Barnvagnspoddsfrågorna!

Jag skrek ju på hjälp ang vad för frågor jag borde ställa i podden Barnvagnspromenader. Ni vet, där superduperexperten Louise Hallin svarar på frågor om kids. Fick undringar både här och på Insta, och eftersom det verkar vara fler än jag som är nyfikna på det här med hur viktigt det är för bebisarna att ligga på mage, fick det bli en fråga: hur viktigt är det egentligen med denna "magträning"? (Iggy avskyr fortfarande att ligga på mage.) Måste man hålla på å trixa med det? Det är ju rätt sällan man hör talas om kids som....inte lär sig att gå, liksom. 

 

Fråga nummer två (därav bilderna på Iggelini i bärsele) handlar lite mer generellt om föräldraskap. Jag är ju rätt färsk på det här med att vara mamma, och jag går väldigt mycket på känsla vad gäller att vara en bra förälder. Jag tror att sunt förnuft och att försöka känna av sitt barns sinnesstämningar tar en väldigt långt. Men! Just nu är jag faktiskt lite förvirrad. Iggy är nämligen väldigt förtjust i att "vara med", han vill gärna se vad som händer omkring honom och kunna se sin omvärld. Han tycker om att bli buren framåt så att han kan kolla in prylar, och gillar inte alls (blir ålig å stissig) av att bli buren inåt. Och det känns som att han blir sjukt uttråkad av att ligga i vagnens liggdel, där utsikten mest består av sufflett, himmel eller tak. Får han bara komma upp lite (sittdel/maxi-cosi) och får "vara med" så blir han väldigt nöjd upplever vi.

 

Det här har gjort att vi varvat både bärsele och sittdel så att Iggy suttit vänd mot oss och från oss. Men... Eftersom det tydligen inte är toppengrejt för små kids att sitta vända från sina päron, så blir jag lite förvirrad, eftersom vi upplever att han tycker att det är så roligt och blir glad av det. En sån här sak kan göra att man tvivlar lite på hela sin föräldrapryl känner jag, för om man inte kan utgå från att nåt är bra om ens bebis verkar bli glad av det och är nöjd - vad sjuttsingen ska man då gå på? Får se om Miss Hallin har nåt fiffigt svar.

 

Länkar till poddavsnittet när det finns uppe. Podden spelas in i dag, så programmet borde komma ut rätt snart.

4 kommentarer

Mer än 7 år sedan
Jag fick byta till sittdel när hon var ca 5 månader och vid 9 månader vände jag den framåt. Hon bara skrek och skrek vid promenaderna men blev helnöjd sedan hon får åka framåt och se allt skoj :). Har hört många som säger att man inte ska vända dem alls typ, som att man vore en dålig mamma om man gör det. Äh! Den timmen vi är ute och går kommer inte skada henne genom att hon sitter framåt. Alla andra 11 timmar per dag pratar vi, sjunger, leker, läser, gosar- ja vi umgås helt enkelt! Du gör det som passar dig och ditt barn, lyssna inte på vissa mammors pekpinnar!
Mer än 7 år sedan
Isabelle: TUSEN tack för info! <3 Gulle dig, så intressant att läsa! :-)

Fredrika: Jeansen är från H&M Conscious Collection, hoodien är också från H&M! :-)
Mer än 7 år sedan
Hej Vanja!

Varifrån kmr Iggys coola kläder ifrån? Tänker på jeansen o hoddien :) Kram!
Mer än 7 år sedan
Tänker att bärsele framvänd inte är 100% bra för bäckenet? Har jag hört men kanske inte stämmer? och att babysitter eller maxi cosi eller sittvagn inte 100% bra för ryggen när de är smâ. Men sâ länge det inte handlar om mânga mânga mânga timmar och barnet är glatt och nöjt. Kör pâ tycker jag! Sover barnet. Men flytta inte pâ det om ni tror han vaknar eller blir ledsen! Tycker vänd framât i vagnen, babyskydd, babysitter och bärsele är toppen. Tycker personligen det har blivit överdrivet hur försiktig man sa vara, men att det är bra att känna till riskerna sâklart! Vi hade babysitter, babyskydd, sittvagn framâtvänd ibland, hoppgunga och magtränade inte särskilt mycket. Men vi försökte väl variera lite mer för att det sas att det inte var bra, eller tog upp om barnet var ledset. Skulle inte olka som att det är absolut förbjudet eller mâsten utan mer som att det är positivt att magträna ibland eller prata med barnet och ha ögonkontakt men inte att man mâste det hela tiden. Mitt barn sov i babyskydd och i babysitter ibland. Vid ett tillfälle en hel natt för att han var förkyld. Tror ni är fantastiska föräldrar!
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen