Lattemamma!

I dag har jag fått vara en riktig rackarns lattemamma! Eftersom jag jobbar så pass mycket och även rattar runt en hel del andra projekt, så är det inte så ofta som jag får grotta ner mig totalt i mamma"ledigheten". Men i dag har varit en sån dag. Så jäkla härligt! Åt lunch med två av mina allra bästa kompisar (varav en har en liten 7-månadersbebis) och promenixade sen omkring i timmar, babbladebabbladebabblade och fikade lite till. Magiskt!

 

Vädret var väl inte det allra bästa, men det gjorde nada. Det var en perfekt dag. Jag kan bli lite ledsen när jag tänker på att jag inte fått så många såna här dagar, och snart ska jag börja jobba igen (första augusti). Men jag vet också att om jag skulle fått en "normal" mammaledighet (där man faktiskt var ledig så att säga...) så skulle jag förmodligen blivit rastlös efter sisådär en vecka och styrt upp ett gäng projekt/börjat pilla med diverse jobbpryttlar. Så jag hade nog haft fullt upp ändå. Men det är skillnad på att vilja styra upp saker och att behöva styra upp dem. Som det är nu så måste jag jobba, om ni förstår. Till nästa bebis känner jag att jag vill kunna ha lite andra förutsättningar så att mina jobbinsatser blir en bonus, inte nåt som är en förutsättning för att saker å ting ska funka. Men så är det när man är egenföretagare, plus å minus.

 

För att hoppa till ett helt annat ämne: jag undrar om Iggy är vänsterhänt? Tycker att han verkar föredra att greppa prylar med den handen/armen. Ingen aning om man kan se sånt såhär tidigt (förmodligen inte), men det är lite roligt att fundera över i alla fall. Får se om det håller i sig. 

11 kommentarer

Mer än 7 år sedan
Anna: Bra idé! Det ska jag göra! :-)
Mer än 7 år sedan
Kan du inte spela in en video där du berättar hur det är att jobba samtidigt som mammaledigheten, om du har några tips samt hur du gör för att få ut så mycket som möjligt av båda :) hade varit roligt att höra!
Mer än 7 år sedan
Cathrine: NIklas ska vara pappaledig i 6 mån när jag börjar jobba. Efter det tänker vi att vi försöker trixa ihop det på nät sätt, jag kanske är hemma en dag i veckan, han en dag i veckan, kanske farfar är med Piggly en dag i veckan och så har vi någon slags plan på att kanske dela nanny/barnvakt med Niklas syster, så att Iggy och hans kusin kan vara med henne någon dag i veckan. Vi tar det lite som det kommer, så får vi se när det känns ok att han börjar på dagis. Men han kommer inte vara hemma i 2 år.

Josefine: Jupp, heltid. Men jag jobbar i princip heltid nu också, så enda skillnaden blir att jag gör det på kontoret istället för här hemma på nätterna. Så på ett sätt blir det skönt, då kan jag fokusera på att jobba när jag är på kontoret, och vara heeelt ledig när jag är hemma. Nu blir det lite varken hackat eller malet...

Lena: Absolut, ska skriva mer om Iggy. :-) Se inlägget idag t ex. Pust. ;-) Ang egenföretagargrejen så får man ju inte ta ut lön samtidigt som man får föräldrapenning. Men så länge man inte gör det är det ok. Sen är ju det en dålig deal för mig egentligen, jag jobbar trots att jag ska vara ledig men får inga pengar för det. Men å andra sidan sparar företaget in en månadslön varje månad, det är mycket pengar och bra för GlamMom. PLus och minus... Men ska försöka få till ett inlägg om det! :-)
Mer än 7 år sedan
Just det du beskriver om mammaledigheten kan jag bli lite ledsen över, nu när jag sitter här höggravid (snitt den 25/7) med ett företag igång. Jag kommer hamna i exakt det som du nu hamnat i, på gott och ont. Från och med 1 september måste jag gå tillbaka till mitt 50%, samtidigt som jag är 100% föräldraledig, phuuu.. Min sambo kommer vara ledig en dag i veckan hela hösten, men annars hänger det på mig.
Min förra föräldraledighet (har en pojke som nu är 4 år) var jag anställd och var således helt ledig från jobb under ett helt år, det var verkligen fantastiskt!
Detta har såklart också sina fördelar, men också nackdelar.

Ha det gott!
/Fanny
Mer än 7 år sedan
Åh herregud, jag har en "normal" mammaledighet men när skulle jag hinna jobba?!?! Finns inte en chans till det. Du är en av få mammor jag känner som kallar att vara hemma med bebis för att vara "ledig", hahaha! :) Jag hinner knappt gå på toaletten med min 3-månaders hemma. Är himla avis på dig som hinner jobba och göra en massa andra saker. Jag vet inte när det skulle gå att klämma in. Jag hinner liksom inte ens reflektera över om jag har tråkigt eller inte. Allt går i ett. Har inte hunnit äta (förrän maken kommer hem) på 3 månader. När bebis somnar på dan så måste jag också sova, annars dör jag. Promenera runt i timmar på stan med vänner har jag fortfarande inte gjort en enda gång. Lattehållaren på vagnen är så att säga oanvänd! :)

Och sömnbristen gör ju inte direkt att man ens kan få ihop jobb-saker i hjärnan. Iochförsej verkar Iggy vara en tyst och snäll bebis, vår skriker ju allt mellan 1 till 4 timmar per dag/kväll.
Mer än 7 år sedan
Hej och tack för fin och härlig blogg! Har en Frans som är ett par veckor yngre än din Iggy och jag skulle tycka det va väldigt kul om du ville skriva mer om Iggy. Vad han skrattar han av, hur sover han, när blir han arg och vad du tänker om dessa saker.. Lite mer mamma-barn tankar helt enkelt. Allt verkar vara så himla perfekt hela tiden, som det såklart kan vara, men iaf jag skulle uppskatta att få se lire mer bakom fasaden om jag får uttrycka mig så.. Hur är det att vara mamma, vilka bekymmer o problem brottas ni med? Tex hur va det när Iggy inte ville ligga i liggvagn. Sen undrar jag hur du gör med föräldradagar när du även jobbar? Min sambo är egen företagare och vi vet inte hur vi ska tänka kring det. För man får väl inte jobba och ta föräldrapenning samma dag? Hade uppskattats om dy kanske kunde skriva ett inlägg om ekvationen egenföretagare-föräldraledig-föräldrapenning. Kram Lena!
Mer än 7 år sedan
Hej! Min dotter gjorde allt med vänster, greppade, målade, åt osv. Var bombsäker på att hon skulle bli vänsterhänt. Men så när hon var drygt 3,5 år och började skriva så slog det om och nu finns inga tecken på att hon någonsin har föredragit vänstern.

Så trist att du känner att du missar så mycket i mammaland. Förstår dig. Kommer du dra igång med heltid? Kram på dig fining.
Mer än 7 år sedan
Hej Vanja!
Ska Niklas vara pappaledig när du börjar jobba i augusti eller ska han gå på dagis? Har själv lite ångest över hur gammal bebis ska va när de börjar på dagis nämligen! Min knodd är 3 veckor yngre Iggy ;)
Mer än 7 år sedan
Man kan absolut märka sådant redan före ett års ålder. Jag är själv ett bevis på det. ;) Mina föräldrar förstod relativt snart att jag var vänsterhänt eftersom jag hela tiden flyttade över alla saker de gav mig till vänster hand. Det bekräftades dock helt och hållet när jag var så pass gammal att jag kunde börja äta med sked själv.
Mer än 7 år sedan
Min knodd är tre veckor yngre än Iggy och verkar även han vara vänsterhänt, kanske är det så i början för alla bebisar? Eller att de grabbar tag i saker med vänster för att sedan småpilla led höger.
Mer än 7 år sedan
Asså vad kul! För jag har tänkt exakt samma med min lilla... hon är ju bara 4 dgr yngre än Iggy o använder också helst vänstern!! Undrar om det "är så just nu" eller de är vänsterhänta eller det helt enkelt bara är en slump!
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen