En helt ny värld...

Det är inte bara livet självt som förändras när man får barn, hur man tar sig runt i det förändras också. Tidigare var man ju van vid att kliva på bussen/hoppa på tuben/vinka in en bulle lite varsom å hursom när man skulle nånstans. Those days are OVER. Med stort O. Och lika stora V och E och R. I alla fall om man rattar runt en barnvagn.

 

Ska man ta bussen får man räkna med att ta buss nr 3, eftersom chansen att man får plats på buss nr 1 eller ens buss nr 2 inte alltid är 100%. Då får man snällt vänta.

 

En spontanbulle är inte att tänka på. Då måste det finnas barnstol/det ska finnas plats i bakluckan för vagnen å yada yada yada.

 

Tuben då? Jorå, den funkar fint. Förutsatt att man hittar hur sjuttsingen man tar sig ner till plattformen. Tidigare slank man ju bara ner för trapporna, och vips så var man där. Nu ska man leta reda på var hissarna finns, hoppas att det finns hiss åt det hållet som man vill gå när man kommer fram till rätt station så man inte behöver knata en kilometer extra. Och framförallt hoppas att hissarna funkar. För är det nåt jag upptäckt (förutom att man får kämpa för att inte spontankräkas av den genomvidriga kisslukten som dominerar 99% av alla Stockholms hissar) så är det att de vääääldigt ofta är ur funktion (kanske rostar sönder av allt rackarns kissande, vad vet jag?). Då blir det rulltrappsåkning istället. 

 

Jag ska inte böla för mycket dock, egentligen handlar det bara om att vänja sig vid att (ALLTID) räkna med att det kommer ta längre tid än vad man tror att ta sig nånstans. Och Estocolmo är ändå himla bra rustat för behjulade. Att ratta runt en barnvagn i Paris lokaltrafik är knappt att tänka på. Inte NY heller. Tror vi har det rätt bra här. Det slog mig bara i dag när jag skulle luncha med en kompis i Västermalmsgallerian att min väg dit helt plötsligt var strösslad med en massa hinder. Så brukar det ju inte vara. Men! Jag kom fram till slut och vi hade en sjukt härligt lunch. (Västermalmsgallerian vid lunchtid kan för övrigt vara världens mest barnvagnstäta jordplätt. Har aldrig sett så mycket mamas å babies på ett å samma ställe...!)

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen