Hua hua

Rödgråten, med stukade kaninöron. Så såg Piggly ut i dag efter att vi varit på BVC och tryckt i två vaccinationssprutor i hans goda små lår. Inte kul, han skrek som en gris. Fick trösta med gos, mat och pipande giraff och till slut blev det bra. Han log till och med åt sköterskan som förrått honom så grymt. ;-) Inte kul när ens barn är ledset, hua hua vad det svider i hjärtat. Piggly gråter i princip aldrig, men nu kom det små små tårar. Usch. Gick över någorlunda fort dock, och nu ligger han här bredvid mig i soffan och snusar så gott. 

 

Det här får mig att tänka på framtiden litegrann. Och på sånt som väntar. Han kommer slå sig, visst. Han kommer bli besviken när han inte får precis som han vill, visst. Men tänk om han blir ledsen för sånt som är jobbigt på riktigt? Tänk om någon retar honom, tänk om han blir mobbad? Tänk om han inte får vara med och leka på dagis eller i skolan? Uschuschusch vad sånt måste göra ont i föräldrarnas hjärtan. I Pigglys med såklart, men just nu sitter jag och tänker på det hela ur ett mammaperspektiv. När man funderar kring sånt här så förstår man vad folk menat innan, när de sagt att det värsta som kan hända en är att något händer ens barn.

 

Man kan såklart inte skydda sina kids från allt jobbigt (det är nog inte nyttigt heller), men fytusan om någon får för sig att reta eller utesluta min unge. Det hoppas jag slippa. Var mobbad själv när jag gick i lågstadiet (så pass att jag var tvungen att byta skola), så det unnar jag ingen. Och jag kommer göra allt jag bara kan för att se till att Iggy under inga omständigheter får för sig att göra så mot någon annan. Men så ska det nog inte bli, jag och Niklas ska trycka in så mycket emapti i vår lilla parvel att vi aldrig ska behöva oroa oss över sånt. Emapti rules! Om jag kunde så skulle jag destillera fram ett empatikoncentrat och sprida i alla världens vattendrag. Skulle få slut på många tråkigheter då.

7 kommentarer

Mer än 7 år sedan
Sofie: NK, Åhléns och >PUB har amningsrum. :-) Annars funkar en parkbänk bra tycker jag (har ju slutat amma, men när jag gjorde det), där är man lite avskiljd från övriga människor (om man väljer en park som är lite lummig). ;-)

Lena: Oj, jag vet inte. Vet att det var stelkramp och de där vanliga i sprutan, men vad ä'r rota för nåt? är det en extra vaccination eller ingår den i den ordinarie? Om det är en extra så tog vi den inte.

Lina: Var inne på din kompis blogg, vilka sjukt söta små killar hon har! Och jag är TOKIMPAD av henne - ensamstående (om jag fattat det rätt) med TRE små barn och hon är 18 bast? Gaaaaahhhh... Vilken tjej! Jag tycker det är nog att ratta en unge... Och jag är 36 med sambo. Håhåjaja. Duktig är hon!

Angående det här med kejsarsnitt så tycker jag det är värdelöst att man inte får välja själv, utan att man måste hålla på att övertyga en massa barnmorskor och läkare hit och dit för att få föda på det sätt man är tryggast med. Att din kompis inte fått sitt beviljat kanske beror på att det på ngt sätt blir svårare med snitt om hon är opererad? Tänker, om det kan vara ett skäl? Eller så är det bara en läkare/barnmorska som själv inte tycker att ks är ett bra alternativ. Tyvärr finns det ett gäng såna därute. Hade det hänt mig så hade jag bokat en ny tid hos en ny läkare. Och hade ha/hon sagt nej så hade jag bokat tid hos ytterligare en. Och ytterligare en, tills dess att jag fick träffa någon som förstod hur viktigt detta var för mig. Så det är mitt råd till henne, be henne gå vidare på egen hand och träffa flera läkare. Hon har förmodligen stött på någon som inte tycker att ks är ett bra beslut. Men - som den läkare sa som jag fick träffa (professor och överläkare på Danderyds sjukhus i Stockholm och en av Sveriges främsta experter på kejsarsnitt): "Förutsättningen för att en vaginal förlossning ska bli lyckad är ett bra samarbete mellan den födande kvinnan och barnmorskan. Om den födande kvinnan är vettskrämd och inte VILL föda vaginalt finns det ingen chans att samarbetet med barnmorskan blir bra, hon kommer bara att kämpa emot. Och i såna fall är kejsarsnitt att föredra, de har större chans att bli lyckade förlossningar". Så be din kompis prata med en annan läkare, och få henne verkligen att förklara att hon är vettskrämd och inte kan tänka sig att föda vaginalt, det är inget alternativ. Ta i från tårna, så att de förstår att det är allvar. Inte fasen ska man behöva vara livrädd på sin egen förlossning - det viktigaste som händer en i hela ens liv? Massa kramar till dig och din kompis, jag håller tummarna för att hon orkar kämpa vidare och att hon får som hon vill. KRAM!
Mer än 7 år sedan
Hon jag skrev om nyss har också en blogg, http://rosaaelefant.blogg.se heter den. Tycker du ska gå in och läsa om hennes liv också :)
Mer än 7 år sedan
Hejhej!
Har följt din blogg ett tag och vet att du fick beviljat planerat kejsarsnitt. Jag tycker det borde vara helt upp till var och en och att det är superbra att ett sånt "alternativ" finns. Men nu gör det ju inte det för alla tydligen och jag undrar hur du tänker om att få nekade sånna?
Jag har en vän, hon är en otroligt duktig 18 årig tvåbarnsmamma som nu väntar sitt tredje barn. Hon är stelopererad längst hela ryggraden, kan inte få den bedövning hon vill ha för vaginal förlossning (pga kotorna sitter ihop) och hon blev gravid alldeles för snabbt efter operationen så hon har väldigt väldigt ont och är rädd att ryggen ska gå "sönder".
Trots allt detta, så fick hon INTE beviljad planerat kejsarsnitt. Detta tycker jag verkar helt galet. Vad är dina synpunkter och vad tycker du att man ska göra i dessa situationer? Vad hade du gjort om du inte fått beviljat kejsarsnitt?
Älskar din blogg, puss!
Mer än 7 år sedan
Stackars sötnos! Inte kul alls med vaccination :( Vår lilla Elsa skrek & grät också massor :( Vaccinerade ni även mot rota-viruset? KRAM till fina dig! <3
Mer än 7 år sedan
Känner igen tankarna såå väl! Ingen får vara dum mot min skatt. Hur tusan ska man göra för att förhindra det?! Jag vill att min son ska gå sin egen väg, samtidigt som jag vill att han ska passa in bland "alla andra" och inte sticka ut så mycket att han riskerar att bli retad. En svår nöt att knäcka det där... :/
Mer än 7 år sedan
Usch vad jag fasar inför vaccinationerna! Vår tös är snart 2 månader så det är ett litet tag kvar i alla fall! Vanja, du eller någon anna som läser kommentaren kanske kan tipsa om bra ställen att amma på i stockohlm? Svara i min blogg i så fall. Kram :)

http://sofieklund.blogg.se
Mer än 7 år sedan
Fint skrivet! Jag känner igen mig i de här tankarna inför när min lille kille, 8 veckor gammal idag, når förskole-/skolåldern. Tack för en härlig och glad blogg som fungerade väldigt peppande för mig strax innan det var dags för mitt kejsarsnitt den 29 april. Jag var jättenervös men blev som sagt jättepeppad av att läsa om dina upplevelser. Gillar verkligen din otroligt positiva syn på tillvaron - inspirerande! :-)
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen