BVC & Babybjörnspremiär!

I dag testade jag å Iggleton Babybjörnen för allra första gången. Vi hade tid hos BVC för enmånadskontroll i morse, och eftersom vi missat att skaffa barnvagnslås (har precis klickat hem det nu, borde komma på måndag) så kände jag att det var bättre att köra på bärsele den här gången. Vårt BVC har nämligen varnat för att det gjorts räder i deras barnvagnsrum, där olåsta vagnar stulits. (Vem GÖR sånt? Inga stjärnor i himlen för den som stjäl från en barnfamilj, världen är fylld med märkligt folk...) Så vi körde på selen istället.

 

Och selen är definitivt en ny favvo - både jag å Piggly älskade den. Han somnade som en stock så fort jag puttade ner honom i den, och för min del kändes det sjukt smidigt att bara ha den och inte en hel vagn att röja runt med. Superskönt! Tokenkel att dra på sig var den också, tummen upp för bärsele helt klart! Det kändes dock väldigt märkligt att helt plötsligt bära på Iggy igen, på nästan samma sätt som när han låg i magen. Först och främst kändes det sjukt tungt, och jag mindes helt plötsligt att de sista preggoveckorna ju kändes rätt kämpiga. Man var otymplig, osmidig och var tvungen att gå så satans låååångsamt. Den känslan försvann samma minut som Iggy kom ut, men nu fick jag en slags återblick till hur det var. Fick också (märkligt nog) precis samma bäckenbottenkänningar som de sista preggoveckorna. Det liksom tryckte neråt fiffi eftersom Igster pressade på, och gjorde lite ont när man gick. Core-muskulaturen är ju såklart sämre än någonsin nu, och jag har inte varit en sån där duktig knipartjej, så kanske att det påverkar de där bäckebottenkänningarna..? Hursom, så oavsett att det var lite tungt (vande mig dock snabbt när det gått ett litet tag) och jag fick preggokänningar, så var Babybjörnen helt fantastisk tycker jag. Kände mig så fri! Kommer definitivt använda den på kortare sträckor, eller om man kutar ut å gör nåt ärende. 

 

Piggelini var dessutom utstyrd i en björndräkt idag - så det var liksom en babybjörn i en...Babybjörn. Himla gulligt. På BVC imponerade vi med både finfin viktuppgång och ökning på längden. Sköterskan kollade också att Iggy kunde fästa blicken och stabilisera nacken. Han inledde dock med att spraya ner hela sköterskan + halva undersökningsrummet med kiss. Och sen kräktes han på henne också. Mamma fick skämmas och fara runt med tvättlappar för att svabba rent på alla möjliga och omöjliga ställen. Men sen när vi pratade om leenden (sköterskan ville veta om vi sett något riktat leende ännu), så tittade han på henne och log som en sol huuur länge som helst. Så länge och så stort har han aldrig lett...! Och då blev sköterskan så rörd att hon började gråta. Då dog jag litegrann av all värme som sprängde i bröstet. Hur sött är det inte att denna kvinna (runt 55 år), som jobbat med barn i hela sitt liv och säkert sett tusentals bebisar le, faktiskt började gråta när Igster smajlade? Lyckas man bli rörd sjuttitusende gången man får ett smajl från ett barn på sitt jobb, då blir jag så imponerad av hur fina, omtänksamma och dedikerade människor vi har turen att få bli omhändertagna av. Har sagt det förr, men jag säger det igen - omsorgen vi får i det här landet när man får barn är helt otrolig. Jag kommer betala min skatt med glädje i framtiden.

10 kommentarer

Mer än 7 år sedan
Christian: Vad kul med en barnapp! Maila gärna mig på [email protected] så får vi kontakt. :-)
Mer än 7 år sedan
Hej Vanja!

Vad skönt att det gick bra på BVC. Det är alltid lite nervigt.

Jag jobbar med BarnAppen, en app som hjälper dig att hålla koll utveckling, tillväxt och vaccinationer. Aftonbladet gav den 4 plus. Vill du prova den? Jag skickar gärna en gratiskod.

Vänliga hälsningar
Christian
Mer än 7 år sedan
Fredrika: men ååå, tack snälla! :) jag har gjort ett inlägg om hur jag sminkar mig, det hittar du i vänstermenyn under rubriken Smink å sånt! <3

Alexandra: vad KUL att du svänger förbi å cyberhänger med mig nästan varje dag, jippie för det! :) vad härligt att du gillar min jacka, jag äääälskar den... Den är från Carin Wester, heter Reva bombarjacka. Funkar vår, höst å på vintern med typ en tunn dunväst eller nåt under. Love it! Kram!
Mer än 7 år sedan
Hej Vanja! Ännu en tjej här som följt dig ett tag och tycker du är superball. Fräsig stil har du ju också. Blev speciellt exalterad över jackan du bär - aldrig lyckats hitta en snygg vinterjacka och det har ju du, så frågar allra ödmjukast varifrån den kommer? Tack på förhand, och tack för en superblogg som jag klickar mig in på typ varje dag! Kram
Mer än 7 år sedan
Haha, vad lustigt när jag gick in i kommentarsfältet så var det för att skriva typ samma sak som Malin skrev, så läste jag hennes inlägg och kan bara hålla med. Du har en sån fin fräsch glöd om dig! Jag har dig som stilikon kan man säga och önskar att mitt hår kunde se ut som ditt och att jag hade en sån fin glöd. Jag är gravid i vecka 29 och känner mig sådär-fräsch just nu men din blogg har inspirerat mig och fått mig att orka fixa mig och man mår mycket bättre när man gillar spegelbilden i spegeln. Ni verkar så himla härliga i er lilla familj. Inspirerande!
Mer än 7 år sedan
Tack Vanja! Jo men jag är liksom för det här med att ta sig tid att berömma. Jag ska bara komma till skott också.. Hehe. För alla har ju sin egen anledning till varför man följer dig. Jag hittade dig genom gravid vecka för vecka och har hängt i sedan dess. Jag är inte ens mamma eller gravid men ändå har jag blivit kvar.. Känns som att det du skriver om är viktigt och framför allt sant. Många andra bloggar är så förskönade och handlar lite för mycket om yta för min smak. Gött att det finns nån blogg för alla!;)

Ska kolla lekmer!
Ha en fin dag!
Mer än 7 år sedan
Jag håller med Malin! Du strålar Vanja och man kan inte annat än tycka om dig! :) Stor kram
Mer än 7 år sedan
Alltså jag är imponerad! Du ser ut som 20-25! Ta det som en komplimang :) Kan du berätta hur du sminkar dig? Grattis till Iggy! Kram Fredrika
Mer än 7 år sedan
Malin: Men alltså HJÄLP! ...så fint så fint! Blir ju alldeles tårögd, vet inte riktigt vad jag gjort för att förtjäna en så fin kommentar, tror inte du förstår hur glad jag blir...! Snutte dig! (Bebisspråket tar över sakta men säkert... ;-D) Tack för att du tar dg tid och skriva detta, det sprider härlig energi! Det är såna som du som pallar ta några minuter av sin egen tid för att att säga nåt snällt till en annan mänska som gör den här jorden till en finare plats. <3

Vad gäller bärselen så har vi faktiskt fått den i present, så vi har inte aktivt valt just den. Därför har jag inga bra argument att ge dig riktigt. Men den funkar för barn mellan 3.51-12 kilo, och tror det är en klassisk Babybjörnmodell. Funkar hur bra som helst! Kolla på typ lekmer.se, de har ett gäng Babybjörnselar. Jag skulle satsa på nåt som går snabbt att kränga på och av sig, inget för komplicerat. Kram!
Mer än 7 år sedan
Hej Vanja!

Har följt dig ett tag nu och inte riktigt ansträngt mig för att kommentera men nu måste jag bara. Alltså det strålar om dig. Det är något speciellt med dig som gör att man tycker om dig. Du känns ärlig, härlig och bara grymt cool.
Lika bra att säga det jag alltid tänkt till dig i stället för att knipa igen hela tiden ;)

Vad heter modellen på er bärsele tro? Hur tänkte ni när ni valde den?
Stor kram och tack för en bra blogg :)
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen