Mera frågestundssvar - jobb å sånt!

Hur kom det sig att du blev VD för Glam Mom? Verkar riktigt kul!
Jag är VD för GlamMom eftersom jag har grundat företaget tillsammans med Malin som ni ser här ovan. Vi drog igång hösten 2011 med ambitionen att fräscha upp och glamma till det (i vårt tycke) alldeles för undermåliga utbudet på gravidklädes- och amningsbhfronten. Vi tycker att man ska kunna få behålla sin egen stil och fortsätta vara sig själv när man är preggo och ammar. Att man ska slippa tvingas in i den där Mammastilen, där allt lätt blir väldigt tantigt eller väldigt gulligt. Och vem vill bära amningsbhar som ser ut som nåt man möjligtvis hittar i sin gammelmormors garderob? Inte så himla många, tänkte vi, och letade reda på så mycket snyggt vi kunde. Och det verkar som att det var fler som kände likadant, för två och ett halvt år senare har Glam Mom vuxit så det knakat, och vi hoppas på att kunna bli större och bättre för varje år som går, så att vi kan bidra så mycket vi bara kan till ett vettigt utbud på mammaklädesfronten. Och JA! Det är svinkul! Jag älskar mitt jobb. :-)


Vad har du för förväntningar/rädslor/känslor inför att klara livet som mamma och framgångsrik entreprenör?
Förväntansfull/livrädd/peppad/nojig/trygg/superosäker... Ungefär så har det sett ut. I alla fall tidigare. Ett sammelsurium av tankar och känslor; en rackarns röra. Men! Det börjar kännas som att jag sakta men säkert reder upp den. Jag tror att det kommer gå alldeles utmärkt med kombon bebis/företag, och den första utmaningen att få till nu blir min mammaledighet. Eller - "ledighet" är väl att ta i. Jag kallar det för "mammanedtrappning". Jag kommer fortsätta jobba på, i mån av tid, men vi kommer lägga över huvudansvaret för Glam Moms PR (som är det som jag framförallt jobbar med) på en superduktig tjej som jag faktiskt hade möte med i dag. Hon kommer göra ett grymt jobb, och hur svårt det än är att släppa ifrån sig delar av ansvaret för företaget (som ju också är min bebis, lika mycket som Iggy, fast på ett annat sätt) så är det ett måste. Jag är inte så naiv att jag tror att jag kan ha en nyfödd bebis och jobba 150% (som jag gör nu) samtidigt. Men en nyfödd bebis och jobba så pass mycket så att jag känner att jag har koll tror jag absolut att jag kan få till. Jag och Malin har också en jättebra plan för våren vilket känns kalas, och jag bor fem minuter från vårt kontor vilket innebär att jag kan poppa förbi där så ofta jag (och Igster) kan och vill. Har också turen att kunna sköta i princip alla mina arbetsuppgifter från min dator, så jag behöver varken bry mig om tid på dygnet eller ens behöva vara i Sverige för att kunna ratta sånt som behöver göras. Jag älskar mitt jobb, och har en känsla av att jag hellre kommer pyssla med något GlamMom-relaterat än att ta en fika när jag har tid över. Men några mammalatte ska såklart slinka ner. ;-) På längre sikt tror jag enbart att det är positivt att vara egenföretagare och mamma. För att kunna vara flexibel med tider och platser känns som något som kommer vara guld värt när man har barn. Är Iggy sjuk? Jaha, då jobbar jag hemifrån med honom. Är det dags att hänga lite extra? Jaha, då skippar vi dagis, spenderar hela dagen tillsammans och så jobbar jag på söndag istället. Eller inte alls om det inte är nödvändigt. Jag tror att en miljon situationer som är trixiga för föräldrar blir enklare av att man bestämmer själv över sitt jobb och sina arbetstider, och att man kan vara flexibel.


Ska du tillbaka till Glam Mom när du är klar med din mammaledighet?
Se ovan. Frågan är om det ens kommer kännas som att jag "lämnar". Tror att de på kontoret kommer behöva sakna mig mindre än vad de tror de kommande månaderna. Igster kommer nog bli en del av GM-teamet rätt omgående. He he.


Kommer pappan stanna hemma med Iggy någon fast dag i veckan eller tänker ni båda jobba 100%?
Planen nu är att jag är mammaledig på mammanedtrappning i 6 månader, sen tar Niklas över i 6 månader. Efter det vet vi inte riktigt. Då kanske vi delar på tiden, tar hjälp av mormor & morfar eller farmor & farfar någon dag i veckan, eller hittar världens bästa barnflicka som kan ta några timmar när det behövs. Ingen aning faktiskt, men det hinner vi säkert lösa tills dess. 


Vad har du för utbildning? Vad har du jobbat med tidigare?
Jag har ingen fräsig universitetsutbildning eller så, utan det mesta jag kan har jag lärt mig på vägen. Treårig gymnasieutbildning är det jag har i bakfickan, gick yrkesmusikerlinjen på Södra Latin i Stockholm. Började sen frilansa som journalist när jag var 16 och skrev alltifrån artistintervjuer för tidningen OKEJ till artiklar om forskning och vetenskap för olika uppdragsgivare. Jag spenderade också många år i musikbranschen, släppte en skiva och skrev låtar åt andra. Jag har lärt mig otroligt mycket av min mamma som jag även arbetade en hel del med i början. Hon är en orädd person som ger sig på allt; hon har varit chefredaktör för en rackarns massa tidningar, hon har producerat tv-program och hon är glaskonstnär. Hennes senaste entreprenöriella äventyr är att starta ett gårdsmusteri. Otroligt inspirerande, och hon har lärt mig det viktigaste av allt när det kommer till att vara egenföretagare: man måste våga! Så man kan väl säga att jag, via fantastiska människor jag mött på vägen, har skapat mina egna kunskaper. Tror att det är så de flesta entreprenörer utvecklas, det är svårt att läsa sig till hur man skapar, driver och sköter ett företag. Man måste liksom…göra det.


Jag undrar vad du tycker om att göra på din fritid? 
Jag är en riktig hemmagris och har dessutom eremit-tendenser. Så det bästa jag vet är att vara ensam hemma. Jag ÄLSKAR det. Har alltid, och kommer alltid, välja en kväll hemma själv framför en kväll ute med andra. Låter kanske tråkigt, men ge mig bara min soffa och min dator så roar jag mig kungligt i timmar, dagar, veckor. Det finns så mycket bra att läsa, lyssna på, titta på...


Jag såg en musikvideo med dig som var några år gammal, håller du fortfarande på med musik?
Njaaaeeejaaaeeej. Är väl svaret på den frågan. Musik har alltid varit min stora passion, så jag kommer aldrig "inte" hålla på med musik. Eller sluta vara intresserad. Men det är inget jag pysslar särskilt aktivt med för tillfället. Min studiohörna här hemma har nu omvandlats till Iggys hörna, t ex, det säger ju en del. Jag var länge övertygad om att det var i musikbranschen som jag hörde hemma, först som artist och sen som låtskrivare, men vips! ...så ser livet helt annorlunda ut än vad man tänkte sig, och man är toklycklig ändå. Så det är verkligen en lärdom: saker och ting kanske inte blir alls som du hade tänkt dig, men de kan bli MINST lika bra för det. 

 

Eftersom det dök upp lite frågor om musik avslutar jag denna svarssesion med att bjussa på en låt som jag skrev som alla hjärtans dag-present till Niklas för ett gäng år sen. Den heter - logiskt nog - "Song for N". ♥

6 kommentarer

Mer än 6 år sedan
Lisa: Men oj, tack snälla... :-) Min platta försvann från iTunes och Spotify när de förhandlade om villkoren för musikskapare, vet inte riktigt varför. Har frågat mitt skivbolag varför det är så och kollat om de kan få upp den igen. Men annars kan jag posta lite låtar här i bloggen, och försöka se till att de går att laddas ner någonstans. Gulle dig, så himla skoj att höra att du tyckte om vad du hörde. <3
Mer än 6 år sedan
Sandra: Men HJÄLP vad glad jag blev av din kommentar, nu dör jag ju rodnadsdöden lite här hemma... ;-) Ledsen för sent svar! Tröjan är underbar, håller med, ha ha. Den är dock köpt på en marknad i Costa Rica, så den blir trixig att hitta tror jag. Men jag rekommenderar varmt en tripp till CR, där finns mer härligt att skåda än fräsiga tröjor! Åk till Santa Teresa! Kram
Mer än 6 år sedan
Vaaar har du köpt tröjan du har på bilden? Den är ju helt fantastisk!!! Snälla svara! :) För övrigt tycker jag att du är en av de coolaste människor jag har skådat!
Mer än 6 år sedan
Wow, vilken röst du har! Känner spontant att jag bara måste få höra mer av dig. Kan man få tag i din skiva någonstans? Hoppas hoppas...
Mer än 6 år sedan
Är det du som sjunger. Jätte fint
Mer än 6 år sedan
Herregud vad duktig du är! Din låt var jättefin :)
Jag har hittat hit ganska nyligen, men måste bara säga att du är så sjukt imponerande! Önskar dig all lycka till med bebis. Kram!
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen