I dag...

...var vi invaderade av "Gravid vecka för vecka"-teamet! Niklas satt och sa en massa kloka saker om hur han ser på sitt kommande pappaliv, vi packade upp lite efterlängtade bebispryttlar som vi hittat på lekmer.se (ÄLSKAR att ALLT går att klicka hem på nätet! Passar en tidspressad dam som mig alldeles perfekt!) och jag fick mig en rejäl överraskning - igen! På onsdag sänds programmet, så får ni se vad som hände. 

 

Fotograf-Thomas och producent-Malin var väldigt fascinerade av vår vattensäng. Hade de inte behövt ränna iväg för att filma Dessie på eftermiddagen tror jag att de skulle legat kvar än.

 


Har förresten fått lite frågor angående att vi är med i detta program, så jag passar på att svara på dem nu:

 

Jag undrar, var det självklart för dig att vara med i "Gravid vecka för vecka", hur gick tankarna? Tack för att du sa ja, superkul att kika på dig på Instagram och YouTube!
Först och främst - så himla KUL att ni tittar på programmet! Vi är så himla glada att ni är med på vår bebisresa, det är otroligt roligt att få era smarta tips och söta kommentarer. Så - tack fina ni! Det var inget svårt beslut att tacka ja till att vara med, eftersom vi kände oss trygga med att det ju inte direkt var snaskteve som skulle skapas. (Svårt att göra Paradise Hotel av ett gäng preggosar liksom.) Både jag och Niklas tyckte det kändes superroligt (och väldigt lyxigt!) att få vår bebisresa dokumenterad. Tänk vad kul att kunna se tillbaka på de här programmen om ett par år, och vad sjukt roligt det hade varit om man själv hade kunnat se ett avsnitt där ens egna föräldrar till exempel fick reda på att de skulle få en liten flicka, diskutera namnförslag osv. Jag tror att Iggy kommer tycka det är skitkul att se serien när han blir lite äldre. Jag såg dessutom en chans att få sprida vettig information om kejsarsnitt, och hade förhoppningar om att kanske till och med kunna ge stöd åt någon som tänkt samma tankar som jag. Och med tanke på de mail/kommentarer jag fått hittills så har jag faktiskt fått göra precis det. Och det känns helt fantastiskt. Så himla fint.

 

Kommer ni filma i operationsrummet vid förlossningen?
Jag hoppas att vi får tillstånd till det. För eftersom kejsarsnittsfrågan är så viktig för mig vill jag gärna visa hur HELA processen går till, och då ingår även själva födseln. Så, förutsatt att vi får för sjukhuset, så kommer kamerateamet vara med när Igster plockas ut. 

 

Kommer man kunna följa dig efter förlossningen, fortsätter programmet? 
Jag tror att det blir ett program till efter förlossningen, men inte mer än så. Vet inte riktigt hur det är tänkt faktiskt. 

 

Kommer du fortsätta det flitiga Instagrammandet och bloggandet efter att Iggy anlänt?
Det kommer jag absolut! Jag tycker det är superkul att blogga och Instagramma, framförallt för att det känns som att jag fått ett nytt stort virtuellt kompisgäng i er läsare och följare. Ni kommer med så braiga tips och har så vettiga funderingar, lämnar så fina kommentarer... Jag tror inte att jag kommer kunna klara mig utan er i fortsättningen! Särskilt inte nu när Iggy faktiskt dimper ner alldeles strax, tänk vad lyxigt att ha värsta expertpanelen med härliga mamas som man kan fråga om allt möjligt. I ♥ you!

 

Kan du inte göra några videoinlägg i bloggen (utöver de från "Gravid vecka för vecka")? 
Om det är något som ni skulle vilja så kan jag absolut göra det, kanske framförallt efter att programserien tagit slut i så fall. Så fortsätter den liksom ändå... Vad säger ni, är ni peppade på att jag fortsätter videoblogga, eller räcker det med Insta och den vanliga bloggen? Tyck gärna till!

 

Har fortfarande några frågestundsundringar kvar, och alla svar kommer - jag lovar! I morgon kanske jag lyckas få till den sista batchen. :-)

24 kommentarer

Mer än 6 år sedan
Det vore jätte-skoj att få följa din lilla familj även när Iggy anlänt...och en videoblogg lät som en kanonid'e då jag följt er i "vecka för vecka" slaviskt. Du har så klart gått och blivit en favorit!
Själv väntar jag mitt andra barn (men går igenom min tredje graviditet) i juni! Tjoho!
Kram
Mer än 6 år sedan
Jaa videoblogg! För att kunna följa din första tid som mamma.
Och hemskt gärna ett avsnitt där du visar hur du fixar håret med plattången, som någon föreslog tidigare (även om jag förstår om det känns fånigt). Köpte en sån (svindyr) efter att min frisör rekommenderat mig att använda den för att böja ut topparna, istället för med rundborste, och det blir så fult när jag gör det! Haha! Typ helt tvära vinklar i håret. Hjälp någon...
Din iofs tydliga beskrivning i bloggen var tydligen inte nog för mig att fatta hur man gör.
Kärlek till dig och alla andra fina glammiga eller oglammiga mammor därute.
Mer än 6 år sedan
JAAAAA!!!!! Videoblogga:) du är så himla inspirerande! Får kraft utav dig <3
Mer än 6 år sedan
Jaaaa självklart bara måste du fortsätta med Videos!!! du är SUPERHÄRLIG!!!
Dig vill man veta mer om!

kram från Paris
Mer än 6 år sedan
Tycker att det är starkt av dig att stå på dig om kejsarsnitt. Personligen är jag lite tvärt om. Aldrig kejsarsnitt! Men så har jag stått på andra sidan skynket ett antal gånger och sett när bebisar "ploppar ut" ur magen. Är utbildad operationssjuksköterska. Det är ganska "starka" bilder som kommer filmas om ni väljer att dokumentera hela processen, men det kanske ni vet. Före och efter " ut ploppandet" hade jag inte viljat se om det var min mage.
Mer än 6 år sedan
Hej, här kommer ett litet mamma-tips från en nybliven mamma. IKEAs tvättlappar som alla rådde mig att köpa typ hundratals av tycker jag hittills (hon är två månader)har känts alldeles för grova för mitt lilla gryns mjuka mjuka hud. Köpte istället imse vimses tvättlappar. De är suveräna, så mjuka och sköna. Jag använder dem till allt, vid blöjbyte, som tvättlapp, kräklapp mm. Dessutom är de det enda tygstycke som ens fick närma sig mina ömma ömma bröstvårtor i början av amningen. Jag köpte två färger så man kan ha olika till rumpa och ansikte. Tips tips! Uppskattar både din blogg och insta!! Lycka till med lillen!

Mer än 6 år sedan
Hej! Vilken söt och smidig spjälsäng? Varifrån är den om man får fråga :)
Mer än 6 år sedan
Tummen upp för videos helt klart :) SÅ himla kul att få följa er! Ni verkar så himla goa och du är så himlans söt! Kramisar
Mer än 6 år sedan
Ja! Fortsätt gärna med alla typer av uppdateringar här och där. Både i text, stillbilder och rörlig bild är det superkul att följa dig. Så härlig och inspirerande kvinna! Kram till dig!
Mer än 6 år sedan
Självklart så vill jag att du ska videoblogga efter programmet! Det är så himla roligt och intressant att lyssna på dig.
Mer än 6 år sedan
Ja snälla fortsätt att videoblogga efter programmet.
Jag kommer gå igenom samma process som du men några veckor efter, är i v 32 i morgon.
Jag skulle verkligen uppskatta och se hur det tycker allt varit med snittet, bebis osv :)

Mer än 6 år sedan
Ja ja ja! Jag skulle verkligen gilla om du videobloggade då och då. Funderar själv på att göra det... Måste bara hitta tiden till det! Kram
Mer än 6 år sedan
Det har varit så kul att följa dig i programmet och det vore jätte kul om du fortsatte videoblogga efter förlossningen. Tror det kommer bli tomt annars, gillar så mycket att se era videobloggar..
Mer än 6 år sedan
Ja, snälla fortsätt videoblogga efter att "gravid..." är slut!!
Mer än 6 år sedan
Hej! Jag vill absolut att du ska fortsätta med videos efter programserien. Jag har just kollat på alla dina Vecka för vecka avsnitt på youtube, vart ett litet maraton typ.. jag hade aldrig sett dig innan, men jag var tvungen att börja titta på dina avsnitt efter att jag såg avsnittet med gravid plåtningen där jag verkligen fastnade för din personlighet, du verkar så intressant och härlig som person och jag tycker du är så himla fin så jag var tvungen att börja följa dig. Nu vill jag bara se meeeerrr, så jag hoppas att vi kan få fortsätta följa dig i videos även efter du blir klar med den här programserien.

kram :)
Mer än 6 år sedan
Ja!! Vill absolut fortsätta att följa dig och ditt nya liv med Iggy! Du är superhärlig och inspirerande! Bra att du lyfter kejsarsnittsfrågan. Jag hejar på dig och andra/alternativa tillvägagångssätt och val. Varför inte liksom om möjligheten finns och det känns tryggare för individen/individerna? Lycka till med allt! Stor kram
Mer än 6 år sedan
Jag tycker helt klart du ska fortsätta med videos efter :)
Mer än 6 år sedan
Jaaaaa, fortsätt videoblogga, instagramma och blogga! Kan de inte fortsätta filma dig? Kan man skriva till någon ansvarig och be dem fortsätta? Det är ju när Iggy kommer som det börjar på riktigt - då vill man ju VERKLIGEN få följa med! :) Då får det ju inte ta slut hipp som happ!
Mer än 6 år sedan
Ja snälla fortsätt videoblogga när Gravid vecka för vecka är slut!

/Preggo-Petra
Mer än 6 år sedan
Hej!
Vore jättekul om du fortsatte med videobloggar efter att serien är slut. Känns ju supertråkigt att inte få följa dig under resten av resan. Du kanske kan ha en egen serie, "Bebis vecka för vecka" :D
Mer än 6 år sedan
Har sexualiteten ökat sedan du blev gravid, eller är det som förut? Många kvinnor säger ju att känslorna ökar. Vissa mer än andra. Och hur reagerar din man när din mage växer?
Mer än 6 år sedan
Vilka bra svar! :) <3
Självklart skulle det vara superroligt om du ville dela med dig av videoinlägg sen när vecka för vecka är slut!!!! :D
Kramar
Mer än 6 år sedan
Jag har inga barn än och inga planer på att skaffa det heller, men du är så sjukt cool och inspirerande kvinna! Den dagen jag själv står där du är och är preggo så hoppas jag att jag går vara lika vacker och cool som dig! Wow kvinna!

Kram Ewe
Mer än 6 år sedan
Hej Vanja!

Tack för en bra blogg och "Gravid vecka för vecka"! Och go you, starkt kämpat för att få den förlossningen du behöver.

Jag har en liten fråga som jag hoppas att du har lite insyn i. Hur lång tid tar det egentligen att bli gravid?! 7 månader sägs ju vara medlet, men jag vill höra från en riktig människa med lite koll (som själv och som har bekanta som är/varit gravida) hur lång tid det tar innan man får till det. Kan inte höra mig för själv, eftersom det inte är officiellt att jag och min sambo försöker. Vi är inne på fjärde försöket nu, och jag börjar bli orolig. Nästan varenda person man läser om på nätet har ju blivit gravid på första försöket!
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen