Morgonbadaren

Piggly har inte varit så himla förtjust i att bada, i alla fall inte hittills. Vi växlar mellan att bada honom i handfatet, och att någon av oss badar med honom i badkaret. I morse var det jag och Piggeloni som teamplaskade ihop, och jag måste säga att det var bästa badet so far. Det är inte så att han hatar det, men han är inte direkt överväldigad av glädje heller. Det är mer som att han liksom accepterar sitt bad-öde. Jag tycker dock att det är superskoj att köra bebisbad, och med tanke på att Niklas är till hälften fisk (jo, han trivs minst lika bra i havet som på land), så känns det liksom som att vi måste få till någon slags kärlek till vatten vad gäller vårt lilla barn. Men i morse gick det som sagt riktigt bra. Vi höll på rätt länge, och det fladdrade (tror jag) till och med förbi ett snabbt leende. Men när han skulle upp å svepas in i sin handduk för att torkas så blev det ändå lite missnöjespip. Kanske för att han frös? Svårt att veta. Men vi jobbar på med badandet, så hoppas vi att hans vattenvilja gradvis ökar. Hur är det med era kids - gillar de att bada? När började de tycka att det var kul? Det känns ju som att de flesta barn borde tycka att det är rätt skoj att plaska runt i badkaret. Tror att Piggly kanske fortfarande är lite för liten för att förstå vad som händer. Ingen stress såklart, och det funkar ju bra att torka av honom med en fuktad tvättlapp också. Men titt som tätt så behövs ett helkroppsbad, så det vore ju härligt om han kunde tycka det vore lika mysigt som hans mamma å pappa...

8 kommentarer

Mer än 7 år sedan
Om ni vill ge honom bra förutsättningar för att gilla att bada i pool i framtiden, så kan kag varmt rekomendera babysim. Det är en höjdare både för barn, oss föräldrar och för barnets motoriska utveckling. Dessutom är det en mysig sak att göra tillsammans :)
Mer än 7 år sedan
Jag tror också att det är bra att kolla om det gör ngn skillnad om ni ändrar temperatur för min brorson hatade att bada tills dom kom på att testa att ha lite varmare vatten, då blev det lite bättre. Så testa er fram litegrann så hittar ni säkert vad som funkar bäst för just er lilla kille :)
Mer än 7 år sedan
Men sötis, vilken underbar bild! Vår lille plutt har älskat att bada i sin balja från första badet. En gång under de elva veckor han har levt resulterade badet i en riktig liten grinolle, men vi kom på att det berodde på för kallt vatten. Han gillar vaaarmt! Vi häller upp kring 38 grader eftersom vattnet svalnar ganska snabbt. Nu har vi dock upptäckt att lillen börjar bli för stor för badbaljan. Och för sprättig, det plaskas så det står härliga till. Nästa bad blir i badkaret. Hoppas Iggy börjar gilla det ordentligt snart, verkar ju i alla fall gå åt rätt håll!
Mer än 7 år sedan
Vår lille var likadan fram tills vi började tempa vattnet. Mellan 36-37 fungerade hur bra som helst, var det över eller under resulterade det till störttjut. Och det där med tjut vid handdukstorkning slutade också då vi började värma upp badrummet innan baddags, lät vattnet stå på en stund med stängd dörr så det blev varmt och gött. Prova även att lägga i en rolig leksak som han kan koncentrera sig på. Nu är vår lille 7 månder och har babysimmat sedan 4 månaders ålder, dyker och plaskar som hejsan. Tror er lille prick kommer tycka det är hur roligt som helst att plaska i vatten om ni fortsätter bada regelbundet :)
Mer än 7 år sedan
Åh vilken härlig bild på sötnosen vår lille skatt har älskat vatten från första stund så vi har gått en termin i babysim nu, jättemysigt. Skulle Piggly börja gilla vatten så rekommenderar jag verkligen det! Hang in there! Kram
Mer än 7 år sedan
Vår tjej blir 6 månader i veckan och det är först de senaste två gångerna hon verkar gillat badet. Hon var precis som du beskriver. Hon är fortfarande en aning sammanbiten men skvätter och sprattlar för fullt nu. Efteråt är hon lycklig och nöjd så jag tror det är på g nu!
Mer än 7 år sedan
Min 3-veckorsbebis hatar att bada, enda gången hon gråter riktigt. Hänger sig i mig så halva jag blir badad oxå. Har tyvärr inget badkar så har inte provat hur hon hade reagerat om jag badade med henne.
Mer än 7 år sedan
När kommer vinnarna av rosa-hår-balsamet upp? Nyfiken! :D
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen