Hjärtat svämmar över ♥

Idag fyller Iggy precis en månad. Det är en månad som bara har svischat förbi, samtidigt som det känns som att det var superduperlänge sen vi var på BB och fick träffa honom för första gången. För nu när han invaderat vår värld så känns det helt omöjligt att tänka sig den utan honom. Det är så märkligt det här med att bli förälder: det är världens konstigaste grej (vi har GJORT en bebis! En riktig BEBIS!), samtidigt som det är världens mest naturliga grej (känns så sjukt självklart att jag är Iggys mamma). Uppånervända världen på nåt vis. Känslor all over the place, som en viss prins skulle uttryckt det.

 

Och just i och med att den här månaden som sagt bara sagt svisch! ...så förstår man hur viktigt det är att ta vara på tiden med sina barn. Det händer så mycket hela tiden utvecklingsmässigt. Nu vill Piggles inte sova lika mycket om dagarna, och han är mycket mer "med" med blicken än tidigare. Han har fått någon slags dygnsrytm och han har kommit på att han aaaaavskyyyr att vakna (brås på mamma som älskar att grisa i sängen). Så det gäller att hänga med i svängarna, så att man inte går miste om en massa. Och just detta att inte vilja gå miste om saker, har fått Niklas att vilja förändra sin jobbsituation. Han känner att han vill vara hemma så mycket som möjligt med Iggy, så inom en snar framtid så kommer hans liv förändras ganska drastiskt på jobbfronten. Otroligt fint tycker jag, att han vill lägga om sitt liv för att få så mycket tid som möjligt med sitt barn. Och klokt såklart. För man vet ju vad folk säger; att är det nåt man ångrar när man blir äldre så är det om man missade att hänga med sina kids. Och är det nåt man aldrig ångrar, så är det just att man gjorde det. Så jäklar vad vi ska hänga med Igster!

7 kommentarer

Mer än 7 år sedan
gud sååå gulig iggy är
Mer än 8 år sedan
Jenny: Anledningen till att det blev två dagar innan BF var att det var fullt innan dess. Fullbokat alltså. Så det var den tid som fanns. Kändes iofs bra, eftersom ju längre bebisen får ligga i magen desto bättre. Skulle förlossningen satt igång innan mitt snittdatum så skulle jag bara ringt till Danderyds Sjuhus och fått ett akutsnitt istället. Så det hade inte varit någon fara. :-) Har 20 minuter till sjukhuset från där jag bor, så om Iggy inte hade varit superrask och fötts i taxin på väg dit så hade jag fått mitt snitt oavsett.

Grattis till dina två små, måste vara stencoolt att ha två parvlar! :-) Kram!
Mer än 8 år sedan
Hej Vanja. Jag är ganska ny till att läsa din blogg så ursäkta om detta är något du redan svarat på. Men läste inlägget där du hade samtalat med din snittläkare Ellika. Såg då att ditt snitt var planerat 2 dagar innan BF. Hur kom ni fram till det och var du inte rädd att Iggy skulle komma tidigare? Hadedet blivt snitt ändå eller hade du fött vaginalt? Har kompisar som fått planerat snitt pga skador från tidigare förlossningar och dom blir snittade ca 10 dagar innan. Men det är kanske olika från landsting till landsting. Är bara nyfiken hur du resonerade i risken att få för tidigt. Jag själv har 2 barn, båda vaginalt men den första kom 2 dar för tidigt. Så tänker bara in i min egen situation att om jag hade haft planerat snitt två dagar innan så hade det ju inte gått eftersom kroppen själv satte igång. Menar inget ont nånstans om du tar illa upp av nåt. är som sagt bara nyfiken. :-) har du redan svarat på detta kan du länka det inlägget? Kram på dig. Jättefin son ni har!
Mer än 8 år sedan
Hej på dej! Har följt er på youtube kanalen och kommer givetvis att följa er här oxå :-) jag ska om exakt 11 v få mitt 9:e barn ;) och det blir det 4:e snittet för mej. När jag ser bilderna så längtar man ju ihjäl sej efter Bebin sommar en liten tjej denna gången. Vi har fått varannan varje gång?! Helt sjukt men himla kul. Vi kanske syns på stan nån gång ;-) hoppas du får njuta av mammaledigheten med Iggy. Må gott o sköt om er. Kram
Mer än 8 år sedan
Linda: Jaaa, loppisar e det bästa som finns! Just nu gillar jag t ex loppisen som är varje helg på Göta Källare vid Medis, och sen den som är i Brunogallerian på Götgatan (Bruno Vintage Market) på söndagar. Har både köpt och stått själv på dem.

Emma: Vad kul att du blir lite nyfiken! ;-) Lite tidigt att säga för mycket än, men jo, det är ett slags karriärsbyte på g. Berättar mer senare, lovar! Kram
Mer än 8 år sedan
Ni är så rackarns söta!

Men nu blir jag ju lite nyfiken på vad Niklas "har på gång". Kommer han att fortsätta med butiken, byter han karriär? *Nyfiken i en strut*

Kram till er, så mysigt att kika in här!
Mer än 8 år sedan
Hej Vanja!

Det här med loppis verkar riktigt fiffigt. Var hittar du alla dessa bra loppisar i Stockholm? Kramisar,
Linda.
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen