Datenight!

I kväll har vi haft vår första datenight sen lille Iggelini kom till världen. Den var planerad sen länge (bokade den innan Piggly föddes) eftersom jag var rädd att man varken skulle hinna eller orka tänka på att boka in mysiga parprylar när man är mitt uppe i bebisland. Mormor hade därför kommit till stan för att ratta Igster, och vi inledde datenighten med en brakmiddag på en av våra favoritkrogar: Il Tempo. Först snaskade vi oss igenom en rejäl charkbricka. Lövtunna skivor chark och ett riktigt gott glas rött till det, var nog den mat jag saknade mest under graviditeten. Men just eftersom jag längtat så oerhört mycket efter det i så många månader, så smakar det faktiskt till och med ÄNNU bättre nu. Så det är helt klart värt lite avhållsamhet. Efter charken blev det deras magiskt goda papardelle med högrevsragu. Och sen hade vi siktat in oss på en smarrig efterrrättstallrik, men då var klockan redan alldeles för mycket, så det var bara att betala å slinka iväg. Tiden sprang verkligen ifrån oss!

 

Etapp två på datenighten var nämligen inget man kunde komma försent till: en konsert med obehagligt begåvade Rebekka Karijord på Södra Teatern. En av min absoluta favoritartister, på ett av mina absoluta favoritkonsertställen. Sjukt bra kombo! (Instagrammade denna bild under kvällen, och blev såååå himla stolt när jag såg att hon regrammade den på sitt Instakonto! *woop woop*)

 

Om ni inte vet vem Rebekka Karijord är, så börja med att lyssna på "Wear it like a crown" ovan, så lovar jag att ni inte kommer kunna sluta lyssna på henne. Konserten var magiskt bra, lyxig sättning med sjumannaband och hon spelade alla mina favoritlåtar. Dessutom hade vi kalasplatser, så jag var i musikhimlen.

 

Och som detta inte var nog, så dök Ane Brun upp å gästade! Väldigt härlig bonus. Vi hade sån tur som slank med på den här konserten, fröken Karijord är nämligen preggo, så detta blev hennes sista spelning innan bebis. Så det kommer nog dröja ett tag innan hon är ute å turnerar igen. Efter konserten slank vi hem, till en väldigt nöjd bebis och en nästan ännu nöjdare mormor som var väldigt glad över att ha fått rå om sitt barnbarn en heeeel kväll. Det var väldigt mysigt att hänga bara jag å Niklas. Man har ju hört talas om föräldrar som går ut på date och bara längtar hem till bebben, men så tyckte vi inte att det kändes alls. Vi var sjukt nöjda med att bara vara vi. Det var heller inte så att det var "skönt att få avlastning", för vi tycker ju faktiskt inte att det är så särskilt jobbigt. Det kändes mest bara som att det var ju perfekt att vi gick ut själva; vi hade ju i alla fall inte velat ta med lille Piggly på konsert. Det känns mer som en vuxengrej än en bebisgrej. Hade vår datenight utspelat sig på ett zoo eller ett vattenland däremot (dåliga exempel kanske, men ni fattar - sånt som en bebis tycker e skoj), så skulle det känts perfa att ha med Iggy på daten. Men nu blev det bra för alla - vi fick njuta av en konsert, och mormor fick njuta av Iggy. En himla bra kväll! ♥

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen