Nattmarodören

Jag har ju gnölat lite tidigare om det här med Igsters sömn. Han sov så rackarns bra i flera månader, och sen helt plötsligt så är det vakning varannan timma som gäller. Det började ju vid vaccinationen för två veckor sen, och det har inte blivit bättre sen dess. Det är ett rackarns hattande på natten, och även lite hattigare än vanligt med sömnen på dagtid tycker vi. Pust.

 

Det kan ju bero på att han är inne i ett utvecklingsleap. Förhoppningsvis styr sömnen upp sig ju längre in i leapet han kommer. Det kan ju också vara att han håller på och ändrar sina sömnmönster. Det har man ju hört om; kompisar vars bebisar sovit från 21 till 09 i ett halvår, och sen en dag så börjar de vakna kl 06 och är pigga som små bebismörtar. Får väl erkänna att jag hoppas mer på alternativ nr 1. Är ingen morgonmört myself, så en sjusovarbebis skulle helt klart vara mer i fas med sin mor, om man säger så.

 

Hursom, i kväll testar vi en ny grej, vilket är att lägga Iggly kl 21. Tidigare har han ju lagt sig när Niklas knytit sig, vilket varierat litegrann. Snusat i soffan bredvid oss om han varit trött innan dess. Men nu ska det bli en fast läggningstid tänker vi, borde väl vara bra? Vet inte riktigt vad jag hoppas på att åstadkomma genom att lägga honom tidigare än vanligt, men det bara...kändes som att det kunde vara bra med lite redigare rutiner. På med pyjamas, mata och spela Rockabye Baby (de har gjort en hel platta med Bowie-låtar upptäckte jag just - hurra!).

 

Så nu har jag precis lagt Iggeloni, och själva läggandet och somnandet gick finfint. Nu får vi se hur länge han sover, och hur många vakningar/matningar det blir innan morgonen. Håll tummarna för oss please.

3 kommentarer

Mer än 6 år sedan
Mina: Ååå, tack för info och tips! Uppskattas verkligen! Och vilken fantastiskt fin blogg du har. Har sagt det förut (tror jag?) men säger det igen: SJUKT fin blogg! :-)
Mer än 6 år sedan
Hej Vanja! Tänkte bara trösta dig med att det finns ngt slags 4-månaders sömnbakslag (googla 4 month sleep regression) som kommer helt plötsligt och kan vara jättejobbigt ett tag men som sedan går över precis lika plötsligt. Våra killar har båda haft en tydlig sådan regression. Tidig läggning o bra rutiner tycker vi annars är jätteskönt. Bebis nr3 är en nattuggla (efterdyningar av veckor av skrikiga kolikkvällar) men våra två första bebisar har haft läggning absolut senast kl19 (oftast kl 18) sedan de var ett par månader gamla. Superskönt för alla inblandade! Hälsar den ofrivillige babysömnexperten ;-)
Mer än 6 år sedan
Alltså denna sömn...eller rättare sagt bristen av den. Fy vad det är jobbigt. Vi har det precis likadant som ni. Vissa nätter hinner jag inte somna om förrens Hugo börjar knorra igen. Jag har försökt minska på matandes i alla fall, med förhopppningen att han ska avvänjas. Men jag vette tusan...däremot är läggningen klockan åtta (plus minus nån timme) vår paradgren. Då får jag och hans pappa lite tid för oss själva och det är faktiskt inte så dumt. Jag kan bara hoppas att det plötsligt bara händer en natt att Hugisen sussar vidare. Hanö in there. Snart händer det!

Kram Lina
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen