Det här med amning...

Iggy tog sin första slurk bröstmjölk redan några minuter efter det att han fötts. Det var förstås sjukt mysigt, och så blev jag så impad av att han hade sån koll - han visade vägen och jag fick mest hänga på. Sa kaxigt till Niklas att "det här var ju inte så trixigt, och det gör ju inte alls ont som alla säger". Och det är ju lätt sagt. När man e hög på morfin och ammar för första gången... När man sen gjort det ett par gånger till, så är det ju inte riiiiktigt lika smärtfritt. Man e liksom lite....naggad i kanterna. Om man säger så. Niklas var hygglig nog att smygfota mig när jag ammade på BB. Såhär ser jag ut den första minuten. Naggandet...tär litegrann liksom. Idag har jag börjat använda bröstvårtsskyddet från Medela som jag packade ner i min BB-väska, och attans vad bra det är! Det är verkligen ett hett tips till alla nyblivna mamas - styr upp en sån, superbra att ha hemma. Idag har jag nämligen inte gjort minen ovan en enda gång, tack vare detta smarta skydd. Annat som jag använder hela tiden är min underbara bröstvårtkräm (smörjer in efter varje amning för att vårda mina naggade boobs så bra jag kan) och den här amningsbhn. Guld värd; så skön och mjuk och lätt att amma i. Det är väldigt spännande att få prova GlamMoms sortiment såhär "på riktigt". Måste säga att jag är väldigt stolt över alla braiga produkter som vi letat fram. Har premiärburit den här amningsbhn under dagen idag, och den är också grym. Ger mera stöd än den andra bhn (som av just den anledningen är fantastisk att ha på natten), men fortfarande superduperskön.

 

Amningstekniken hade Iggy koll på alldeles själv, så vi hade tur med att den satt redan från start. Men däremot gick han ner lite för mycket i vikt första dygnen, så förmodligen kom det inte så mycket mjölk, även om vi ammade var tredje timme. Så Niklas fick bli matare nr 2, och ge ersättning efter varje amning så att Igglypigglys viktkurva skulle börja peka uppåt. Vi fick också stanna kvar ett extra dygn på BB så att vi skulle få koll på att han tjockade på sig. Vilket han gjorde när ersättningen kom in i bilden. Himla skönt. Och väldigt mysigt att Niklas och Igster fick egna matstunder. Känns som att vi kommer pumpa ut mjölk senare, så att Niklas också ska kunna mata Iggy. Nu har Slitzrattarna däremot landat, så mjölken har absolut runnit till nu. Men vi kör på med ersättning också, tills dess att vi är helt säkra på att bröstmjölken räcker till. Ska på återbesök på BB imorgon, då ska det vägas å kollas att viktkurvan fortsätter uppåt. Tror nog att den har det, känns som att vi har producerat ett litet matvrak. Som faktiskt alldeles precis just nu ligger här och...äter. Såklart. 

5 kommentarer

Mer än 7 år sedan
Hihi Ipplypiggly sött smeknamn, som Igglepiggle i Drömmarnas trädgård (Barnprogram) :)
Som tur går smärtan bort fort efter ett tag när tuttarna vant sig, så håll ut :) Grattis till er igen!
Mer än 7 år sedan
Länk saknades :)
Mer än 7 år sedan
Om du vill att mjölken ska räcka till ska du ta bort ersättningen. Amma när plutten vill och kolla inte på så mycket på klockan. I perioder ammar bebben mer eftersom de behöver bildas mer mjölk för att kunna mätta en större bebis helt enkelt. Om du då blandar in ersättning störs den processen och du kommer uppleva det som att han inte blir mätt. Det är bättre då att vänta tills du och Iggy har full koll på portionerna och då pumpa ut till Niklas.

Var rädd om amningen. Speciellt nu tidigt på våren när det finns sådana som RS virus i omlopp.
Mer än 7 år sedan
Känner samma! Vilken smärta!
Håller med om amningsbhn! Måste köpa en eller två st till! Så sköna!
Och tack för tipset om krämen till bröstvårtorna! Måste jag beställa !

Många kramar till er! ️
Mer än 7 år sedan
Grattis till lilla killen!
Vad använder ni för nappflaska och ersättning? Har själv tänkt att köpa hem just in case, eftersom mitt första barn aldrig lärde sig det här med amning och jag nu vill vara förberedd ifall det skulle bli likadant igen. Det är en djungel av flaskor och ersättningar där ute!
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen