Magen fortsätter krympa!

Ok, nu fortsätter magbilderna post-preggofiering! De här tog vi i morse, och nu har det alltså gått 6 dagar sen snittet. 

 

Magen har helt klart slunkit in ytterligare ett gäng centimeter, och jag känner mig slank som en liten sulfid. Hade jag sett den här bilden på mig själv för ett år sen skulle nog "å jäklar vad mycket saltlakrits som slunkit ner i den där maggen" varit min tanke, snarare än "slank som en sulfid". Men det är precis så det känns. Ingen bollmage som bökar när jag ska ta på mig jeans eller skor, eller sätta mig ner, eller ställa mig upp, eller vända mig om, eller...ja, ni fattar. Det är riktigt skönt att vara av med basketbollen faktiskt.

 

Magen är lite lös och mjuk såklart, men man kan inte direkt räkna med tvättbräda efter 9 månaders delade magmuskler som...icke-använts. Typ. Men lite styrka kommer med tiden tänker jag, att bära runt på Iggleton lär ju hjälpa till på den fronten om inte annat. Har fortfarande inte ont överhuvudtaget efter snittet. I morgon ska jag ta av bandaget och för första gången se stygnen. Uuuuu, tycker det ska bli sisådär lagom kul. Är lite rädd för vad jag ska hitta där bakom. Nåväl, det går nog bra. Ni får hänga på såklart, här bjuder vi friskt på magar, förlossningar och operationsärr. ;-)

 

Jag vet inte hur snabbt folk återhämtar sig efter förlossningar, men jag tycker i alla fall att det känns som att min mage gör ett rätt bra jobb. Tog inte med min gördel till BB (tänkte göra det, men ni avrådde och hade sååå rätt, hade aldrig orkat böka med den där och då). Men har använt den sen vi kom hem, och den hjälper garanterat till. Jag vet sen tidigare att en gördel hjälper livmodern att dra ihop sig (för inte så länge sen så lindade man mammornas magar för att åstadkomma samma effekt), men det ger också ett himla skönt stöd för ryggen. Man är ju liksom lite...sladdrig i överkroppen efter 9 månaders bebisbärande.

 

Fick kämpa lite för att komma i den första dagen, men sen har det gradvis blivit lättare. Gördeln är från GlamMom, vi har hittat en från USA som är mjuk och skön samtidigt som den verkligen funkar. Tycker INTE om Belly Bandit (en annan populär gördel), har sålt den tidigare och den är alldeles för hård och sjukt obekväm. Men den här är mjuk och skön, och inte jobbig att ha på sig. Blir det obekvämt orkar man ju inte pyssla med sånt här. Gördeln hittar ni här. Amningsbhn på bilden har jag ju lovordat tidigare, men jag gör det igen. Den är helt satans underbar att ha på sig på natten. Och den hittas här. Har precis köpt ytterligare en, så himla skönt att inte behöva tvätta så ofta, och det blir ju ganska kvickt mjölkfläckar på amningsbharna. Ok, det var allt för i dag! Nu ska jag Iggy-mysa!

9 kommentarer

Simaslim 2 år sedan
Mycket bra, jag gillar din artikel väldigt mycket.
2028 yoyo gördel 3 år sedan
Mycket bra, jag gillar din artikel väldigt mycket.
Mer än 7 år sedan
Jättefin bh! Men hur får man fram boobisarna när man ska amma?
Mer än 7 år sedan
Hej Vanja! Vill bara tacka för en fantastisk blogg! Är inne och kikar här alldeles för många gånger per dag, men det är så spännande att få följa dig eftersom jag själv kommer gå igenom samma sak :) Fick precis mitt kejsarsnitt beviljat på grund av förlossningsrädsla och din blogg och gravid vecka för vecka har varit ett STORT stöd under den resan. Känns verkligen som rätt val och jag längtar så tills det är dags för mig i april! När det närmar sig lite mer ska jag shoppa loss på glam mom så att jag är kittad inför amningen. Funderar lite på hur utbudet ser ut i er fysiska butik? Kan ju vara en god idé att gå dit och prova eftersom jag är lite osäker på behåstorlek. Vad har du för storlek på gördeln förresten? Är det någon idé att köpa den nu när man är höggravid eller är det omöjligt att veta vilken storlek man ska ha? :)
Mer än 7 år sedan
Åh Vanja! Måste bara få berätta att jag följt dig sedan dina avsnitt började komma på Gravid vecka för vecka och längtat efter varje nytt som kommit! Det känns helt otroligt roligt att fortsätta följa er och jag blir lycklig och imponerad av att kika in och upptäcka att du bloggar så aktivt! Så TACK för att vi får hänga med i ert liv, det är väldigt värdefullt för mig! Längtar bara ännu mer till april då vår första är beräknad :) Stor kram till er!
Mer än 7 år sedan
Hej vanja! Stort grattis och fantastiskt att allt gått så bra!
Tänkte bara på det här med ersättningen. Tips är att hålla iggy så nära kroppen så möjligt, så som du håller när du ammar. Och ha flaskan i höjd med bröstet så att han inte blir van vid att ligga i en annan ställning när han får ersättning. Amningen kanske går bra nu men det finns en risk att han blir van vid att han får mer vid ersättningen och vill kanske inte amma sedan då han lär sig att när han ligger så får han inte i sig lika mycket, men ligger han i samma ställning kan ni vara säkra på att han alltid kommer att kämpa med bröstet. Lycka till och ha det bra!
Mer än 7 år sedan
Fin är du! Ska nog köpa bhn, har du strlk S? Jag har nog samma. Kommer noppiesjeansen i light wash boyfriend fit komma in igen? Då hade jag köpt dom direkt! Så fina. Dom mörka är inte alls lika snygga :(
Mer än 7 år sedan
Är BHn något ni kommer att få in igen? Jag skulle vilja ha en rosa storlek M, men den verkar vara slut.
Mer än 7 år sedan
Du är superfin i kroppen efter att ha ploppat ut en bebis! Kroppen är helt fantastisk. Vad har du för storlek på din gördel? Känner du att du valde rätt storlek? Hur länge ska man använda en gördel efter graviditet? och med tanke på storleken och det, så den inte sitter för löst?

Kramisar och grattis igen till eran fina lilla bäbis :) Ni är en så himla fin familj (det man sett genom bloggen och videos) och är så glad att du vill dela med dig av små glimtar från ert liv!
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen