Dagens Momspo!!

Nu är det ta mig tusan VÅR! Så himla härligt! Fortfarande liiiiite för kyligt för att man ska kunna kasta halsduken, men mössa skippades i dag!

 

Preggojeans / GlamMom.se (har klippt bort magmudden, nu är de precis som vanliga låga jeans)

Stickad tröja / Samsoe & Samsoe

Huvtröja / H&M Herr

Jacka / Carin Wester

Glajjer / Loppis i NY (favvosar!)

Leopardscarf / fått av en kompis

Pjucks / Whyred

Humör / Soligt! Vad annars, en dag som denna?

 

Vi har börjat använda Maxi-Cosin mer och mer nu på vagnen, den är så rackarns smidig. Väger mindre än liggdelen, och Piggly ser lite mer när han åker i den vilket han gillar. Han älskar att sova i liggdelen, men om han inte slumrar till så är han inte så förtjust att vara i den. Då riskerar man en siren-bebis. Aldrig kul. Men med Maxi-Cosin går det mycket bättre, förmodligen för att han är lite mer "med", och har lite utsikt. Ska man bort å vara social, så är den också himla bra. Vi var till exempel på söndagmiddag hos Niklas syster i går, och då var Maxi-Cosin perfekt, eftersom Igster kunde sitta å gunga i den på golvet hemma hos dem medan vi käkade. Och när vi sen skulle hem, så fick vi spontanskjuts hela vägen av farfar och farmor. Och vips så har man då ett tryggt babyskydd med sig, så trist att behöva tacka nej till att få lyxig skjuts hem ju...

 

Det enda minuset med Maxi-Cosin är att det var saaaatans svårt att hitta var sjuttsingen suffletten satt...! Jag har googlat runt och försökt klicka hem en, fick till svar att den skulle funnits med när vi köpte den, i en lucka på baksidan. Tittade i luckan, hittade ingen sufflett och tänkte att vi kanske råkat slänga den av misstag. Men när vi ringde Bonti (barnbutik) och frågade om vi kunde komma förbi och handla en sufflett av dem, så fick vi guidning via telefon, och lyckades - hurraaaa! - hitta den. För visst var den mycket riktigt inbyggd. Bara på ett liiite för smart sätt kanske, för den var tamejtusan inte lätt att leta rätt på. Samtalet med Bonti-tjejen avslöjade dock att vi inte direkt var de enda Maxi-Cosiägarna som behövde experthjälp för att hitta suffletten, så då kände jag mig i alla fall lite mindre som en jubelidiot. Hursom, krångligatthitta-sufflett eller inte, så är detta en så jäkla bra barnpryl tycker jag!

5 kommentarer

Mer än 7 år sedan
Tack för ditt svar - det var precis det svaret jag ville ha. Därför har jag nu beställt en alldeles egen! :-)
Mer än 7 år sedan
Lina: Tack snälla, jag äääälskar denna jacka! Den håller på att falla i bitar för att jag använt den så mycket... Det är ingen vinterjacka, men den är fodrad. jag har den dock som vinterjacka, med en supertunn dunväst från Uniqlo under. Då funkar den perfa både vår, höst å vinter. Rekommenderas! :-)

Frida: GRATTIS till lillkillen! :-) Vad skönt att allt gick bra, och vad fint att jag fått hjälpa till på ett litet hörn. Vad glad å stolt jag blir...! *jiihooo* Du hittar alla kejsarsnittsinlägg under "Kejsarsnitt" i vänstermenyn, om du vill kika igenom allt. Jag använde gördel från några dagar efter födseln, tills ett par veckor efter. Den funkade kalasbra. Det är den gördel som finns här på GlamMom.se (La Leche League, kostar 349 kr). Man använder den så länge man tycker den behövs, den hjälper livmoderna att dra ihop sig och ger också ett skönt stöd till ryggen, eftersom man kan känna sig lite sladdrig i kroppen efter en graviditet/förlossning. Finns massor av fördelar, och egentligen inga nackdelar. Möjligtvis att det är lite kämpigt att få på sig den de första dagarna (är det för lätt att komma i den så är den för stor), men det uppvägs av att den hjälper kroppen på traven så bra. :-)
Mer än 7 år sedan
Din jacka är så vansinnigt snygg, Vanja! Hur varm är den, använder du den på vintern eller är det mer av en höst- och vårjacka?
Mer än 7 år sedan
Hej vanja!
I torsdags förlösts min son med ett akut kejsarsnitt pga sätesbjudning som upptäcktes på en normal kontroll på BVC jag var i vecka 40+4. Allt har gått fin fint och vi mår båda bra. Jag ville bara tacka dig för dina blogginlägg om just kejsarsnitt för hade inte jag just följt din blogg så hade jag säkert upplevt hela den här situationen som läskig då jag innan hade noll koll på kejsarsnitt. Jag har en dotter sedan innan som föddes vaginalt och det var för mig en självklarhet att just föda vaginalt denna gången med, men det det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Hur som helst tack! Och jag hoppas du fortsätter med uppdateringar och tips om kejsarsnitt! Skulle vara toppen om du samlade ihop alla tips du har på ett inlägg? Använder du gördel nu? Är det något du rekommenderar? Fördelar-nackdelar med gördel? Vilken tejp använder du?

Tack för allt du lärt mig!
Mer än 7 år sedan
Haha, vi har samma och solskyddet sitter verkligen lite för smart till:) Kan tipsa om att söka på you tube när det gäller barnprylar. Jag har lärt mig allt från att montera babyskydd, barnvagn, knyta sjal m.m från videor. Lättare att haja än nån 20 sidor lång manual för en lagom ammningsdimmig hjärna.
Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen