Glömde ju!

...att berätta om i torsdags, då var ju jag och Niklas på inskrivning på Danderyds Sjukhus inför vårt snitt. Vi fick träffa den barnmorska som kommer vara med oss på onsdag när det är dags att plocka ut Iggy (till alla som undrar - jupp, han ska heta Iggy, det är inget arbetsnamn ;-D). Hon kollade hjärtljud på bebisen och blodtryck på mig, och kändes allmänt härlig. Väldigt bra att ha träffat henne innan, hon kommer ju vara den som är min partner in crime (förutom Niklas såklart) på min sida skynket så att säga. Så det är skönt att ha fått känna lite på varandra innan. Verkade supermysig, varm och lugn. Vi fick också träffa läkaren som ska göra själva snittet. Det var en barsk dam som först skrämde livet ur oss, men som man efter ett par minuter märkte hade en glimt i ögat. Då blev hon mindre läskig. Huvudsaken är att det känns som att hon har koll på läget, och så kändes det verkligen. Fick uppfattningen att hon kan sin grej utan å innan. Vi träffade också en narkosläkare, och fick lite allmän info om hur allt går till. Självklart får man inte ha nagellack, så delar av min fräsiga Mommy Makeover får jag helt enkelt...skrapa bort, ha ha... De rekommenderade oss att kika på den här filmen som Danderyds Sjukhus producerat, och som visar hur ett kejsarsnitt går till. Vi visste om den men hade inte vågat kika på den (vill inte se några uppskurna magar tack), men de försäkrade oss om att man bara fick se sånt som man...vill se, så att säga. Och om det är någon som blir irriterad på att jag inte vill se hur ett snitt går till rent kirurgiskt (när jag ändå kämpat så hårt för att få just ett snitt), så vill jag bara säga att för mig är detta med att föda barn som att välja mellan pest eller kolera. Och jag vill inte grotta ner mig i de obehagliga aspekterna av något av födslosätten. Jag vill fokusera på det som är bra och härligt. Och framförallt vill jag fokusera på att vi ska få träffa vår bebis. Jag vet precis hur ett snitt går till, men föredrar att inte se det "live", just för att jag bara vill ha bra bilder i huvudet när det är dags. Det kommer bli nojigt nog ändå att lägga sig på ett operationsbord. Hursom, filmen vågade vi oss på i kväll (vilket lördagsmys va!), och den var jättebra. Informativ. Så om det är någon som undrar vad som händer före, under och efter att man snittas så kan jag rekommendera att kika på den. Hursom, det var ungefär det som hände på inskrivningen, för min del kändes det bra att man har satt sin fot på avdelningen där man kommer hänga, och blivit lite bekant med både omgivningar och personal. Bra förberedelse. Och hörrni - jag måste säga ett stort TACK till er som delat med er av era snittupplevelser till mig här på bloggen och på Instagram. Ni är så fina som berättar! Tack vare er känner jag mig ännu mer förberedd, och bekväm. Har sagt det förr men jag säger det igen, det känns som att jag genom något slags magiskt trollslag fått en massa nya bästisar via bloggen och Insta. ♥

4 kommentarer

Mer än 6 år sedan
Jag har också alltid, ändå sedan jag var liten, vetat att om jag någon gång ska föda så ska det vara via kejsarsnitt. Jag är inte heller mest rädd för smärtan utan är mest rädd för att tappa kontrollen och att barnet och jag ska skadas för resten av våra liv. Jag är ett kontrollfreak precis som du och står inte ut med tanken på att behöva utsätta mig själv för de risker som en vaginal förlossning innebär. Jag väljer snitt alla dar i veckan!

Det är verkligen helt fantastiskt att läsa din blogg och inse att det finns kvinnor som resonerar precis som jag. Som tycker att det är en rättighet att få bestämma över sin egen kropp och att inte enbart vaginalt ska ses som normal födsel utan att kejsarsnitt borde ses som precis lika normalt.

Nu är det snart min tur att dra på mig riddarutrustningen och gå ut i krig. Är i åttonde veckan och ska på inskrivningssamtal nästa vecka. Wish me luck! ;)
Mer än 6 år sedan
Lena: Tack snälla! :-) Fick preciiiis reda på att filmteamet kommer få följa med hela vägen in i operationssalen! Väldigt roligt för oss att få Iggys födsel fräsigt dokumenterad, och fint att kunna få visa hur en kejsarsnittsförlossning går till också tycker jag. :-)

Lotta: Tack, gulle dig! :-) Handsvetten är tyvärr kvar, ha ha... Hittade en rätt bra lösning på nageltjejsproblemet dock: en nageltjej som OCKSÅ har handsvett! *asg* Hon får mig att slappna av och inte känna mig så grisig. ;-) Vi e två svettisar liksom... Hoppas dock att det lugnar ner sig när Igster flyttat ut. Vill helst inte vara en svettis resten av livet... ;-)
Mer än 6 år sedan
Du verkar vara en riktigt gullig tjej! Önskar dig/er all lycka till med förlossningen!
PS. Hur är det med handsvetten? Gick den över? :-)
Mer än 6 år sedan
Så kul att allt ordnade sig för dig med kejsarsnitt! kommer gravid vecka för vecka filteamet få filma hela snittet? jag har för mig att du nämnde att ni kanske kommer filma när iggy föds.
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen