Nu åker kejsarsnittsbandaget av!

Okej, det här är för er som är nyfikna på det här med kejsarsnitt. De som är det minsta rädda för bilder på ärr och sår ska definitivt hoppa över detta inlägg, eftersom det handlar om...ärr och sår. I dag var det nämligen dags att ta av bandaget som suttit över snittet i en vecka nu. Och eftersom vi som sagt bjussar på det mesta i den här bloggen, så bjussar vi även på detta. Hade själv tyckt att det vore extremt intressant att få se såna här bilder, och då tänker jag att det finns fler därute som också tycker det. Därför delar jag med mig av den här inte helt supercharmiga biten av min kropp. He he. Men som sagt; tycker man det är obehagligt med sjukhuspryttlar så scrolla snabbt förbi. Såhär såg det i alla fall ut när man tog bort bandaget.

 

Över snittet sitter en massa strips med kirurgtejp, så man ser inte några stygn egentligen. Var lite rädd för vad jag skulle hitta under bandaget, men tycker inte att det känns så särskilt farligt. Det är rätt rent och prydligt, inte så särskilt blodigt. Snittet sitter mycket längre ner än vad jag trodde, fick akta mig noga för att inte visa Fiffi på de här bilderna, (Vi bjussar på mycket i den här bloggen som sagt, men Fiffi håller vi för oss själva.). Har jag trosor på mig så kommer ärret inte synas alls. Tycker dessutom bäst om låga trosor, men även de täcker ärret utan problem. Känns bra att kunna skutta runt i bikini så småningom utan ett stort streck på magen. För ja, jag bryr mig om sånt. Och det måste vara ok tycker jag. Okej girls, nu kommer det lite närbilder på själva ärret. Så, återigen - scrolla kvickt förbi nu om ni inte är upplagda för lite grisiga bilder. 

 

Här kommer lite gulliga djur. Så att ni som tvekar på om ni verkligen vill kika på ärrbilder såhär på kvällskvisten får en sista chans att dra er ur. För nu smäller det. ;-)

 

Såhär ser alltså ärret ut i närbild. Man ser väldigt lite av stygnen eftersom det sitter tejp över. Tejpen ska falla bort av sig själv i duschen så småningom, och stygnen upplöses också av sig själva. Man behöver alltså inte böka med att åka in till sjukan för att ta bort dem. Är lite tjusigt röd där bandagetejpen suttit, och såklart svullen, framförallt just ovanför ärret. Det är väl en hel del som ska läka där på insidan, så inte så konstigt att det är lite svullet. Det gör inte ont alls, och jag har återigen glömt bort att ta mina smärtstillande i dag (kom på det just nu faktiskt när jag skriver detta inlägg). Så jag har inte knaprat några piller sen kl 23.30 i går. Och jag känner ingen skillnad mot när jag kommer ihåg att ta dem. Så jag tänker trappa ner på dem nu. Och sluta rätt snart. Har en bild kvar, en rejäl närbild. Bara för er som tål sånt och som tycker det är intressant. Ni andra - you know the drill: scrolla förbi!

 

Jag sa ju att det var en ordentlig närbild... ;-) Även om det är obehagligt att titta på sånt här, så tycker jag att ärret ser väldigt bra ut redan nu, det lilla man ser mellan stripsen. Det ska bli spännande att se hur detta läker, och hur det utvecklar sig utseendemässigt. Kan också tillägga att det inte stramar alls, jag känner som sagt inte av det så mycket överhuvudtaget. Om ens något. Men det känns helt sjukt att titta på detta sträck, och tänka att det var där som Iggy kom ut. Ok, nu är vi klara med ärr och sår för ett tag. Scrolla upp och kika på de gulliga djuren igen nu, för att rensa näthinnan.

12 kommentarer

Mer än 6 år sedan
Tack! Ska snittas i nästa vecka och det här var sjukt lugnande. Inte för att jag bryr mig så supermycket om ärret men att det läker så snabbt. Har redan en 2-åring här hemma så det känns skönt att veta att det inte behöver göra svinont i två veckor!
Mer än 6 år sedan
Vilken jättego blogg du har! Ser ju fint ut, hela magen och ärret juh! Måste bara hålla med om ovan talare, kolla ditt födelsemärke (jag vet att det är en knäpp kommentar, men jag är jobskadad :)).
Mer än 6 år sedan
Du är så jäkla duktig som stod på dig och tack för att du berättade om ditt val (kejsarsnitt) så öppet och övertygande (såg avsnittet på Youtube där du får kejsarsnittet beviljat). Jag har haft precis samma rädslor.
Mer än 6 år sedan
Du är så fin och söt. Grattis till er pojke. En liten
Parentes, ditt födelsemärke som syns dör plåstret
Suttit vid snittet ser svart ut. Kanske bara på bild!:)
Men svarta märken skall checkas om du ej gjort det :)

Kram
Mer än 6 år sedan
Du har helt rätt, det ÄR intressant! Även för en som mig som inte är gravid eller ens planerar att bli det! =)
Tack för att du bjuder på dig själv! =)
Mer än 6 år sedan
Det ser jättefint ut!!
Hoppas att mitt snitt kommer se likabra ut och att jag heller inte kommer ha ont, 4,5 vecka kvar.
Tack för du delar med dig :)
Mer än 6 år sedan
Tycker det ser superfint ut! Jag fick min dotter för 6 månader sedan via snitt och idag tänker jag inte ens på ärret. Så mysigt ni verkar ha det med fina Iggy - njut nu!
Varma kramar! :)
Mer än 6 år sedan
Åh, så intressant att få se bilder på ditt snitt, ser verkligen ut att läka fint!
Jag ska själv göra snitt om några månader så fortsätt gärna uppdatera oss om hur det känns och ser ut!

Tack för bästa mamma bloggen! :)
Du verkar verkligen vara en så underbar person och mamma, ta hand om er <3
Mer än 6 år sedan
Ser jättefint ut, skönt att allt har gått så smidigt för dig!
Mer än 6 år sedan
Tyckte inte det såg ett dugg otäckt eller obehagligt ut. Och jag tycker det är jätte bra och jätte intressant att du lägger ut "efter-bilder"! Superbra verkligen! Så fortsätt med det! Och Iggy, han är ju såååå jääääkla söööööt! Men det vet ni ju redan. :-)
Mer än 6 år sedan
Tycker det ser superfint ut! Är jättetacksam för du lägger ut bilder som detta. Jag har alltid varit livrädd för att föda vaginalt och känns så skönt att se hur din process med kejsarsnitt varit och att det faktiskt finns ett alternativ :) är bara 24 och ska vänta länge med att skaffa barn men tycker det är spännande och har lärt mig mycket inför framtiden genom att följa dig :) kram!
Mer än 6 år sedan
Haha, även om jag är sjukt rädd för att se såna här saker så var jag tvungen. Har själv ett ärr ungefär där du har men det fick jag när jag opererade bort cystor så det är "kul" att se hur andras ärr ser ut. Kunde inte låta bli att skratta åt din sista mening, klockrent!
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen