Solprommis & Dagens Momspo!

I dag bjussades det äääntliiiiigen på lite sol, så då passade jag å Iggly på att gå ut på en långprommis.

 

Solglajerna åkte på (halleluuulija, känns som evigheter sen man hade skäl att plocka fram dem!), och yetifuskpälsen som jag fyndade på loppis häromveckan likaså. Alla borde för övrigt ha en yetipäls i garderoben, går liksom inte att vara på dåligt humör i en sån.

 

Vi kom ju överens om att fortsätta med outfitbilderna, så jag stannade passande nog till bredvid denna fluffiga yetikusin så att Niklas kunde knäppa en fräsig Dagens Momspo! (Tack för era förslag om vad vi ska kalla dessa inlägg, fastnade för Dagens Momspo, fyndigt värre tyckte jag!)

 

Preggoleggings (jajemän, preggoplaggen kommer hänga med ett tag till, de är ju liksom så...sköna) / GlamMom.se (finns ett par kvar tror jag, hittas här)

Pjucks / Acne

Stickad ullväst / Loppisfynd

Sjal / Nic & Mel

Yetijacka / Loppisfynd

Solglajer / Fyndade på loppis i NY

 

Vi slank ner till Hammarbyhamnen, där vi mötte våren bland böjda ben och fräsiga båtar.

 

...å sen avslutade vi vår prommisrunda med att plocka med oss lite välförtjänt käk ifrån Reggev Hummus. Hett tips för alla som bor i Estocolmo! Litet hål i väggen på Ringvägen på Söder som har sjukt goda hummusrätter. Vegovarianten med aubergine rekommenderas varmt. Rackarns mysig dag, känns som att energireserven fyllts på  rejält efter tre timmars ljusåsolåfriskluft-terapi!

10 kommentarer

Mer än 6 år sedan
Tack vanja för ditt svar! :) ska snart börja gå på vagnjakt och Joolz är nog en av faviriterna nu! :) innan tänkte jag en Emmaljunga, nen jag är ganska liten och kort själv så kanske en lättare vagn som er skulle passa mig bättre... Och tack för lyckönskningen, ska idag på första ultraljudet! :)
Mer än 6 år sedan
Angelica: jag har en liten tiger från Teddykompaniet , den sitter jättebra på suffletten utan att hasa ner. Dessutom matchar den bruna plastringen (som man fäster på sufflettkanten) läderdetaljerna på vagnen. Alltid en bonus he he. ;) googla teddykompaniet så hittar du! :)
Mer än 6 år sedan
Hej och tack för en härlig blogg!
Jag har också en Joolz och har svårt att hitta "leksakshängen" att fästa fram på vagnen (där du har en sjal bl.a.). Vore kul om bebis har något att spana på under prommisarna. Har du ngt tips på vad som passar och som inte åker ner?
Mer än 6 år sedan
Thilde: Tack snälla, hade inte tänkt på det så alls... :-/ Alltid bra med tips, i dag när vi var ute med vagnen tänkte jag på dig och slängde inte över filten.. :-)

Alicia: Men ÅÅÅåå, nu blir Igglypiggly supermallig! Och hans mamma med! ;-) Tack söta. Vår bebis heter Iggy. Men sen har han redan åkt på en rackarns massa smeknamn, som Igster, Piggly, Iggypiggy osv. Men han heter Iggy.

Maria: Jag håller helt med dig, visst finns det massor av fantastiskt fina vaginala förlossningar som går som tåget. Absolut! Men som jag upplever det är det inte så att man inte får höra om dem, utan snarare att man inte får höra om de som går fel och resulterar i skador. Vet att andra kan uppfatta det annorlunda, men jag upplever i alla fall att just dessa skador sopas lite under mattan och tystas ner. Jag vill inte skrämma upp någon, men jag vill att vi ska börja vara ärliga. Både om det som är bra och fantastiskt, och om det som är mindre fantastiskt.

Ida: Men oj, tack snälla. Vad fint sagt! :-) *tokglad* Grattis till septemberbebisen, du har nåt helt magiskt framför dig! :-) Vår vagn (som vi är sjukt nöjda med) är från ett märke som heter Joolz, du hittar den här: http://lekmer.se/barn-och-baby/barnvagnar-o-barnvagnstillbehor/liggvagnar/joolz-day-earth-elephant-grey-duo
Mer än 6 år sedan
Hej Vanja! Vill bara säga att du är så cool och inspirerande! Jag blir själv mamma i september och du är min stora inspiration! Jag har en fråga som jag vet du säkert redan skrivit om, men kan inte hitta det någonstans.. jag undrar vad det är för märke på er fina vagn?
Ha det så bra! H: Ida
Mer än 6 år sedan
Har följt dig i gravid vecka för vecka, och damn! du ser alltid så vacker och glad ut! Du verkar verkligen vara en fantastisk människa:D
Mer än 6 år sedan
Hej Vanja!

Vilken liten guldklimp ni fått! Stort grattis! Allt verkar ju gå himla bra dessutom. Skönt!
Jag följde hela din graviditet på youtube och såg att det blev lite diskussioner ang. ditt val att göra planerat kejsarsnitt. Jag såg även det avsnittet där du var på BB och fick prata med en barnmorska (eller om det var läkare) om alterntaiven som fanns. Där berättade du om din oro över att föda vaginalt. Du beskrev hur du har flera kompisar som fick komplikationer efter förlossningen och har mått jättedåligt.
Jag lider verkligen med dessa kvinnor och tycker det är viktigt att prata om att det kan gå snett vid en förlossning... och att de måste få hjälp efteråt givetvis. MEN det finns ju även de vaginala förlossningar som går väldigt väldigt bra. Det jag vill få sagt är att det inte bara finns mardrömsförlossningar där man bli inkontinent som följd, eller "spricker från Ystad till Haparanda".
För mig gick det väldigt bra båda gångerna jag födde mina barn. Visst, det gör sjuhelsikes ont och efteråt är man väl inte på topp fysiskt direkt men efter en dag eller två kände jag knappt att jag fött barn. Av alla vänner jag har som fått barn (och nu är vi många) är det bara en som fick komplikationer och efter några månader blev det mycket bättre.
Det jag vill få sagt är att alla gör som de vill, MEN alla förlossningar resulterar inte i bristningar med inkontinens som följd. Det är viktigt att prata om det också!
Så till alla er där ute som är gravida, det är lätt att det bara kommer fram mardrömshistorier om vaginala förlossningar, det finns väldigt många solskenshistorier OCKSÅ, där allt går strålande! :-)

Mer än 6 år sedan
Vilket underbart vårväder ni har - där är jag liiiite avis :) Bor i Skåne och igår hade vi regn.

Jag följer ju dig här, på IG och på youtube. Tycker du verkar vara en fantastisk människa. Och du har ju en del människor som följer dig :) så då tänkte jag ta tillfället att visa dig detta och se om du vill dela de vidare med alla dina läsare?

http://lillahell.blogg.se/2014/february/kunskap-ar-makt.html

Jag fann de på en blogg jag följer och de är en viktig video.

Ha en bra dag med bebben ! :)
Mer än 6 år sedan
Hej Vanja! Jag måste bara säga att du har nog världens sötaste unge på riktigt! Han ser ut som en så nöjd grabb hela tiden. Men jag har en fråga till dig som jag har undrat lite på, Iggy, Igster whats the real deal? Vad är hans fullständiga namn?

Kram Kram
Mer än 6 år sedan
Hej Vanja!

Jättekul att följa din blogg och dina klipp. Måste bara informera om en sak och hoppas att jag inte låter som en super sur klago morsa. Det är inte alls bra att ha en sjal så där för vagnen. Vet att massa Stockholms mammor gör det men det är superdummt av flera skäl. När det är kallt ute blir det extra kallt i det instängda för bebisen. Samma sak när det är varmt ute blir det extra varmt när man täcker för (tänk själv att typ ligga och andas under täcket en längre stund). Bebisen ser inte dig vilket kan vara läskigt när den vaknar till. Framförallt så ser inte du bebisen. Du vet inte vad som händer där under. Absolut worst case så kräks och kvävs bebisen. De varnade om att ha en sjal så där på BB, förlossningsföreläsning på sjukhus och MVC. Tänk över det för er och er söta bebis skull!
Kärlek
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen