Tips x2!

Vad gör man för att roa sig när man är hemma sjuk? Jo, för en krämtokig mänska som jag är svaret enkelt - man KRÄMAR IN SIG! Jajemän! Och för er andra krämtokar därute har jag nu två riktigt fräsiga tips, så listen up! Jag bölade ju över min snustorra hud för ett tag sen, tydligen ett problem som är supervanligt när man ammar. Har provat ditten och datten för att få bukt med papperskänslan som ersatt min vanligtvis ganska friska hud. Och ääääntliiigen har jag hittat nåt som verkligen funkar! Halleluja, korsitaket och amen! Det är en fuktmask från Comfort Zone som heter Hydramemory Hydramask. Den ska sitta på i 10 minuter, så jag duttar den på ansiktet innan jag badar, så får den verka medan jag ligger och morgonplaskar. Och DEN FUNKAR. Körde den i morse, och den övertöntiga termen "som ett glas vatten för huden" måste jag nog ändå smyga in här, för det är precis så det känns. 

 

Blir så himla glad när jag hittar såna här favvoprodukter, ni andra krämtokar därute förstår känslan. "My precioussssssss" liksom. Kommer köra den här ett par gånger i veckan, så tror jag faktiskt att min amningspappershy kommer få sig ett rejält fuktlyft! Magiska masken finns att klicka hem här, för den som känner sig i behov av lite hudvatten!

 

Såg också, när jag klickade runt och letade andra härliga krämfynd, att det just nu är kampanj på min nya solskyddsfavvo från Bioline. Den åkte med till Portugal senast, och den var så jäkla bra! Doftar hur gott som helst, blir inga vita jobbiga märken, och skyddar toppenbra (ca 25 SPF). Jag hade den varje dag i Portugallien och brände mig inte ett skvatt. På Hudoteket har de tag 3 betala för 2 av Biolines solskyddsserie just nu, så jag klickade hem 3 st av den. Ska tillbaks till Portugal inom kort, så jag behöver fylla på lite eftersom jag använde upp min tub förra gången. Den är dessutom dryg, tuben innehåller 100 ml och jag använde den varje dag på hela kroppen i 10 dagar. Vissa dagar strök jag på en extra gång. Så för er som vill bunkra upp inför sommaren hittas kampanjen här. Svårt att tro att man någonsin kommer behöva solkräm igen en dag som denna (här i Estocolmo är det riktigt p*ssväder om jag får uttrycka mig lite plumpt), men vips så överraskas man av den svenska sommaren, och då är det skönt att ha en bra kräm hemma. Solskydd ska ju inte sparas, så att kleta in sig i det som är kvar från förra sommaren rekommenderas inte. Sorry för all uppläxning på solskyddsfronten, men jag är som sagt lite besatt av detta. Tycker det e viktigt, med tanke på den lavinartade ökningen av hudcancer som sker runtom i världen. 

4 kommentarer

Mer än 7 år sedan
Fredrika: Men tack snälla söta! :-) Vad KUL att du gillar att hänga här, och grattis till bebisen! Så magiskt mysigt, det lovar jag. Jag var också lite nojig inför kateterprylen, men precis som Mette (tack för att du svarade också, gulligt av dig! :-D) så kändes det knappt. Faktiskt ingenting alls. Jag sa till innan att jag var lite rädd att det skulle göra ont, men då sa barnmorskan att de lägger bedövningen innan de sätter in katetern, vilket gör att det inte känns. Och det gjorde det inte heller. Jag märkte knappt när de satte in den. Sen satt den kvar ett dygn, och då undrade jag om den skulle börja kännas, men det gjorde den aldrig. och det var faktiskt väldigt skönt att ha en kateter första natten, eftersom man är lite tagen av operationen och inte är supersugen på att ränna upp på toa mitt i natten. Så katetern var kalas tycker jag. De tog ut den dagen efter, och det kändes, men bara pyttelite. Som att det brände till en snabb sekund. Men heller inget att vara orolig över. Så släpp det helt tycker jag. :-) Och lycka till! Stor kram! <3

Emma: Grattis till preggofieringen! :-) Och Iggy tackar å bockar för de fina orden! ;-D Vad gäller information om kejsarsnitt så googlade jag en hel del, men tycker nog att jag samlat det mesta av det jag lärt mig i mina inlägg. Den här rapporten om kejsarsnitt på moderns önskan var intressamnt tycker jag, men den har jag redan länkat till. Men om du missat den så ta en tit: http://www.socialstyrelsen.se/SiteCollectionDocuments/nationella-indikationer-kejsarsnitt-moderns-onskan.pdf Annars tycker jag du ska prata med din barnmorska för att få mer info, hon kan guida dig. Vad gäller hur folk i min omgivning reagerade så var det nemas problemas med vänner och familj, de fattade galoppen. Men både jag och NIklas fick höra av "bekanta" och folk man träffade på på vägen (men som inte är nära) att "men du vet väl att det är mycket sämre för barnet?" bla bla bla. Då gäller det att vara påläst för att kunna ge bra svar. För alla "vet" att ks är så mycket sämre än en vaginal förlossning, men riktigt så enkelt är det ju inte. Så mitt råd är att vara påläst så att du kan ge svar på tal, och även framhålla den mänskliga faktorn: det här är det viktigaste du kommer vara med om i ditt liv, och du har rätt att få det på det sätt som du önskar. Debatten om förlossningsskador är ju rätt het, vilket är bra. Så många har nog en annan inställning till detta nu än för bara något år sedan. Men jag måste säga att jag fick mycket mindre "skäll" än vad jag trodde, så det blir mer och mer accepterat att vilja föda med ks. Men, kom ihåg att det är DITT liv och DITT beslut, så egentligen är det skitsamma om folk inte fattar. Det viktigaste är att du gör det som känns rätt för DIG, du ska inte välja förlossningssätt för att please:a någon annan. Det är DU som ska föda fram den här bebisen, så se till att du gör det på det sätt som DU är bekväm med. Oavsett om det är vaginalt eller med ks. Så länge du gör det på det sätt du är trygg med så kommer det bli kalasbra! :-) Stor kram!
Mer än 7 år sedan
Hej Vanja!

Jag är så himla glad att jag hittade till din blogg för ungefär ett halvår sedan. Du verkar vara en så härlig tjej. Jag har några frågor ang. förlossning... Jag är gravid i vecka 17 och känner mig väldigt vilsen om hur jag vill att vårt barn ska komma till världen. Jag känner mig oerhört rädd för de skador man kan få efter en vaginal förlossning. Själva smärtan är jag nog inte jätterädd för, visst känner jag att jag kanske får svårt att hantera den men överlag så är det skador efter förlossning som gör att jag funderar på kejsarsnitt. Jag har läst igenom hela ditt kejsarsnitts-arkiv och det har gett mig många svar. Jag undrar... Vet du vart man kan hitta mer information? Jag känner ju att man vill vara så påläst som möjligt för att kunna ta det rätta beslutet. Sen undrar jag också hur du hanterade din omgivnings reaktioner på ett planerat kejsarsnitt? Detta är ju en ganska "känslig" fråga och jag är så rädd för att personer i min omgivning ska reagera på "fel" sätt. Hoppas du förstår vad jag menar.

Tusen, tusen och miljoner tack för en oerhört inspirerande blogg. Och Iggy är ju en vääääldigt söt liten bebis!

Mer än 7 år sedan
Hej Fredrika, jag är inte Vanja men tar mig friheten att svara från mitt perspektiv. Oroa dig inte för katetern tycker jag! Det kan säkert kännas olika för olika människor, men för mig märktes det knappt alls. De lade dessutom en bedövningssalva innan de satte in den, så fråga efter det ifall du är orolig. Jag gjorde inte kejsarsnitt men fick kateter efter förlossningen pga att jag inte kunde kissa - ännu ett av dessa vanliga post-förlossningsproblem som det sällan talas högt om! (Men jag fick bra hjälp och är fullt återställd)
Mer än 7 år sedan
Hej Vanja! Jag hittade till din blogg när jag blev gravid och jag tycker du är helt fantastisk! Jag är i v 36 och ska göra planerat kejsarsnitt om en månad och undrar om du kan svara på en fråga? Jag fick veta att dom sätter en kateter i urinblåsan under operationen och det är nog det jag är mest nervös inför. Antar att du med fick en sån? Hur kändes det? Kram på dig och lille Iggy :)
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen