskt - just i tvättstugan. Man ska bära ner (eller upp) x antal ikeakassar med tvätt, tvättmedel plus bebis. Samtidigt. Skramla fram diverse nycklar, låsa upp dörrar hit å dit, slinka ner (eller upp) för trappor, lastad med mera grejer än en packåsna. Varav ett paket är det finaste man har, så det vill man inte direkt råka tappa i trappen eller dänga in i någon härlig källarvägg.

 

Och ovan beskrivning gäller såklart bara första turen, sen ska man börja om proceduren femtiotolv gånger till allteftersom tvätten är klar och det ska in nya plagg i nästa omgång. Pust. Nåja, man får upprepa "gratisgymgratisgymgratisgym" som ett mantra i huvudet tills dess att man tycker situationen är ok, om man blir lite mulig över allt meckande.

 

Hursom, då är man glad att man har en sån här smartinggrej att dumpa Piggly i, så att meckandet ner till tvättstugan går lite lättare. 

 

Högst upp på önskelistan dit vi flyttar (vi vill gärna ha en större lägenhet och letar ständigt - dock utan särskild framgång) är en balkong. Höjden av lyx i stan tycker vi. Men snar tvåa på samma lista är TVÄTTMASKIN I BADRUMMET. No comment needed, va?

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen