Magbilderna fortsätter!

Jag tänker att vi fortsätter med magbilderna ett tag till, trots att Iggy flyttat ut. Skulle själv tycka det vore intressant att se hur en mage ser ut efter en förlossning, oavsett om det gäller ett kejsarsnitt eller en vaginal födsel. Så voilà - denna bild togs imorse, alltså fyra dagar efter snittet. Tycker själv att det är helt otroligt hur snabbt kroppen återhämtar sig. Kändes så himla lurigt efter duschen när jag krämade in mig, och när jag kom till magen så var den liksom...så himla decimerad. Jag ser ju helt klart fortfarande gravid ut, lite sådär mellanpreggo. Vecka 28 typ. Det kanske är så det fortsätter nu - nästa vecka ser jag ut att vara i vecka 27, sen vecka 26 osv? Så magbilderna continues on - "Icke-gravid vecka för vecka" liksom. Blir en spännande resa det med!

 

Och såhär ser magen ut framifrån. Längst ner är bandaget som sitter över snittet. Har verkligen inte ont alls. Tar smärtstillande tre gånger per dygn, men i dag glömde jag helt bort mina piller och tog dem över två timmar för sent. Märkte ingenting, så antingen räcker tabletterna längre än vad man tror (fast det verkar inte logiskt med tanke på att barnmorskorna rådde mig att ta dem något tidigare än vad det står på receptet, just för att "hinna före smärtan" så att den aldrig ska hinna ikapp), eller så gör det helt enkelt inte så ont. Oavsett så mår jag kalasbra, och känner mig inte särskilt begränsad alls. Det enda trista är att jag inte får bada, utan måste duscha istället. Och eftersom jag börjar varje dag med ett bad (väldigt snällt sätt att vakna till på, rekommenderas!), så kommer jag definitivt att sakna mitt dagliga badkarsmys. Men det är nog det enda "jobbiga" jag märkt av hittills. Och det är ju som sagt inte ens jobbigt. Jag vet att det är många som är nyfikna på exakt hur snittet gick till, vad jag tycktekändeupplevde osv, och jag lovar - det kommer. Jag ska skriva en ingående förlossningsberättelse med alla detaljer, har även en del videos som jag tror är spännande för er som är nyfikna på snitt, som vi själva filmade under operationen. Så håll ut - när jag har tid ska jag sätta mig och formulera ihop nåt som beskriver vår förlossning. Och med tanke på att tiden just nu bara far i väg så kanske det tar ett litet slag. Men det kommer - lovar! Kan i alla fall säga att jag är en miljon procent nöjd med mitt kejsarsnitt. För oss var det ett perfekt sätt att föda. Vi har fått en underbar start på vårt familjeliv, alla mår kalasbra och vi har kunnat ägna all tid sen Iggy kom åt att bara njuta av allt härligt och magiskt som kommer med att föda barn. Så kejsarsnittet får (hittills - vi är ju inte helt klara än, allt ska läka osv) 11 av 10 på en skala 1-10. Eller, det får 20 förresten. Så sjukt nöjda. 

3 kommentarer

Mer än 7 år sedan
Hej Vanja! Jag har följt dig (och de andra oxå) i gravid vecka för vecka sen starten o det är så kul o intressant då jag själv är gravid i v 36,med mitt andra barn. Kul att följa dig nu efteråt oxå! Du är så himla positiv o det smittar av sig! o så har du så härliga uttryck:) Jag ska klicka hem lite amningsbh:ar o annat smått o gott från glammom i dagarna efter dina bra tips! Ha det så jätte bra o ta vara på bebisgostiden den går så himla fort!
Mer än 7 år sedan
Grattis igen! Har läst de senaste inläggen och känner igen mig i allt. Var också supernöjd med snittet, hade inte alls speciellt ont och skippa de starka tabletterna, amningen va lite smärtsam och trixig när mjölken rann till och Frans gick också ner ibörjan och fick ersättning. Min mage gick tillbaka väldigt fort och det verkar din också göra! Skönt :)
Och jag känner verkligen igen den sköna känslan av att komma hem och att det kändes så mycket mer naturligt än vad man hade föreställt sig. Det bästa är att det typ bara blir bättre hela tiden :) (även om jag tyckt amningen varit "obekväm" ibland, svårt att förklara känslan men ibland kändes det jobbigt ibörjan även om det inte gjorde ont. Typ en lite krypande känsla i kroppen. Blev dock bättre efter ett tag!)

Njut :)
Mer än 7 år sedan
Och hur är det med avslaget.. Mycket, lite, lagom? Använder du bb:s stora bindor eller kör du på egna?
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen