Min fina mams ♥

När mamma hälsade på oss på BB dagen efter att Iggy fötts, så hade hon med sig en så himla fin present. Ett handgjort silversmycke som gjorts på beställning efter hennes önskemål av en lokal silversmed där hon bor. Smycket föreställer Adam & Eva och anspelar på historien om den förbjudna frukten, som i vårt fall resulterade i Igster.

 

Det här brevet gav hon mig i samband med smycket, och jag tycker det är så otroligt fint. Dels är det så vackert skrivet, men det är också så typiskt min mamma - hon gör liksom alltid lite mer än vad någon skulle förvänta sig. Hon är den där personen som aldrig tycker att det är jobbigt att köra en till Arlanda (trots att flyget går 06.30), som säger att "vi skippar väl julklapparna i år" bara för att sedan vara den som presenterar alla allra mest för att hon inte kan hålla sig (dessutom oftast med härliga hemgjorda och handgjorda saker) och som alltid, alltid alltid ger oss en massa kravlös kärlek. Så det är såklart hon som går och funderar ut en såhär omsorgsfullt uttänkt present.

 

Jag tycker att smycket är tokfint, på nåt lite hippieaktigt sätt. (Det kommer gifta sig mycket väl med min yetipäls!) Iggys födelsedatum står graverat på baksidan.

 

Mamma har alltid varit, och kommer alltid vara, min stora idol och inspirationskälla. Hon är så satans cool och slänger sig jämt och ständigt ut i en massa olika projekt, som hon på nåt vis alltid lyckas ro i land. Vare sig det är att chefa på tidningar, producera tv-program, leva som glaskonstnär eller starta ett musteri. Hon har lärt mig att våga, genom att visa att det värsta som kan hända är...att det inte går precis som man tänkt sig. Och hur farligt är det då, egentligen? För när det värsta tänkbara inträffar, så är det faktiskt aldrig så farligt som man trodde att det skulle vara. Och man kirrar faktiskt det mesta. Att gå genom livet utan att våga däremot, det känns både farligt, sorgligt och...satans tråkigt. Så tack mamma, för världens finaste smycke, och för att du är en så jäkla fräsig våghals. ♥

9 kommentarer

Mer än 7 år sedan
fantastisk relation du Vanja och mama Eva har :)) Lycka till med allt i livet
Jag älskar är båda stor kram:))
Mer än 7 år sedan
Emma: ha ha, jovisst står det Hova! Min mamma och hennes man sålde sitt hus i Sthlm och flyttade dit för tre år sen. De trivs som fisken i vattnet! Hon har dragit igång ett galleri där (Galleri Hova) och startat ett gårdsmusteri. Så om du har äpplen i överflöd så ska du svänga förbi henne, hon gör sjukt god must av dem! :-) Vi kanske ses på gatorna i Mariestad någon gång då, när jag å Igster är å hälsar på mormor! :-)

Lotta: Vad KUL att du diggar våra underkläder, och tack för A&E-infon! Ha ha, ska vidarebefordra din kommentar till mamma, superskoj ju! ;-D

Caroline: Ja, gördeln är grym! :-) Den kommer in om ca 10 dagar igen. Skicka ett mail till [email protected] och säg att du vill bli kontaktad när den kommit in i lager igen, så skickar vi ett mail så fort den finns inne igen. :-) GRATTIS till bebisen som kommer snart, SÅ magiskt mysigt! :-)

Alice: Först å främst grattis till lillkillen! Vilken kamp du verkar ha fått ta dig igenom, pust... men så fint att jag på nåt litet sätt kunde bidra till att ni kände er tryggare när ni skulle in på ert snitt, vad glad jag blir. :-) *tack* Jag ska absolut skriva om vad vi pysslar med på dagarna (och nätterna, ha ha)! Vi har tur att Iggly (än så länge...) sover bra på nätterna, men jag är ju ändå upp när jag matar honom. Men det är såklart stor skillnad mot att vara uppe konstant... Fick rådet av vår barnmorska att inte försöka kämpa med att få till någon slags dygnsrytm de första månaderna, för att det är i princip omöjligt. Utan att man får hänga på bebisen, och i så fall sova på dagen om han är uppe på natten. Svårt, jag vet, men kanske värt att testa att du får bli en nattuggla också som sover mer på dagen, för att det ska bli lite lättare? Och kom ihåg att det också ju kan ändra sig från en dag till en annan - om en vecka kanske han vänt på dygnet och bestämt sig för att sova på natten. *hoppas* ;-) STOR kram, och tack igen för din fina kommentar! <3
Mer än 7 år sedan
Vi fick vår lille son en vecka efter att ni fick er. Det var en utdragen förlossning eftersom min kropp, trots fem tuffa dygn av förvärkar, inte riktigt förstod vad den skulle göra. 20 timmar efter att jag hade blivit igångsatt tyckte läkaren att det var lägligt att tänka om, dvs ta "nödutgången". Eftersom vi var helt inställda på att föda vanligt så hade jag inte alls läst på om kejsarsnitt m e n jag har följt dig och din videoblogg sen i höstas och därmed hört/läst vad du tyckte om ditt kejsarsnitt och därför blev både jag och min man oerhört lättade när vi fick veta att vi skulle in till operation. Det fanns verkligen inget som oroade mig.

Måste även passa på att tacka för att ni slår in paketen från glammom så fint, vill nästan dela upp mina beställningar så jag får fler :)

Jag är också lite nyfiken på vad ni hittar på på dagarna och hur nätterna funkar. Själv har jag fått en liten nattuggla som gör att jag känner mig smått galen framåt femsnåret när han fortfarande inte visat minsta intresse för sömn.. Detta är ju såklart som bortblåst under dagen för han är ju världens gulligaste men när klockan närmar sig läggdags för min man så känns det hela smått hopplöst.

Hoppas ni har en fin dag!
Mer än 7 år sedan
Hej fina Vanja har en liten fråga om eran gördel och såg att ni har tillfälligt slut på XS och S vet du när ni får in dom igen? :) Är så sugen på att testa detta då jag hört så bra saker om denna fantastiska produkt efter att bebisen tittat ut vilket förhoppningsvis är väldigt snart. Tack för din härliga blogg och för dina härliga personlighet du var lätt min favorit att följa Gravid vecka för vecka. Hoppas du och lilla Iggy får en toppen dag kram
Mer än 7 år sedan
Superfint smycke, och fint skrivet av både din mamma och av dig om henne. Kram
Mer än 7 år sedan
Vilken snäll mamma du har. Verkligen ett fantastiskt vackert smycke! Att äta "förbjuden frukt" som I Adams och Evas fall har dock ingenting med sex eller barnaalstrande att göra, utan den synd som de begår när de äter frukten är att de bryter ett löfte; en överenskommelse med Gud. Så troende eller inte: Den förbjudna frukten symboliserar alltså det alltså första sveket, vilket inte precis är en positiv grej... Hur som helst, tack för en trevlig blogg och för era crazy-snygga underkläder! // Lotta, präst och snart mamma
Mer än 8 år sedan
Nämen! Läser jag fel eller står det inte Hova?!:D Är du därifrån ursprungligen? Jag är från Mariestad nämligen, är så sällan man stöter på ngn i sådanahär sammanhang som är därifrån!:))
Sen vill jag passa på att skriva att det är såå roligt att kika in här och läsa det du skriver, du är verkligen en humör-boostare och inspirationskälla på många plan:))
Kram!
Mer än 8 år sedan
Cissi: Det ska jag absolut göra! Återkommer med dagsrapport! ;-) Stor kram!
Mer än 8 år sedan
Vilket otroligt fint halsband och så söt din mamma är som går och fixar ett sådan personlig present.

Sen undrar jag Vanja...kan du inte skriva lite om vad ni gör på dagarna du och Igster? Tänkte nu när din make jobbar. Träffar du kompisar? Ut på promenad? eller helt enkelt softar hemma? :) Har du tänkt och gå till öppna förskolan och så med?
Kramisar
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen