Sittdelspremiär!

Som ni vet så är ju Piggly väldigt sugen på att "vara med" hela tiden, och det innebär att liggdelen till vagnen numera är passé. Hur mysig den än är, så är den inte poppis, av den enkla anledningen att han vill se mer av världen än sufflett å himmel. Vi har ju kört på Maxi-Cosin rätt mycket, men eftersom vi ju faktiskt har en sittdel till vagnen så tänkte vi att det var dags att testa den. Det står att den rekommenderas först vid 6 månader (Piggly är ju drygt 4), men vi kör ändå. Lite info om den, ni som undrat hur sittdelen på en Joolzvagn är: den går att klicka fast åt båda hållen vilket är kalas, så Piggly har testat både att åka framåt och vänd mot oss. Framåt är favorit om han e pigg, och vänd mot oss känns bäst när han sover (för min del i alla fall, känns bra att ha koll på honom när han tar sig en lur). Den har flera inställningar för den inbyggda selen (som man kan spänna fast bebisen med), så att den kan anpassas för en mini som Piggeloni. Och sittdelen går att använda i flera lägen, från helt upprätt till helt liggande. Ovan är det någon slags mellanvariant. Jag tycker den verkar rätt smart uttänkt, så att man ska kunna ha den så länge som möjligt, aluminiumramen går t ex att förkorta och förlänga vid fotänden så att man kan anpassa den till ett större barn senare.

 

En egen sufflett följer med sittdelen, och den har ett inbyggt nät vid huvudänden. Där kan man vika upp en del av suffletten för att få in mer luft. Kanske är något otydligt på den här bilden eftersom jag har en sjal hängande över vagnen, men tror ni förstår vad jag menar. Vill såklaaaart ha ett anpassat UV/solskydd, men de är slut i alla butiker jag kollat. Restade, säger personalen. Så jag får snällt vänta på att de får in en ny laddning, och min trogna leopard får duga tills dess. Mitt betyg på sittdelen blir nog 5 Pigglys av 5, vet faktiskt inte mer vad för finesser den skulle kunna innehålla? Tycker den har allt som man vill ha; den känns smidig att klicka på, superviktigt att den är vändbar tycker jag, den känns bekväm för Piggly och lättanpassad till vilket läge man vill ha den i. Och så känns det som att vi kommer kunna ha den lääänge. I den kommer han få plats i flera år. Piggly älskade att åka i den, sitta framåt var huuur kul som helst. Stora pojken, liksom. ;-) Hojta om ni har några andra frågor kring sittdelen så svarar jag såklart!

3 kommentarer

Mer än 7 år sedan
Lina: det funkar kalas! Vi har använt Maxi-Cosin (babyskydd) jättemycket på vagnen. Den klickas fast med två adaptrar som man köper. Lätt som en plätt! Kan verkligen rekommendera vagnen, den är SÅ jäkla bra! :-) Jag fick den av produktionen, de visste att jag så himla gärna ville ha just den. Och vagnar är ju så satans dyra, så det var världens finaste present. :-)
Mer än 7 år sedan
Hej Vanja
Jag funderar på att köpa din vagn som du fick. Funkar det att sätta babyskyddet på vagnen? Va det de du menade när du sa att ni använt maxin?
Av nyfikenhet.. Vem fick du vagnen av i serien?
Mer än 7 år sedan
Härligt med sittdel!
Tips: Nu vet jag inte om du hänger sjalen helt över öppningen eller om du alltid har som på bilden men tänk på att aldrig hänga för! Kan bli livsfarligt pga värme o att frisk luft ej kommer in.
Och sen att ha sittdelen framåtvänd kan va kul för Iggy men forskning lutar åt att barn ska ska sitta mot föräldern så länge som möjligt, gör att minska på intryck och att hela tiden ha ett samspel med den vuxne
Självklart kan man göra allt med lite sunt förnuft o ni som föräldrar vet bäst vad som funkar för ert barn.
Källor http://www.viforaldrar.se/artiklar/framat-eller-bakatvant-i-b
http://www.viforaldrar.se/Forsta-aret/Tack-inte-over-vagnen
Kram på dig vackraste Vanja!
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen