Riktig rackarns business-dag!

I dag har varit en sån jäkla rolig dag! Niklas har rattat Iggy, och jag har kört ett riktigt rackarns momtrepreneursrace. Dagen började med YouTube-skola på United Screens. Jag har ju en YouTube-kanal (den hittas här - prenumerera gärna!), men eftersom jag är en sån färsking på hela den här YT-grejen, så behöver jag lite skolning. Det gjorde även megasuperdupercoola Nikeisha Andersson (underbarn/musikvideoregissör/filmare/klippare). Så tillsammans satt vi snällt i skolbänken och fick massor av himla mycket bra tips om hur man bäst tar vara på detta fantastiska medium som marscherar om "gammelteve" med stormsteg. Om bara några månader räknar svenska YouTube med att ha gått om samtliga "vanliga" kanaler (SVT, TV4, TV3 etc) i antal visningar per dag. i USA hände detta för länge sen. Så sjukt spännande att få vara en del av denna tv-revolution! Jäkligt skoj också att sitta och bli upplärd av 20-åringar, som är så otroligt kunniga och kompetenta på detta område att man häpnar. För dem är YouTube en självklarhet. En plats där man prenumererar på kanaler och tittar på videos, ja helt enkelt konsumerar tv, i lika stor eller till och med större utsträckning än "vanlig" gammeltv. Jag känner mig lite som en gammelgädda, eftersom jag inte (ännu) beter mig på samma sätt vad gäller att titta på rörlig bild. Men jag kommer garanterat hamna där inom kort, det kommer förmodligen alla förr eller senare. Så rackarns spännande! 

 

När jag rest mig ur skolbänken så var det dags för en annan asfräsig pryl; en intervju med Passion for Business. Det är ett affärsmagasin som syftar till att inspirera kvinnor att nå sina karriärsmål (BULLSEYE!). Att få vara med där känns helt otroligt, om det är nåt jag brinner för så är det ju kvinnligt företagande. Att dessutom få göra intervjun i sällskap av Sveriges (Skandinaviens? Europas?) coolaste VD Stina Honkamaa (som gjort kometkarriär, senaste jobbet var som chef för Google Sverige...) och Lovisa Sandström, som tagit sin träningsblogg (en av Sveriges största) Lofsan.se och byggt ut den till ett mindre imperium var en riktig rackarns ära. Så sjukt inspirerande brudar, det bara bubblar i hela kroppen av allt jag vill göra efter att ha spenderat tid med dem. Journalisten som intervjuade oss var var också en superfräsig brutta; hon är en av grundarna av det tunga (och internationellt uppmärksammade) fashionmagasinet Contributor. Så hon var också egenföretagare. Jag blev liksom så stolt äver att få vara i samma rum och samma kontext som de här driftiga kvinnorna. Och så blev jag så stolt över Sveriges brudar, det finns så sjukt mycket kompetenta damer i detta land, som gör så mycket bra grejer. Heja tjejer!

 

Sista etappen på dagen var att svänga förbi GlamMom-butiken när jag ändå var i närheten. Så jag plockade upp två goda latte från Brunkebergs Bageri (nästan granne med butiken och gör SÅ bra kaffe!) och slank in för att hänga lite med vår fantastiska Irica som chefar över butiken. (Ni måste förresten spana in Iricas illustrationer som hittas här, så satans begåvad tjej! Fler och fler upptäcker hennes fantastiska bilder. På hennes Instagram @I_am_Irica har hon såväl Izabella Scorupco som Bea Åkerlund och Isabel Adrian bland sina följare. Sjukt coolt!) Men istället för att sippa kaffe å snicksnacka med irica, så fick jag hoppa in å jobba då det var full fart i butiken med kunder som ville prova såväl kläder som bhar. Kul! Den härliga tjejen ovan slank hem med en kasse fylld av alla mina favvisar; Pullover Sleep Bra (bästa BB-bhn!), Fast Food Bra (levde jag i när jag precis kommit hem från BB), gördeln (gjorde underverk för min preggomagge) och den här tishan som varit en favvo under såväl preggofieringen som nu när jag ammar. Det var länge sen jag var förbi butiken, så det var roligt att se hur fint personalen hade skyltat, och kika på nya fina vårplagg som kommit in. Som Wrapklänningen från Madeleine Maternity som nu finns i en superfin rosa nyans. Perfekt till sommarens bröllop till exempel. Hursom, jag fick verkligen känna mig som en riktig affärsbrud i dag, och det var så himla kul. Jag älskar ju som ni vet mitt jobb (mittjobbärmittlivärmittjobbärmittliv...), så dagar som dessa är riktiga energiinjektioner. Och att jag sen fick komma hem och pussa på världens finaste man och min rasande tjusiga bebis var som ett klarrött glänsande cocktailbär på chokladsåsen på grädden på moset på glassen. I världens finaste skål. Livet e bra gött ändå. ♥

2 kommentarer

Mer än 7 år sedan
Anne: De är lite försenade då modellen blev sjuk förra gången vi skulle plåta. Men på tisdag har vi bokat en ny photoshoot, så de kommer upp i slutet på nästa vecka eller senast i början av veckan därpå! :-)
Mer än 7 år sedan
När kommer de efterlängtade jeansen in i webb-butikens sortiment?:)
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen