Iggly kontrolleras

I går var BVC på besök hemma hos oss. En himla trevlig kvinna som hette Åsa gav oss en massa bra information och gick igenom allt som vi har framför oss på BVC-fronten; vaccinationer, kontroller, läkarkoller. Och jag måste säga att jag är så jäkla impad av all hjälp man får som färsk förälder. Från MVC, via förlossningen och nu på BVC. Rara och kompetenta människor som engagerar sig i vår nya familj och ser till att vi får en så bra start som möjligt. Helt plötsligt så känns det inte så rackarns segt att så mycket av såväl mina som mitt företags stålars åker rakt in i skattekassan. Heja Sverige! ...måste jag säga. Det är faktiskt helt otroligt vad man blir omhändertagen i det här landet.

 

BVC-Åsa kollade upp Igster ordentligt, och allt såg finfint ut. Det moment som vi väntat med spänning på var själva vägningen, vi var väldigt måna om att imponera på Åsa med en tjusig viktuppgång. Och halleluja - Piggly har gått upp till sin födelsevikt! Efter en knapp vecka hemma. Så det var MVG på matfronten. Bebisarna har tre veckor på sig att gå upp till sin födelsevikt från det att de kommit hem, så att han hunnit ikapp efter bara en vecka känns superbra. Vi har utvecklat en metod som ska ge Iggy absolut mest näring; 15 minuter på höger boob, sen 15 minuter på vänster (efter 15 minuter sinar mjölken, så då finns det ingen mera mat där), och sen Baby Semp (ersättning) som pappa ger. Igster käkar olika mycket Semp beroende på hur mycket mjölk han fått i sig, ibland alltihop, ibland bara hälften. Förhoppningsvis ökar min mjölkproduktion allteftersom, så att vi kan köra bara på den så småningom. Men än så länge är Sempen en räddande ängel. 

1 kommentar

Mer än 7 år sedan
Tjusigt! Det här kanske du redan vet, men det bästa sättet att skicka en signal till boobsen om att det behövs mer mjölk är att amma ofta, alltså så ofta som möjligt, även om Iggy inte verkar hungrig just då. Med lite tur ser man effekt redan inom ett par dar. Det kan också vara bra att låta honom sutta på tomma tuttar, det är en sorts efterstimulering som också skickar en signal till boobsen om att mjölken inte räcker. Lycka till!
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen