WELCOME TO GLAM MOM´S BRA-SCHOOL!

 

 

”When is it a good idea to buy a nursing bra?” is one of the first thing pregnant women usually ask. The answer is that it depends. För den som upplever att bysten börjar växa tidigt under graviditeten kan det vara idé att redan då inhandla sin första amningsbh. För har man vuxit ur sin vanliga storlek och behöver uppdatera bh-parken kan man lika gärna investera i något som går att använda även efter att barnet är fött.

 

Köper man en bh tidigt under graviditeten kommer den förmodligen vara för liten i kupan direkt efter förlossningen. Den kommer däremot komma till användning senare under amningsperioden när bysten börjat minska igen. Den som köper amningsbh tidigt behöver alltså komplettera med en större storlek när förlossningen närmar sig.

 

Har bysten inte ökat så mycket under graviditeten brukar det för de allra flesta funka bra att köpa amningsbh 4-6 veckor innan beräknad förlossning. Om man ser till att då kunna få in en handflata i kupan brukar det utrymmet räcka för att få plats med den mjölk som rinner till både innan och efter barnets födsel, samt ge utrymme för amningsinlägg.

För den som är osäker och inte vill köpa amningsbh innan förlossningen rekommenderar vi att man ändå investerar i en helmjuk flexibel modell som ändrar form i takt med bysten. En sån kostar inte så mycket och kan vara skön att ha med sig på BB. Det här är vår favoritbh att plocka med sig till BB! (Länka till pullover)

”Hur många bh:ar behöver man?” är det andra folk brukar undra. Vi rekommenderar att man börjar med tre stycken som har lite olika funktion. En mjuk att ha på natten (den här eller den här), och två eller fler stadigare bh:ar att växla mellan på dagen. Eftersom amningsbhar bärs i princip konstant är det bra att ha lite ombyten, så det inte blir panik när det är dags att tvätta. Det kan också vara skönt att variera mellan bygel och bygellös.

Under amningsperioden kan bysten dessutom ändra storlek både en och två gånger, så man kan behöva uppdatera sin bh-storlek någon extra gång.

 

Hur ska en amningsbh sitta då? Jo - bysten ska få plats helt i kupan. Det får inte bli några "dubbelbröst" där bysten sväller över kupkanten. Från sidan ska silhuetten vara slät, och bh-kanten ska inte trycka in på brösten. Bh-banden ska sitta så pass stramt att de stöttar bysten, dock utan att skära in i axlarna.

 

Har du valt en bh med bygel (kan vara skönt om du har större byst som behöver mer stöd eller helt enkelt är van vid bygel) är det viktigt att bygeln sitter
rätt. Den ska omfamna hela bröstet och inte klämma åt för hårt i armhålan där mjölkgångarna löper.

 

Om du köper amningsbh innan bebisen har kommit ska du knäppa den på mittersta eller yttersta hyskraden. Detta för att du ska kunna knäppa in den ett eller ett par steg när barnet har kommit och du blivit mindre runt ryggen. 

Tänk på att bh:ar töjer sig, och att gravidkilona kommer lätta. Det gör också att ryggomfånget minskar. Använd hellre en bh-förlängare (hittas här) för att göra bh:n större runt ryggen under de sista graviditetsveckorna, så blir den inte för stor på en gång när bebisen har kommit och ryggmåttet blivit mindre.

 

 

 

 

Produkter
Övrigt
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen