Semp i stora lass

La upp den här bilden på Insta tidigare i dag och skrev nåt putslustigt om att vi förr i tiden brukade köpa hem plattor med öl, numera blir det mest plattor med Semp. Ha ha, men så är det verkligen. Det är otroligt vilka mängder det går åt här hemma. Jag kämpar ju på med amningen, men det kommer fortfarande inte tillräckligt mycket mjölk för att Iggly ska bli mätt, så vi får komplettera med Semp. Jag hoppas fortfarande att det ska rinna till ordentligt, så att jag kan köra på enbart amning. Mest av praktiska skäl, enklare att plocka fram boobsen kl 03.22 än att börja pyssla med tetrapack och flaskor liksom. Hoppet om ökad mjölkproduktion lever dock kvar, vi gör precis som barnmorskorna och BVC säger för att amningen ska dra igång rejält, så förhoppningsvis släpper det. Min mamma hade så mycket mjölk att hon sålde vidare, så vem vet - en dag kanske det säger SMACK! ...och så har jag överfyllda matstationer. Eller så blir det inte så, och då får vi fortsätta att Sempa. Ser egentligen inget problem i det mer än det rent praktiska, och det är rätt skönt att det inte bara är jag som kan mata Iggy. Lite fint också, att Niklas å Iggy får en egen matrutin. Niklas säger att det är hans amningsstund, när han ger Semp. En av de saker som inte alls blev som vi trodde med att få en bebis, är fördelningen mamma/pappa. Vi trodde nog båda att det skulle vara väldigt mycket mamma som gällde i början, just på grund av att det är där som käket finns. Men så har det inte blivit. Jag tycker att vi har Iggy lika mycket faktiskt. Och en anledning till det är nog just detta Sempande. Och det känns väldigt bra, dels för att jag inte blir så låst (ammandet tar ju upp en stor del av dygnets timmar, så iom att en del såna timmar förvandlas till Sempningar som likaväl Niklas kan ta så frigör ju det mig en hel del), dels för att Niklas och Iggy får hänga mera. Iggy sover ju mestadels, men ett av de få tillfällen när han är vaken är just när han är i färd med att käka. Så då är det ju mysigt att Niklas får hänga med honom när han är i det tillståndet, och inte bara gossa med honom när han sover. Så kanske kanske att denna kombo av både amning och Semp är toppenbra faktiskt. Hursomhelst så är det så det är för tillfället, så det e bara att gilla läget.

5 kommentarer

Mer än 6 år sedan
Jennei: GRATTIS först å främst – vad mycket härliga kids du har (och en till på g)! Måste var svinkul! Roligt att du gillar skötväskan, den är grymt snygg och lika praktisk! Den är slutsåld just nu, men ett nytt lager håller på och produceras (tar lite tid, de handsys av duktiga skräddare på Bali). De kommer finnas på glammom.se i början på april igen, och då till ett himla tjusigt pris. De kostar ursprungligen 3500 pix, men då kommer de kosta 2800kr. Om du är intresserad så kan du skicka ett mail om detta till [email protected], så mailar vi dig när vi fått in väskan igen. Kram!
Mer än 6 år sedan
Semper och Nan har ersättningspulver som blandas med vatten och som blir billigare i längden men det har ni säkert redan koll på! :)

Får passa på att gratulera för jag kommenterar typ aldrig men läser din blogg flitigt! :D

Kram till er!

Mer än 6 år sedan
Hej!

Har beställt en joolz vagn och ser här att väskan du har till passar fantastiskt bra till vagnen! :) Vad är det för väska? :)
Mer än 6 år sedan
Hej Vanja!
Som sagt huvudsaken lille bebben är nöjd! Nöjd bebis=nöjda päron!
Om du nu bara skulle vilja amma & som du själv skriver att du inte har tillräckligt med mjölk,så måste du amma ännu mer & ge mindre ersättning! Ju mer du ammar desto mer mjölk produceras det! Äta & dricka mycket för din del.
Ha det så bra!
Mer än 6 år sedan
Tänkte bara nämna att det finns ju vanlig ersättning att köpa oxå. Alltså pulver som du blandar med vatten. NAN 1 heter den och är en ljusblå kartong. Finns överallt. Men tetra är ju bra att ha med sig när man går ut just för att den redan är färdig blandad lixom. Men ger man mycket ersättning blir de ju billigare att köpa pulver, precis som du gör välling alltså ;)

Toppen blogg förresten, och jag ser fram emot att fortsätta följa er fast på er egna kanal men även här.
Lycka till med allt nu och fungerar inte amningen så är inte de hela värden , stressa inte fram nått bara. Kram :)
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen