Piggly på tåg

Sådärja, då kan Piggly (och vi) bocka av ännu en förstagångsupplevelse - åka tåg! Måste säga att det var sjukt smidigt att resa på det här sättet med bebis. Bara att knata in, trycka ihop vagnen nånstans och sätta sig åka. Tokenkelt! Inga barnstolar som ska upp på bagagehyllor, inga vagnar som ska packas in i påsar och checkas in, inget meckande med att hitta extraplats till Piggly. Supersmidigt helt enkelt!

 

Man kan ju välja när man bokar vad för slags platser man vill ha, så jag valde plats med bord. Det var kalas, då fick vi en perfekt liten hörna alldeles för oss själva. Pigglys biljett kostade ingenting, men han fick ändå en plats tilldelad. Lyxigt! Inte som på flyg alltså där man måste trixa till sig en extra plats på planet. Heja SJ! Vi hade supermysigt i vår lilla hörna, och Iggelini var glad som en lärka. Vilket innebar att han pep och pep och PEP. Som tur var låg vår hörna avskärmat från de andra resenärerna, så vår pipande bebis störde ingen, och vi behövde inte kallsvettas utan kunde njuta av hans otroligt vackra (i föräldraöron) läten.

 

Det blir lätt fler tågresor, hade nästan glömt hur mysigt det faktiskt är att åka tåg. Men eftersom Iggys mormor sedan tre år tillbaka bor i metropolen Hova i Skaraborg, så lär det ju bli en hel del tågåkande de kommande åren. Men det ser jag fram emot. Iggy kommer tycka att det är så kul; "åka till mormor" liksom. Det tyckte jag var så mysigt när jag var liten, det var som att få komma till en annan värld.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen