Mammagruppsmys!

Eller, okej, inte "riktig" BVC-mammagrupp - men en egenhändigt ihopsnickrad sådan fick jag hänga med i dag. Spenderade nämligen eftermiddagen med Annika & Hannah, två färska mamas som även är färska kompisar till mig. Vi parkerade oss (och våra tre bebbar och tre vagnar) på fantastiskt barnvagnsvänliga Egoïste i Moodgallerian (tips om man är fler än två vagnar...) och snicksnackade i flera timmar om allt möjligt.

 

Det var faktiskt allra första gången jag träffade Annika och hennes lille Frans. Men det känns som att jag känner henne eftersom jag följer henne på Insta och även läser hennes blogg. Hon valde också att föda med planerat kejsarsnitt och skrev väldigt öppet om det, och det var faktiskt en av er bloggläsare som tipsade mig om hennes blogg när jag var preggo och gick ut med att jag ville föda på det viset. Jag började läsa den, och sen dess har vi haft lite kontakt just iom att hon gick igenom precis samma sak som jag, fast några månader före. (Hennes blogg hittas här.)

 

Det var väldigt kul att ses irl så att säga, rasande trevlig mänska! Inspirerande på klädfronten också, hon jobbar som moderedaktör så det kanske inte är så konstigt att hon får till det.

 

Hannah är också en rackarns trevlig och väldans fräsig mänska. Hon är stylist på Amelia, och vi lärde känna varandra litegrann när hon lånade kläder från GlamMom till preggoplåtningar för tidningen. Sen sprang vi in i varandra på en amningskurs och nu har hon begåvats med lille Knut, tre månader. Han låg dock och snusade i princip hela vår fika, så då fick hon gossa lite med Piggly istället. 

 

Hannahs blogg läser jag också. Hon skriver väldigt öppet och ärligt, till exempel om sin förlossning som inte blev riktigt som hon hade tänkt sig. Kolla in hennes blogg här.

 

Det var väldigt kul att hänga med dessa två mamas, dels har vi (jag å Annika) kejsarsnittsprylen gemensamt, men ett område vi alla tre är väldigt lika på är att vi äääälskaaaar våra jobb. Annika fick sin bebis i december och började jobba i princip heltid i januari. Precis som jag alltså. Hon är också egenföretagare och det var väldigt spännande att höra hur hon tacklar jobb/bebis/familj/socialt liv osv. Det visade sig att vi gör på nästan exakt samma sätt. Jobbar när bebisen sover, annars någon timme på kvällen när killen tar över, samt sitter uppe på nätterna.

 

Hennes kille är (precis som Niklas) också egenföretagare och även han flexar lite för att Annika ska t ex kunna jobba på plåtningar där det är trixigt att ta med Frans. Kändes bara så skönt att höra att det finns fler än jag som rattar 100% jobb under denna mamma"ledighet", och att det GÅR. Jag tycker ju att det funkar 90% av tiden, men ibland slinker stressen in i systemet, och ibland känner jag mig som en skurk som till exempel inte varit på öppna förskolan med Iggly en endaste gång. Men han hänger ju med på allt jag gör jobbmässigt, så han får uppleva en massa annat tänker jag, som de som hinner med alla de där öppna förskoleprylarna kanske inte får. Same same but different liksom. Och lika bra, fast annorlunda.

 

Väldigt trevlig eftermiddag helt enkelt. Hoppas på fler mammagruppsträffar som dessa!

4 kommentarer

Mer än 7 år sedan
Amanda: Välkommen hit! :-) Jaaa, jag har ett superbra tips! Kolla in denna, en toksmart gylfförlängare som gör att man kan använda sina egna braller lääänge:

http://glammom.se/tillbehor/carriwell-flexi-belt-gylfforlangare/
Mer än 7 år sedan
Hej!
Min fråga hör kanske inte till inlägget ovan men tänkte om du har några tips. Har nyligen hittat hit!
Jag undrar om du har något tips på hur man kan förlänga användningen av sina egna byxor när man är gravid? :)
Mer än 7 år sedan
Så mys att hänga ️. Kram
Mer än 7 år sedan
Jag med! (hoppas på fler mammadejter alltså!) Jättekul att ses igår! Kram
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen