Denna satans värme

Ni som hängt med den här bloggen ett tag vet ju att jag har varit så sjukt satans varm under min graviditet. Så pass att det liksom blivit skämmigt att gå å fixa naglarna, eftersom jag handsvettats så mycket på de stackars nagelmänskorna. Hua hua. Såg fram emot ett svalare liv när Iggy flyttat ut, men TJI FICK JAG! Kan tala om att jag är typ ÄNNU varmare nu. Suck. Tydligen gör mjölkproduktionen att man stiger någon grad i kroppstemperatur, så trots att jag går runt i linne här hemma så är jag alldeles för varm. Hela tiden. Och det blir inte bättre av att ha en liten goskorv (som dubbeljobbar som element) på bröstet en stor del av dygnet. Värst är det på natten, då tillverkas tydligen mest mjölk, vilket gör att man blir som allra varmast just då. För mig innebär det att jag svettas floder och vaknar upp i blöta lakan. Himla mysigt. Trodde först att det var något fel, men när jag var och styrde naglarna (hos ytterligare en stackars nagelmänska som fick stå ut med min hetta), så fick jag höra av henne (som fått en bebis för tre månader sen) att hon var precis likadan. Hon tipsade om att lägga handdukar i sängen så att man ska slippa byta lakan hela tiden. Så nu kör vi på det. Hon sa även att det minskar med tiden, så jag ser fram emot att kunna bli lite härligt cool sådär lagom till sommaren. Som säkert kommer vara stekhet bara därför. ;-) Och just det, en annan sak. Ni hade alldeles alldeles rätt i det där med att avslaget liksom kommer och går. Jag sa ju att jag kommer sluta med bindor eftersom det var så lite, men kan väl säga nu att avslaget liksom inte var riktigt...avslaget. För att vara lite Stefan & Krister-ig. Så man ska inte riktigt ropa hej på den fronten för tidigt. Ni har alltid så bra tips å input! Tack tack å kram på er!

8 kommentarer

Mer än 6 år sedan
Hittade till din blogg bara för någon vecka sedan. Fick först en bild av att du är en sådandär glammom-bloggare där allt är fint, vackert och höljt i ett rosa skimmer - sådant som är kul att läsa en stund, men lite overkligt. Men AH, du skriver helt underbart - jag älskar att läsa en blogg som din, där man talar som det är - använder svordomar då det behövs ;) och förskönar varken svett eller avslag :) Du har just en sådan normal blogg som är underbar att läsa - vardagen är härlig men har sina skrynklor som man vill skriva om! Jag har alltid undrat varför folk skriver bara om sköna saker - okej jag förstår dem då de säger att det finns tillräckligt med skit i vardagen, varför älta sig i det - självklart skall man inte hela tiden skriva negativt, då är ju något fel med ens liv om man endast ser det negativa - men det är underbart att läsa att även andra har svett och tårar blandat med underbara vackra stunder i livet :) Jag skall aboslut fortsätta läsa din härliga blogg!
Mer än 6 år sedan
Ina: Hoodien är från H&M (killavdelningen). Jag har klippt av armarna på den, då funkar den kalas att ha under skinnjackor å annat som lite extra isolering. :-)
Mer än 6 år sedan
Åh minns de där svettningarna. Är i v 29 nu och vaknar ofta dyblöt på nätterna redan. Har tänkt fråga dig lite om hur du fick sjukvården att bevilja din önskan om snitt? Har dock inte hittat nån mailadress till dig. Ska föda mitt andra barn i april och vill ha ett snitt denna gång pga de skador jag fick sist. Har även men av skadorna tre år efter. Den läkare jag hittills träffat verkade mycket oförstående och tyckte att jag inte har några medicinska anledningar att få ett snitt. Ska träffa en ny läkare i början av mars och skulle verkligen behöva lite råd från någon som lyckats övertyga. Tror tyvärr att olika landsting och läkare bedömer detta väldigt olika men jag vill ändå få snitt utan att behöva vägra och dra in juridiska instanser. Förstår att du har mycket just nu med Iggy och allt vad det innebär med en ny familjemedlem men du kanske har tid att ge mig nåt litet råd... Tack på förhand! /Lisa
Mer än 6 år sedan
Hej Vanja!

Du har haft en fin hoodie (med dragkedja) på dig vid några bilder tidigare. Är på jakt efter en schysst sådan-får jag lov att fråga var du har fått tag på din?
Tack!
Mer än 6 år sedan
Jag toksvettades mellan tuttarna när jag sov under graviditeten sen hade jag några riktigt blöta nätter efter förlossningen. Numer har jag bara väldigt varma fötter när jag ammar på nätterna så de får leta sig fram ur täcket medan jag ammar ;) Som med allt annat, det pgår ständiga förändringar och det blir bättre Vanja!
Mer än 6 år sedan
Här sitter jag och dryper av svett. Rinner från händerna mer eller mindre. Rätt skönt att läsa att man inte är ensam.
/Vecka 31
Mer än 6 år sedan
Aa fy kommer ihåg hur det var. Dagen efter jag födde min son svettades jag som en gris och var helt röd och flammig över hela kroppen pga att jag var så varm och det vart ju som tur var bättre men kommer ihåg att jag var väldigt varm den första tiden! Men det går ju som tur är över
Mer än 6 år sedan
Jag gick precis in i vecka 27 och vaknar flera gånger varje natt av att jag och sängen är SJÖBLÖTA! Har redan fått byta mitt sköna duntäcke mot ett supertunna men det hjälpte bara tillfälligt, sen kom svettattackerna tillbaka. Synd att det inte är minus 30 ute, tycker jag ;)
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen