Life unexpected

Livet bjussar verkligen på överraskningar. Det här är en bild på min lunch från i dag, men det är Svenska Dagbladets kulturdel som är stjärnan i det här inlägget. Eller rättare sagt, snubben på omslaget; Leo. Mer känd som DJ Mendez. Namnet kanske inte ringer någon klocka, men den här låten gör garanterat det för många. Den var en riktig rackarns hit, och jag träffade Leo litegrann back then, eftersom min dåvarande pojkvän var inblandad i hans skiva. Jag var också med på ett hörn, då jag körar på ett par av låtarna på plattan.

 

Hursom, skivan genererade ett par hitsinglar och Leo gick från att vara en okänd förortssnubbe till att spela för utsålda hus. Han (som mååååånga andra) hanterade framgångens alla lockelser sisådär, vilket genererade ett par rätt stökiga år. Minns att jag sprang på honom en sen natt (eller tidig morgon) utanför Spy Bar, och då var det rätt uppenbart att han gått in ganska hårt för drogprylen. Inte så härligt, kanske särskilt eftersom han hade en färsk liten son och en fru som väntade därhemma.

 

Efter ett par röjiga år gjorde han Melodifestivalen och kom tvåa, men sen blev det tyst. Har inte tänkt på honom sen dess.

 

Hursom, i dagens Svenskan så läser jag om honom. Fattar först inte att det är han på omslaget, studsar till när jag inser att ju är han. Fast äldre. Inte så konstigt, det var 16 år sen vi sågs senast. Hans lille son har hunnit bli 17 år, läser jag. Men det mest fascinerande är att Leo (som är född i Chile) flyttat tillbaka dit, och han är superstjärna där. Bor i ett av Chiles mest exklusiva områden, är en självklar gäst när presidenten ska sväras in (!) och figurerar i press och tv flitigare än flitigast. 

 

Tydligen är hans familj motsvarigheten till The Osbournes i Chile - "Los Mendez" är en skruvad dokusåpa om hans familj, och följs av miljontals tittare varje vecka. Helt galet. Tv-serien är så stor att det till och med görs parodiserier baserade på den. De är typ...The Kardashians. 

 

Leo håller fortfarande på med musik och driver eget skivbolag, och han verkar lycklig. Ola Håkansson som chefade över Stockholm Records som släppte Dj Mendez platta betalade tydligen för Leos rehab, med kravet att om han inte styrde upp sig skulle hans kontrakt rivas. En fin gest måste jag säga, och det verkar ha funkat.

 

Så himla spännande tycker jag, det här med vart livet tar en. Leo blev Dj Mendez som skulle bli artist i Skandinavien. Och nu är han superstar i Chile, för att han är sig själv. Eller kanske rättare sagt en doku-uppskruvad version av sig själv. Fyra kids har han. Återförenad med frun som fanns med i bilden när jag körade på hans platta för så länge sen. Och den nu 17-årige sonen har nyligen haft modet att komma ut som homosexuell, nåt som inte är lika självklart i Chile som här i Sverige.

 

Ännu ett exempel på att livet inte alltid blir som man tänkt sig, men det blir bra ändå. Eller till och med bättre.

2 kommentarer

Mer än 7 år sedan
Cissi: Det finns en massa videos på min YouTube-kanal (www.youtube.com/vanjawikstrom ) om du vill kika på oss. ;-) La upp en kejsarsnittsvideo där för ca två månader sen, men sen dess har jag inte visat ärret. Bra att du påminde, jag fixar en sån video. :-) Passar på att visa magen med då. Prenumerera gärna på kanalen så missar du inga videos. KRAM och tack för dina fina ord!
Mer än 7 år sedan
Hej :) Känns som det var jättelänge sedan du visade video på er? Eller så kanske jag bara missat :/ Men är ju så nyfiken nu på hur ditt kejsarsnittsärr ser ut nu? Samt hur magen (sidan och framifrån) blivit efter graviditet? Du ser så himla fräsch och fin ut :) Kramar
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen